Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi se silným dnem rozhřejeme 3 lžíce sádla a opečeme na něm na kousky nakrájené libovější část vepřového kolena. Po opečení vyndáme z pánve a v tuku osmažíme osolené a opepřené plátky brambor. Do zlatohněda, takže asi 5 minutes each side. Then reduce temperature, přidáme trochu vody, zakryjeme a dusíme 10 minutes.
  2. Stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky, petrželku nasekáme (část si ještě odložíme). Přidáme spolu s opečeným masem k bramborám a ještě 10 minut necháme dusit, aby byly brambory měkké.
  3. Nakonec pánev odkryjeme, zvýšíme teplotu, přidáme případně ještě trochu sádla a smažíme 2 until 3 minuty, aby brambory víc zhnědly, přidáme zbylou petrželku a otočíme brambory. Už pečeme jenom chvilku.
KROK SUN KROK
  1. Na tuku nejprve osmahneme pečené vepřové koleno
  2. Maso dáme stranou
  3. Osolené a opepřené plátky brambor osmahneme na tuku
  4. Brambory podusíme a pak přidáme maso, česnek a petržel
  5. Přidáme trochu vody, opět přikryjeme a dusíme
  6. Finále! Teď přidáme ještě trochu petrželky a promícháme.
  7. Finished. Enjoy your meal.
Tip:

Jen tak na okraj: Kde vzaly takto upravené brambory jméno? Everything points to Sarlat-la-Caneda, francouzské akvitánské město v departementu Dordogne, historické oblasti Périgord. Když si na mapě Francie najdete Bordeaux a uděláte si linku na východ a ještě najdete Toulouse a čáru povedete kolmo na sever, obě čáry se protnou tak v místě, které hledáme. Sarlat is a city with tens of thousands reconstructed medieval core and has a history dating back to the 9th century, kdy zde byl postaven benediktinský klášter. Mezi hlavní sarlatské architektonické památky patří katedrála Saint-Sacerdos (směs románské, gotické a barokní architektury), kuželovitá věž "Lanterne des Morts" from the 12th century and the local cemetery "Jardin des Enfeus". [Tyhle věmodomosti jsem získal na Wikipedii.]

Temperate potato dumplings | A variant on Šinková dumplings without the ham - with chives

Today you can buy potato dumplings in several variants, but that's not it. So we make it.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je to bramborový knedlík podle receptu na šunkový knedlík, from which I missed ham and chopped chives added. Frugal potato dumpling is a good dish to meat. Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je to bramborový knedlík podle receptu na šunkový knedlík, from which I missed ham and chopped chives added. Frugal potato dumpling is a good dish to meat. Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Temperate potato dumplings | A variant on Šinková dumplings without the ham - with chives
Need:
Units:
How do you:
  1. Boil water in a large pot, salt water. Start right this one step, because the finished dumplings should no longer wait, otherwise the dough permits. Water can just cook and wait, the dough should wait for the water not vice versa.
  2. Cold boiled potatoes, peel and grate, salt, add flour and eggs. Prepare a dough. Add a handful of chopped chives, You can also use dried. If the dough sparse, which we know by kneading by hand, even add flour, but we should not overdo it. The dough should not stick to your fingers, But it should not be a stone.
  3. We create the dough balls (I ruled out the cones, but they gave would also do) and put in boiling water. Boil so 15, rather 20 minutes. If after a while cooking balls float to and attach to the bottom of the pot, We need help stirring spoons, aby to odlepily.
Tip:

Hodí se jako příloha třeba k hovězímu ragú.

Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.

Chicken nuggets with pretzel crust and baked potatoes

It has chicken nuggets, když už jsme u toho? Maybe even a Golden. Ale o tyhle nugety dnes půjde. Nejsme zlatokopové… Pánev sice máme po ruce, ale nebudeme rýžovat. Clearly, že si nugety uděláme z kuřete, volil jsem stehenní řízky, nejsou tak suché a vlastně pořád vláčné, ale stejně tak si můžete pomoci prsními řízky. Jak libo. And as in any recipe she came across a pretzel crumbs, but rather as an ingredient for breading chicken drumsticks, try them even if nuggets.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Něco jako klasické řízky, řeknete si, žádný objev století. Clearly! Nám ovšem nejde o Nobelovu cenu, ani o olympijskou zlatou, ale o to, abychom si pochutnali. Ty řízky jsou jen trochu menší a kuřecí. A křupavé!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 13 minutes
Cook Time
45 minutes
Něco jako klasické řízky, řeknete si, žádný objev století. Clearly! Nám ovšem nejde o Nobelovu cenu, ani o olympijskou zlatou, ale o to, abychom si pochutnali. Ty řízky jsou jen trochu menší a kuřecí. A křupavé!
Chicken nuggets with pretzel crust and baked potatoes
Need:
Units:
How do you:
  1. We will just fry, but also bake in the oven. Preheat it to 180 °C, Prepare a baking sheet with baking paper. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do kterých přidáme granulovaný česnek a nasekaný koriandr a ještě potřebujeme misku s drcenými preclíky (when you are swept by a mixer, too good, jinak stačí je rozmašírovat válečkem v mikrotenovém sáčku). Ale než se pustíme do nuget, začneme bramborami, aby to časově klaplo.
  2. Brambory nakrájené na osminky předvaříme v osolené vodě – stačí 20 minutes. Přecedíme, osušíme a lehce opečeme na oleji. Just a few minutes. Then rinse it with cold water. Drain and fries přendáme on a baking sheet lined with baking paper, s spray lightly with olive oil (hodí se k tomu sprej). Bake until golden brown.
  3. Stehenní řízky nakrájíme na kousky – nugety, Season with salt and pepper slightly, podle chuti. Meat envelops gradually flour, pak ve vejcích a nakonec v drti preclíků. So classic breadcrumbs, byť trochu jiné složení.
  4. We fry the nuggets coated in oil from both sides. Just a few minutes. Takže máme dosmaženo a v troubě už čekají brambory.
    Hotové nugety
  5. Served. Add some more good dip, třeba okurkový, if you like subtle flavors or even your sweet chili sauce.
Tip:

try taking cucumber dip. S bramborami můžete udělat ještě jiný fígl, free cooking, it will be a little bit faster. Take fries washed twice.

Poznámka: Nekupujte si ty placaté nepodarky pod značkou Bohemia, ty se jenom jako preclíčky tváří, are other brands, where pretzels looks really like pretzels, must Vest, Czech product, or Lorenz, those I brought from Greece - both recommend.

Preclíky
Preclíky, které se hodí