Poctivá zelňačka | Pro dva

Inspiroval jsem poctivou hustou zelňačkou. Vždyť je to docela triviální, tak jak to, že to nevyšlo? První pokus se nějak nezdařil, zelí bylo dost kyselé a to jsem přecenil. Klobása v ní mizela. Takže jinak. Úsporněji a lépe. Bude to polévka pro dva. Alespoň nemusíte tentokrát nic dělit, když tak spíš budete násobit.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
60 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
60 minutes
Je to snad vyloženě zimní polévka, protože zahřeje. O vitamínech bych moc nemluvil, protože vařením prostě mizí. Ale fakt to chutná.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
60 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
60 minutes
Je to snad vyloženě zimní polévka, protože zahřeje. O vitamínech bych moc nemluvil, protože vařením prostě mizí. Ale fakt to chutná.
Poctivá zelňačka | Pro dva
Need:
Units:
How do you:
  1. Zelí raději propereme, pokud se vám zdá dost kyselé. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list a nové koření. Pokud máme vývar, nasadíme ho nyní místo vody a krok s masoxem pak vynecháme.
  2. Přidáme drcený kmín. Tenhle bod můžete klidně spojit s prvním, jen jsem na něj při první fotce zapomněl. Pak už zelí s kořením vaříme skoro doměkka. I guess 40 minutes.
  3. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Do sádla můžete přidat i kousek sádla ze šunky, why not?
  4. Přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Orestujeme.
  5. Zasypeme moukou a upražíme jíšku.
  6. Přidáme papriku, promícháme a necháme chvíli stranou.
  7. Cibuli s klobásou pak vmícháme do zelí a vaříme tak 12 minutes.
  8. Pokud je polévka až příliš hustá, přidáme vodu.
  9. Pokud jsme se spokojili s masoxem, tak nyní přidáme kostky masoxu, který se má jen krátce povařit. Proto až na poslední chvíli. Vaříme ještě tři minuty.
  10. served. Enjoy your meal.

Divoká kyselica | Klasika posunutá trochu jinam

Asi mě pravověrní budou chtít hnát potěhem ulicí deset kilometrů na jejímž konci je propast. Ale dopustil jsem se toho, že jsem sáhl po feferonce. Už to, že jsem použil uzenou krkovici místo žebírek mi může přitížit. No, a když jsem to ještě přitunil chilli vločkami, tak musí při mně stát všichni svatí. Ale fakt je to chutná polévka.

Můžeme podávat v misce nebo na talíři.
Můžeme podávat v misce nebo na talíři.





Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
2-3 hodiny

Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
2-3 hodiny

Pokud jste ortodoxní, můžete vynechat chilli papričku i chilli vločky. Také jsem musel sáhnout po uzené krkovičce, když jsem neměl k dispozici uzená vepřová žebírka, ale to není na závadu. Zásadní je, že se maso musí vařením rozpadnout. Pak ho můžete vyjmou, ještě víc roztrhat a pak vrátit do polévky. Solit nemusíte, uzené maso je už tak docela dost osolené.


Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
2-3 hodiny

Servings Prep Time
4 osoby 5 minutes
Cook Time
2-3 hodiny

Pokud jste ortodoxní, můžete vynechat chilli papričku i chilli vločky. Také jsem musel sáhnout po uzené krkovičce, když jsem neměl k dispozici uzená vepřová žebírka, ale to není na závadu. Zásadní je, že se maso musí vařením rozpadnout. Pak ho můžete vyjmou, ještě víc roztrhat a pak vrátit do polévky. Solit nemusíte, uzené maso je už tak docela dost osolené.

Divoká kyselica | Klasika posunutá trochu jinam

Need:

Units:

How do you:
  1. Osmahneme slaninu nasucho.
    Osmahneme slaninu

  2. Přidáme zelí a krkovičku. Maso vaříme tak dlouho, aby se začalo rozpadat.
    Přidáme zelí a krkovičku.

  3. Zalijeme vodou a vaříme tak asi 1 hodinu.
    Zalijeme vodou

  4. Přidáme švestky a houby, koření a bobkové listy.
    Přidáme švestky a houby

  5. Přidáme nakrájenou chilli papričku. Ještě přidáme trochu mletých chilli vloček, podle chuti.
    Přidáme nakrájenou chilli papričku

