Variace oblíbeného francouzského salátu Niçoise, který dobyl celý gastronomický svět. V originální verzi, která však nevznikla v Nice, jak říká chytrá PrimaFresh, ale v Paříži, doplňuje brambory, green beans, vařené vejce a černé olivy grilovaný tuňák. Vyměňte tuňáka na pokraji vyhynutí za konzervované sardinky, radí televize, a výrazné černé olivy za nasládlá cherry rajčata, odlehčete majonézovou zálivku zakysanou smetanou a získáte svěží a zároveň sytý salát, ke kterému se budete s chutí vracet celé léto. Zeleninu můžete navíc obměňovat podle sezony. Ale každý vám řekne, že salát Niçoise [nysuáz], v českém prostředí také jednodušeji nazývaný niceský salát, pochází z francouzského města Nice. Je to trochu zamotané, ale nic nebrání tomu, abychom si pochutnali.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Přesný seznam správných ingrediencí prakticky neexistuje. „Má se za to, that ,klasický‘ salát niçoise neobsahuje brambory, rýži ani těstoviny a taky žádnou vařenou zeleninu. S tím ovšem dost kontrastuje to, co se po celém světě jako salát niçoise označuje – totiž salát, jehož nedílnou součástí jsou vařené brambory či zelené fazolky,“ tvrdí známý kuchař Roman Paulus. Obě tyto suroviny obsahuje i jeho recept. Tepelnou úpravu některých surovin navíc hrdě staví na odiv: do salátu patří ještě teplé vařené brambory a lehce orestované fazolky. Předepsaný není ani způsob podávání salátu: někdo tvrdí, že niçoise by se měl servírovat na tzv. salátovém lůžku, na listu salátu. „Někdy se taky jednotlivé ingredience vyskládávají na mělkou mísu jedna vedle druhé, tady rajčata, vedle fazolky, pak vajíčka a tak dále. Vše se přelévá zálivkou, ovšem nemíchá,“ říká šéfkuchař. „Většina kuchařů se shodne na tom, že v salátu niçoise mohou být rajčata, listový salát, green beans, olivy, anchovies, vařené vajíčko a tuňák,“ pokračuje šéfkuchař s tím, že v něm ale klidně můžete najít taky ředkvičky, artyčoky nebo cibuli. „Pro přípravu doma je možné vyměnit či vynechat jakoukoli ingredienci – záleží hlavně na vaší chuti.“ Toliko známý kuchař. Když jsem přemýšlel, jak tento salát poskládám, přišly mi do ruky ředkvičky, evidentně jsem se trefil.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Přesný seznam správných ingrediencí prakticky neexistuje. „Má se za to, that ,klasický‘ salát niçoise neobsahuje brambory, rýži ani těstoviny a taky žádnou vařenou zeleninu. S tím ovšem dost kontrastuje to, co se po celém světě jako salát niçoise označuje – totiž salát, jehož nedílnou součástí jsou vařené brambory či zelené fazolky,“ tvrdí známý kuchař Roman Paulus. Obě tyto suroviny obsahuje i jeho recept. Tepelnou úpravu některých surovin navíc hrdě staví na odiv: do salátu patří ještě teplé vařené brambory a lehce orestované fazolky. Předepsaný není ani způsob podávání salátu: někdo tvrdí, že niçoise by se měl servírovat na tzv. salátovém lůžku, na listu salátu. „Někdy se taky jednotlivé ingredience vyskládávají na mělkou mísu jedna vedle druhé, tady rajčata, vedle fazolky, pak vajíčka a tak dále. Vše se přelévá zálivkou, ovšem nemíchá,“ říká šéfkuchař. „Většina kuchařů se shodne na tom, že v salátu niçoise mohou být rajčata, listový salát, green beans, olivy, anchovies, vařené vajíčko a tuňák,“ pokračuje šéfkuchař s tím, že v něm ale klidně můžete najít taky ředkvičky, artyčoky nebo cibuli. „Pro přípravu doma je možné vyměnit či vynechat jakoukoli ingredienci – záleží hlavně na vaší chuti.“ Toliko známý kuchař. Když jsem přemýšlel, jak tento salát poskládám, přišly mi do ruky ředkvičky, evidentně jsem se trefil.
Niçoise salad (read nysuáz) | Variations on a theme
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme neoloupané brambory. Vaříme tak 20 minutes. Brambory scedíme a necháme zchladnout.
Brambory pokrájíme na poloviny nebo čtvrtiny.
V hrnci s osolenou vodou, kterou přivedeme k varu, spaříme zelené fazolky. Just 2 minuty.
Fazolky slijeme a zchladíme studenou vodou. Pak vyjmeme a necháme okapat.
Do vroucí osolené vody vložíme vejce a vaříme 5 minutes. Vodu s vejci slijeme a vejce zalijeme studenou vodou. Necháme chladit tak 2 minuty. Vejce oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny.
Cherry rajčata pokrájíme na poloviny. Ředkvičky pokrájíme na poloviny.
Rajčátka, potatoes, vejce a ředkvičky smícháme.
Přidáme zelené fazolky.
Roztrháme dva listy salátu a přidáme do mísy.
Salt and pepper.
Přidáme okapané sardinky.
Na dresink smícháme zakysanou s citronovou šťávou a olejem.
