When I do not know as, I am going (oddly enough) do OBI, But try as we prepare for something original, or at least more original and tasty. Somewhere enough momentum, must be in the form of nice sausages at the butcher. They are knotted. This allows us to taste much about nenapoví, But at least we know, that production had to be at the butcher. Or is he called uzenář?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 200 g špekáčků
- 100 g paprikových klobásek
- 2 lžíce butter
- 2 střední cibule
- 2 cloves garlic
- 1 chilli papričku
- 1 spoon sladké uzené papriky
- 1/2 lžičky sušeného kopru
- 1/2 lžičky crushed cumin
- 100 ml vývaru může být i kuřecí
- zakysanou smetanu
- 2 lžičky hladké mouky
- vodu
- Nakrájíme špekáčky i klobásku na kolečka, v kastrolku si rozehřejeme máslo a uzeniny na něm opečeme.
- It should be enough 5 until 7 minutes. Napřed opékáme špekáčky, pak přidáme klobásku, které potřebuje na opečení méně času.
- Opečené špekáčky a klobásu vyjmeme z kastrolu a dáme stranou. Chop the onion, také česnek a chilli papričku.
- Cibulku, česnek i papričku orestujeme na másle, ve kterém jsme opékali uzeniny.
- Do restované směsi s cibulí přidáme papriku, kopr, kmín a po rozpuštění papriky přilijeme trochu vývaru. Přidáme opečené špekáčky a klobásku, promícháme. Mírně můžeme osolit a opepřit. Ale počítejte s tím, že v uzeninách je soli docela dost.
- Přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu a dusíme asi 15 minutes. Pokud je v guláši víc tuku, odebereme ho lžící.
- Smícháme mouku s vodou.
- Rozmíchanou mouku vlijeme do guláše a necháme provařit několik minut. Pak podle chuti přidáme asi polovinu kelímku zakysané směsi, promícháme a odstavíme.
- Serve with rice. Pokud máte chuť, můžete přidat ještě trochu zakysané smetany.
Guláš s rýží vypadá podezřele, ale je to dobré. Možná by rýže mohla asistovat i při klasickém guláši, ale to je třeba vyzkoušet.

Chicken breast with rice from the oven | Variations on the theme of chicken
Recipe for quick action quickly the company can develop even more, if the choice of Annex incline rather to rice. Rychlá kuřecí prsa v troubě We prepare really easy. This time, the pan itself, with no other pranks.
Need: |
- 600 g Chicken breast fillets
- kousek butter
- salt
- pepper
- libovolnou kořenící směs na kuře
- kuřecí vývar lze použít i bujón kuřecí se smaženou cibulkou "na pánev"
- Předehřejeme troubu na 200 °C. Delete pan with butter. Breasts with salt and pepper, place in a baking dish.
- Máslem také dobře namažeme plát pečicího papíru. Cover pan with paper. And put it in the oven, preferably in the middle position. Bake 10 minutes, then we can reduce the temperature to 190 °C. It depends on the oven.
- After another 20-25 minutes, we take off the paper and dopečeme another 15-10 minutes, chicken fillets to get golden color.
- Vypečenou šťávu smícháme s kuřecím vývarem nebo s bujónem a připravíme si tak omáčku. Povaříme 2 minuty. Pokud použijete vývar se šťávou z výpeku, můžete zahustit trochou mouky rozpuštěné ve vodě – v tom případě také ještě povaříme.
- Serve with rice.

Chicken wings as Buffalo Wings | Americká inspirace
Popular topic, We can prepare for much of ways and still be eating chicken wings.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 4 kuřecí křídla
- 3 large spoon starch
- 1 spoon pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce butter
- 3 lžíce spicy chili sauce
- olej
- Wings rid peaks (It can add them to the broth preparation), Divide the joint and wrap in a mixture of starch with pepper and salt. shrug pieces. And the overheated oven to 180 °C.
- Fry in a thick layer of oil. I guess 10 minutes. Instead, I used a small casserole, because pieces of wings in the pan just nepotopíte. We do it in parts, to pieces of meat nicely roasted until golden. The first batch remove, We put on pan and slide into the oven. Oven temperature is supposed to keep the wings. Nothing more.
- Melt the butter and mix with the chilli sauce. We can add a little pepper, hot pepper and salt. Dokonale prošleháme metiličkou. We need a compact mass!
- And roasted in the oven heated wings, prepare for the next step.
- Hot wings pour chili sauce in a bowl and shake, to get sauce to each piece.
- Finished! Servírujeme s nivovým dip, bagetkou a swift řapítým.
- Or served with a chilli dip with pineapple flavor, stalks of celery and bread.

Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang
Kdepak, nedělám ze sebe světoběžníka, jenom jsem objevil v jednom filipínském kulinářském časopise adobo, tedy něco hodně podobného našemu pojmu marinování. Adobo je slovo Tagalogů, nejpočetnější jazykové skupiny na Filipínách a protože tu léta letoucí měli prsty ve všem Španělé, kteří sem přijeli v časech objevování světa, je to slovo odvozené od španělského adobar, tedy marinování. A slovo anghang lze přeložit ve významu pepřový. Křídla, která si dneska připravíme budou anghang. Pochutnáte si.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 60 na marinování |
|
|
|
Need: |
- 6 kuřecích křídel about 600 g
- 5 lžic soy sauce
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 1 spoon hnědého cukru pokud máte jen třtinový, zkuste ho
- 5 cloves garlic nasekaného nadrobno
- 2 Bobkov list
- 1 a 1/2 lžíce celého pepře
- 2 papričky chilli použil jsem šušené
- papričky jalapeňo dají se koupit naložené, stačí několik kousků
- 2 lžičky butter
- salt
- pepper
- scallions na ozdobu při servírování
- Prepare the marinade. Smícháme sojovou omáčku, ocet, cukr, celou dávku celého pepře, garlic, nasekané chilli a jalapeňo. Přidáme bobkové listy.
- Křídla osolíme a opepříme.
- Křídla dáme do mikrotenového sáčku (Attention, ať vám sáček nepropíchnou špičky křídel!), nalijeme na ně marinádu, uzavřeme a protřepeme. Dejte marinádě šanci navštívit všechen povrch křídel. Sáček vložíme do silnějšího a dáme vychladit. Má stačit hodina, ale, jak už jsem říkal, přes noc si chutě s masem víc pohrají.
- Troubu si předehřejeme na 180 °C.
- Křídla vejmeme z marinády, tu si slejeme do malého kastrůlku, všechny kousky papriček a koření dáme ke křídlům, rozloženým na pečicí papír na plechu. Marinádu přivedeme k varu, přidáme do ní máslo a povaříme, necháme trochu zredukovat.
- Křídla dáme do trouby a přepneme na gril. Pozor, křídla by měla být spíše v dolní polovině trouby. Necháme 8 until 10 minut grilovat, pak přepneme na troubu a teplotu 200 °C. Křídla otočíme a pokapeme svařenou marinádou. Po 10 minutách opět otočíme a znovu pokapeme marinádou. Troubu vypneme a necháme křídla dojít.
- Podáváme s chlebem nebo bagetou. Můžete dozdobit nasekanou zelenou jarní cibulkou.
