I wanted to really be ranked cabbage and so I reached for the idea to cabbage pies, cabbage pancakes or whatever you want to call. Just such a potato pancake from sauerkraut. Try it withsharp tomato chutney with chilli or sweeter versions. Cold cabbage pies you can put in the oven for a while and are just as good as fried. It can be equally as great snack and breakfast.
Servings | Prep Time |
2-4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g sauerkraut
- 125 g Olomouc cheese
- 150 g bacon
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky smoked paprika
- 3 lžičky garlic paste and 30% soli
- 1 egg
- 50 ml mléka
- 2 lžičky majoránky
- 1 spoon pepře
- sádlo na smažení
- Připravte si vše, co potřebujete.
- Cabbage toes in a bowl of split, if larger pieces, Good cabbage překrájet.
- Chop the bacon into small pieces.
- Olomouc cheese cut into smaller pieces.
- Curd cheese with bacon aside the.
- The cabbage, add flour.
- Rozklepneme eggs into flour.
- Add the smoked paprika and garlic paste.
- Add bacon and cheese.
- Všechno dobře promícháme, must hand or by robot. I prefer toes. It is such patlání, but then just wash your hands.
- Pour in the milk and incorporate more fingers in the dough.
- Přidáme majoránku.
- Opepříme. you salted, But in garlic paste, salt and enough for me.
- mix well, This time I have used a big spoon.
- Griddles to put the pieces of fat and then pour the dough portion. Fry on medium heat, tak asi 4 minuty.
- Turning (Better is a thin spatula, but I had to help out gently with a fork, It was not a wooden spatula) and bake another 4 minuty.
- Finished!
- Serve with dip, chutney or jam - to taste.
- Zelnik can be served for lunch, dinner or snack and the next day for breakfast. Just a little warm in the oven.
And already the recipe jednoduchý? It is, You see yourself in VIDEO.
A že nekecám, It is also evidence:
Kuřecí stehna se slaninou na zelí | Další z možností
Péct maso na zelí, to bývá kratochvílí mnoha kuchyní. Také už jsem se toho dopustil, tentokrát to zkusíme s červenou feferonkou a bílým vínem.
Need: |
- 500 g chicken thighs
- 200 g bacon
- 2 červené feferonky
- 500 g sauerkraut
- 4 potatoes
- 1 cibuli
- 100 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 Bobkov list
- salt
- pepper
- kmín
- Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme v pekáčku.
- Rozložíme zelí, které pokmínujeme a posolíme.
- Poklademe na kolečka nakrájenými feferonkami.
- Rozprostřeme na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu.
- Přidáme čtvrtinky brambor.
- Na vrch položíme kuřecí stehna, která jsme posolili a opepřili. Přidáme bobkové listy. Podlijeme bílým vínem a dáme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.
- Stehna převrátíme a zalijeme kuřecím vývarem. Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 ° C and bake 20 minutes.
- Zelí prohrábneme vidličkou a pečeme ještě 5 minutes, troubu vypneme a vše necháme dojít tak 5 until 10 minutes.
- served.
Cabbage pancakes with paprika | innovation classics
The recipe for cabbage pancakes ranks about in a long line, so something like affair owl and Athens or timber and forest. But why not?! Většinou se objevují mezi ingrediencemi škvarky, This may be nothing unwell, on the contrary. But, when škvarkům too neholdujete, What are you going to do?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 šálek sauerkraut
- 1 šálek hladké mouky
- 1 egg
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 Green paprika
- 1 spoon vody
- salt
- pepper
- řepkový olej
- Vše, What we need. Zelí pokrájíme, pokud je to nutné, papriku nakrájíme na drobnější kousky.
- Smícháme zelí, peppers, mouku a vejce. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř, podle chuti. create dough. Podle potřeby přidáme lžíci vody nebo dvě.
- Pečeme v lívanečníku na řepkovém oleji.
- Podáváme teplé, třeba se zakysanou smetanou, chutney, dipem nebo samotné. Dají se samozřejmě servírovat také jako příloha k masu, prostě taková všestranná záležitost pro každý čas i příležitost.
Špekáčky jednoduše se zelím a bramborami
Já se snad k těm utopencům nedostanu! Pořád mi do toho leze, hlavní je, že nejsem tak docela přesvědčený, že to bude fungovat, takže to odkládám. Jenomže co se špekáčky, které jsem pořídil v domnění, že už je jejich čas na utopení? Zkusíme nějakou jinou záležitost. Nějak mám představu, že uzeniny a kysané zelí patří hlavně do polské a německé kuchyně. Nevím, jak jsem k tomu přišel, ale prostě se mi to v hlavě uhnízdilo. Ale to nebrání v ničem, natož pak ve spáchání rychlého oběda. Dneska rozhoduje čas a chuť. Chuť by měla být přítomna vždycky, a také je, s časem nejsem tolik na štíru, ale v mém případě jsem asi výjimka. No, nebudu to rozmazávat, jdeme na věc.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 sausages oloupané, překrájené šikmo na kolečka
- 2 potatoes nakrájené na kostičky
- 1 cibuli překrojenou na polovinu a pak na půlměsíčky
- 150 g sauerkraut
- pepper
- salt
- kmín
- 1 spoon řepkového oleje
- 30 ml bílého vína
- Zahřejeme olej na pánvi a opečeme rozkrájené špekáčky. Měly by stačit tak 2-3 minuty. aside the.
- Do stejné pánve dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce je opečeme, to trvá asi tak 6 minutes.
- Přidáme cibuli, kterou zpěníme.
- Do brambor vmícháme zelí, salt, opepříme a okmínujeme (podle chuti, proto není uvedeno množství, ale se solí to moc nepřehánějte). Povaříme na mírném ohni 5 minutes.
- Přilijeme trochu bílého vína a necháme odpařit.
- Pak přidáme opečené špekáčky a prohřejeme. I guess 4 minuty. Then cover and parking.
- served.