It started with the package beans. Then, a turkey breast fillet, which was originally intended to treat vestíka Alberta (klasika: maso, rýže, mrkev), But do not panic, we cook dog food. Just take some of the meat, say, that we will share it with modern vestíkem. He has his bowl, we have plates and dinner. And then the second variant was yet. With cherry tomatoes. taste both.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes + 60 minutes to marinate
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes + 60 minutes to marinate
It's easy dinner, fast, if you strip away an hour, you need to marinate.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes + 60 minutes to marinate
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
30minutes + 60 minutes to marinate
It's easy dinner, fast, if you strip away an hour, you need to marinate.
It was a coincidence,,cs,that I found the beans,,cs,A & nbsp; I said to myself,,cs,that they will be useful,,cs,They fit in the evening,,cs,If you suspect me of & nbsp;,,cs,that I am a carnivore,,cs,I will not deny it,,cs,But try something a little vegetarian,,cs,Vegetarians in this recipe will probably mind something,,cs,but that's their thing,,cs,to avoid litigation,,cs,I do not claim this recipe as a vegetarian,,cs,I'm just saying,,cs,that we are going without meat this time,,cs,I & nbsp; it should try,,cs,that such recipes are a lot,,cs,More taste temptations,,cs,nothing from & nbsp; that I do not import,,cs,this is what a beginner can do,,cs,A & nbsp; can enjoy it,,cs,It's food,,cs,which you may not order in the restaurant,,cs, že jsem natrefil na fazolky. And I thought,, že se budou hodit. Hodily se hned večer. If you suspect me of it, že jsem masožravec, nebudu to vyvracet. Ale co zkusit něco tak trochu vegetariánského? Vegetariánům na tom receptu asi bude něco vadit, ale to je jejich věc. moreover, to avoid lawsuits, tenhle recept neprohlašuji za vegetariánský. Jenom tvrdím, že jedeme tentokrát bez masa. I should try it. I think, že takových receptů je spousta. Víc pokušitelů chutí, none of which do I read.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2-4osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2-4osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
easy dinner, tohle zvládne i začátečník. A může si pochutnat. Je to jídlo, které si asi neobjednáte v restauraci. But probably because of that,,cs,that they will not offer you this,,cs,Their thing,,cs,They brought us into the kitchen,,cs,So let's get it,,cs,The intention was originally,,cs,so that the egg is such,,cs,when you cut them,,cs,yolk leaks out,,cs,That did not work out a bit,,cs,It's half way,,cs,But i & nbsp; so good,,cs,Maybe just less spectacular,,cs,But what,,pl,next time,,cs,We'll boil water and put eggs in it,,cs,fazolky a P1060712,,en,We cook eggs,,cs,then we immediately put it in cold water,,cs,very cold,,cs,i & nbsp; with & nbsp; ice,,cs,minute cooling,,cs,For the effect of flowing yolk, just cook it,,cs,fazolky a2 P1060714,,en,Add bean pods to the boiled boiling water,,cs, že vám tohle nenabídnou. Jejich věc. Zahnali nás do kuchyně. Tak pojďme na to. Záměrem původně bylo, aby vejce byla taková, že když je rozříznete, žloutek vyteče. To se trochu nepovedlo. Je to tak na půl cesty. Ale i tak dobré. Možná jen méně efektní. Ale co, příště se to podaří.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2-4osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2-4osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
easy dinner, tohle zvládne i začátečník. A může si pochutnat. Je to jídlo, které si asi neobjednáte v restauraci. But probably because of that,,cs,that they will not offer you this,,cs,Their thing,,cs,They brought us into the kitchen,,cs,So let's get it,,cs,The intention was originally,,cs,so that the egg is such,,cs,when you cut them,,cs,yolk leaks out,,cs,That did not work out a bit,,cs,It's half way,,cs,But i & nbsp; so good,,cs,Maybe just less spectacular,,cs,But what,,pl,next time,,cs,We'll boil water and put eggs in it,,cs,fazolky a P1060712,,en,We cook eggs,,cs,then we immediately put it in cold water,,cs,very cold,,cs,i & nbsp; with & nbsp; ice,,cs,minute cooling,,cs,For the effect of flowing yolk, just cook it,,cs,fazolky a2 P1060714,,en,Add bean pods to the boiled boiling water,,cs, že vám tohle nenabídnou. Jejich věc. Zahnali nás do kuchyně. Tak pojďme na to. Záměrem původně bylo, aby vejce byla taková, že když je rozříznete, žloutek vyteče. To se trochu nepovedlo. Je to tak na půl cesty. Ale i tak dobré. Možná jen méně efektní. Ale co, příště se to podaří.
Vejce vaříme 4 until 5 minutes, pak hned dáme do studené vody (hodně studené, třeba i s ledem) a necháme minimálně 10 minut chladit. Pro efekt tekoucího žloutku vařte spíše jen 4 minuty.
Do osolené vařící vody dáme fazolové lusky, které předtím zbavíme špiček i konců se stopkou.
Vaříme do měkka. I guess 20 until 25 minutes.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Teplotu zmírníme a restujeme zvolna asi 10 minutes.
Přidáme mouku.
Vytvoříme jíšku.
Jíšku rozředíme vodou z vařených fazolek. So 4 until 5 naběraček.
Simmer, tak 5 minutes.
Přidáme cukr.
Přidáme ocet.
Přidáme vařené fazolky.
Toss.
Salt and pepper. Promícháme a na vypnutém vařiči necháme ještě chvíli dojít.