  6. Na sádle osmahneme cibulky a pak česnek, který rychle orestujeme.
    Na sádle osmahneme cibulky

  7. Přidáme papriku.
    Přidáme papriku

  8. Promícháme papriku s cibulkou a česnekem.
    Promícháme papriku s cibulkou a česnekem

  9. Přidáme do hrnce se zelím. Opepříme.
    Přidáme do hrnce se zelím

  10. Přidáme nakrájenou klobásku.
    Přidáme nakrájenou klobásku

  11. Promícháme a povaříme. Maso buď vyjmeme a roztrháme nebo roztrháme dobrou lžící v polévce.
    Promícháme a povaříme

  12. Podáváme s kopečkem zakysané smetany a dalamánkem.
    Podáváme s kopečkem zakysané smetany

  13. Další možnost podávání.
    Podáváme s dalamánkem




Červená kyselá polévka | Trochu jiná, how else

You can call or otherwise kyselica, This recipe is inspired by similar soups, but it is different. Kyselica is bright, because it is made of green cabbage, but also for us to appear red, which is logically prepared from red cabbage. They tend to be in the mushrooms and potatoes, Do not expect anything like that this time.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
It's quite a sharper affair, It makes chili. You can skip it, ale připravíte se o chuťový zážitek. A připravte se na to, že zelí obarví i klobásu. If you have the soup the other day, It will be confirmed.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
It's quite a sharper affair, It makes chili. You can skip it, ale připravíte se o chuťový zážitek. A připravte se na to, že zelí obarví i klobásu. If you have the soup the other day, It will be confirmed.
Červená kyselá polévka | Trochu jiná, how else
Need:
Units:
How do you:
  1. Sauté onion in oil, finely chopped. So 3 minuty, Onions should zesklovatět.
    Osmahneme cibuli na oleji
  2. Add chopped sausage. fry about 3 minuty.
    Osmahneme nakrájenou klobásu
  3. Přidáme zelí.
    Přidáme zelí
  4. Přidáme nové koření a bobkové listy. Salt and pepper. Promícháme a povaříme. Just 10 minutes.
    Přidáme koření
  5. The cabbage pour warm broth.
    Přilijeme vývar
  6. Add the chilli flakes. All boil and about 20 minutes. V případě potřeby přidáme trochu vody.
    Přidáme chilli vločky
  7. Stir in sour cream.
    Přidáme zakysanou smetanu
  8. Mouku rozmícháme ve vodě a pak vmícháme do polévky.
    Přidáme mouku rozmíchanou ve vodě
  9. Promícháme a necháme vařit nezakryté asi 15 minutes.
    Promícháme
  10. served.
    Podáváme

Herb lentils with spinach and tomatoes | New Year's affair

Na Nový rok má být čočka, to hold us money. But let's be a little bit different than usual. No, probably will not multimillionaires, But that tradition is good honor. Už proto, it does not cost us anything and enjoy himself differently, than we indulge at Christmas. Already, lens here you have a choice, must try Turkish. It's similar to this mild herb, and yet another.

Serve with smoked meat
Serve with smoked meat

Impose

Impose

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
55 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
55 minutes
So the next step lens, try it, you will not regret it. Although you might snap mint, but pay just enough herbs, how can withstand your taste buds. Mint has a very strong aroma, takže opatrně. At the end of cooking, leave the lens exposed, secondly evaporated liquid, But little by little and vyvane mat, although appetite remains.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
55 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
55 minutes
So the next step lens, try it, you will not regret it. Although you might snap mint, but pay just enough herbs, how can withstand your taste buds. Mint has a very strong aroma, takže opatrně. At the end of cooking, leave the lens exposed, secondly evaporated liquid, But little by little and vyvane mat, although appetite remains.
Herb lentils with spinach and tomatoes | New Year's affair
Need:
Units:
How do you:
  1. We can take the lens, Rinse and soak both 1 until 2 hours in water.
    Čočku namočíme
  2. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, parsley and carrots, přidáme koření. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni (as broth) drag and 60 minutes.
    Maso dáme vařit se zeleninou a kořením
  3. Vaříme pomalu
  4. From time to time we collect foam.
    Sbíráme čas od času pěnu
  5. Remove the meat and wrap in aluminum foil, to rest. Also releases the juice.
    Maso dáme do alobalu, aby si odpočinulo
  6. V alobalu si maso pěkně odpočine a pustí šťávu
  7. Lentils, pour broth and boil. The liquid level should be so about 1 cm above the lens,.
    Čočku zalijeme vývarem
  8. Chop the herbs and chop tomatoes into halves.
    Nasekáme bylinky
  9. Cherry rajčátka překrájíme na poloviny
  10. Když přivedeme k varu, Cover and simmer on a moderate fire and 30 until 35 minutes.
    Zakryjeme a dusíme
  11. Drain lentils and broth aside the.
    Scedíme
  12. Heat the oil in a pan over medium heat and sauté the chopped shallot. I guess 3 minuty.
    Osmahneme šalotku
  13. Add the larger handful of baby spinach and cook, about 2 minuty, wilted spinach to.
    Přidáme špenát
  14. Add the tomatoes cut in half cherry, lens, some chopped basil leaves, parsley and mint. Stir and cook so 1 until 2 minuty.Můžete add a little broth, wherein the cooked lentils.
    Přidáme rajčátka
  15. Přidáme bylinky
  16. Sprinkle with lemon juice, osolíme a opepříme.
    Zakápneme citronovou šťávou
  17. Knock and simmer for about 5 minutes, pak poklici sejmeme and Nechama vývar odpařit.
    Zaklopíme a dusíme
  18. Finished. Můžeme podávat.
    Hotovo, můžeme podávat
  19. When tinfoil expand, peeks at you juicy meat. Pak nakrájíme a přidáme k čočce.
    Maso odpočaté v alobalovém pelíšku je šťavnaté
Tip:

When you cook meat well, počítejte s dobrou hodinkou, což vyjde prakticky souběžně s čočkou. Ale použijte ještě ten fígl s alobalem, meat will eňoňuňo, So really juicy.