Every year the same theme: fish soup. It can not be ignored. Throw moderation, fish soup to cook at least six carp heads and even along with several pieces of carp. You need a really big pot, understand why.
None of the bowels, eggs and so, as usual, and this is proof, the fish soup need not be boring. The basis is the spice, and root vegetables - fish. How else?! Although this is a recipe for four, but cook the soup in large quantities, that on the second day. And possibly a third, soup matures. |
Need: |
- 6 carp heads
- pieces of carp
- 6 beads allspice
- 2 Bobkov list
- mrkev
- celery
- řapíkatý celer
- root parsley
- 1 cibule
- 1 šalotku with the skins
- kousek Pork
- flour
- butter
- mace
- pepper
- salt
- Rinse fish heads, in a pan with cold water, we add the pieces of carp, salt, přidáme koření, peeled root vegetables in large pieces, a piece of leek, onions and shallots and peel. Pozor: část zeleniny by nám ještě měla zbýt na další kroky. Vaříme pomalu. Hour could be enough, cook about half an hour longer.
- We take our heads and then meat, Strain, cooked vegetables throw.
- Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, dilute it with broth from heads and place in a broth.
- Na másle osmahneme nakrájenou novou syrovou kořenovou zeleninu (parsley, carrots and celery, řapíkatý celer), and place in a broth.
- Ober fish heads and fish pieces, While this is piplačka, But the bones in the soup have nothing to do. A place in a broth. Toss, even add a little salt, pepper, add a pinch of nutmeg and simmer gently for a while.
- Serve with butter fried cubes of baked dozdobíme chopped parsley.

Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Hurá, paličky zase jinak! Těch já se nenabažím. Recept slibuje jednoduchost, chuťově nabitou kořeněnou pomerančovou glazuru, navíc záležitost vcelku levnou. Zkusíme to spočítat. Čtyři paličky přišly na 38, 17 Kč. Plus some other ingredients for crown. So CZK 60? A také to bude rychlé, vždyť příprava i grilování zabere tak 25 minutes.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 8 minutes |
Cook Time |
17 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1/4 šálku orange marmalade
- 2 lžíce balsamikového octa
- 1/2 lžičky ground ginger
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky cayenne pepper or chilli
- 4 kuřecí paličky
- 1 spoon olivového oleje
- salt
- pepper
- In the oven, set the grid 12 until 15 centimetrů od grilu. Jinak to spálíte a to by byla škoda. But you can at least 2 či 3 minuty zpočátku mřížku v troubě víc přiblížit ke grilu. Ale musíte hlídat!
- In a bowl, mix the marmalade (když narazíte na pomeranč se zázvorem, neváhejte), balsamikový vinegar, zázvor (nemaje, použil jsem v nouzi asi 1 cm čerstvého, nastrouhaného), koriandr a kajenský pepř.
- Drizzle with oil sticks, osolíme a opepříme. Oil, who left us still leave. Then stick grill 6 minutes and then - turn the drumsticks, Spread the remaining oil with pepper and salt, return to oven, that ogrilované from both sides and even grill 5 until 6 minutes. Grilujeme na alobalu, protože vše pak jenom zmačkáme do malé kuličky a jinak je uklizeno.
- And now you just select the dip ...
- Tohle stojí za hřích, to mi věřte! Sladká chilli omáčka kupodivu všechnu ostrost sladí.

Hovězí ragú | Combination dinner
This time we will combine information from pochycených it and to make something good must come out.
Need: |
- 350 g Rear beef
- 2 lžíce sádla
- 1 cibuli
- 100 g žampionů
- 150 ml kuřecího vývaru
- salt
- pepper
- sladkou smetanu
- Maso nakrájíme na kostky, salt, opepříme a obalíme v solamylu a na rozpáleném sádle opečeme.
- Maso dáme stranou, na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a zalijeme vývarem. Chvíli krátce povaříme a přilijeme sladkou smetanu. Osolíme, opepříme a chvilku ještě povaříme.
- The meat back into the sauce, promícháme, zakryjeme a dusíme. Teplotu samozřejmě snížíme, aby omáčka jen jemně probublávala. The meat should be soft. Shut down and add sour cream (aši 2 lžíce).
- Podáváme s šunkovým knedlíkem bez šunky a s pažitkou.

Frankfurtské fazole rychle a spolehlivě | Jedeme tuhle jízdu s Heinzem
Recept prý vymyslela Sheila in the States, or maybe he just dropped to the network and the world. “It's easy and tastes great,” he said, adding, it can be both a lunch, so dinner or prepare a meal for a picnic. Thank the, try.
It will be a dinner, and we will see. I just modified the recipe. Baked beans as the monster anywhere! (It was a bit of a chore, when we disappoint me or Tesco, ale zachránila to Billa a suchou hořčici, here to pohledal, že jo?! Sheila does not have a problem with dry mustard, sáhneme then after "wet". Skvělá teplá večeře, jestli je to jídlo na piknik, to judge for yourself, but tasty beans and cold |
Need: |
- 6 frankfurtských párků
- 2 cans baked beans I suggest Heinz
- 100 g bacon
- 2 lžičky hořčice
- 4 lžíce barbeque sauce - Make it blo family, also Heinz
- salt
- pepper
- 1 spoon smoked paprika
- 2 lžičky garlic powder
- Párky vaříme 5 minutes (Sheila advises, it is good to cook in a pot with water, Well it occurred to me ...). Tak pojedeme.
- V pánvi wok (I have it in your favorites containers) osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, Then add the beans (estimate, if you use two cans of beans, or add less) a nakrájené párky, mustard sauce and babercue. Toss, salt, opepříme a osvěžíme lžičkou uzené papriky, lžičkou granulovaného česneku a na mírném ohni necháme 10 until 15 minutes probublávat.
Tip pro dva: Just 3 sausages, 1 a tin of beans 2 tablespoons barbeque sauce, teaspoon mustard, portions are smaller, but sufficient. If you are alone, you also have the other day at breakfast. A NeMus years ohřávat, Think of it as a picnic, and cold is great.
