Keftedes meatballs of lamb. Popular in Greece. Ale protože maso je maso, We use a mix of beef and pork. Je nám to bližší, mutton is in these parts too neholduje. So just such an inspiration and memory of a pleasant holiday in a nice country with nice people. Likewise, we make minced meat balls and balls, Minced meat roll and eventually chopped. Takže jsem neobjevil Ameriku, just I try and make myself flavors.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g mletého masa mix vepřového a hovězího
- 1 žemli
- 1 cibuli
- 4 cloves garlic
- 1 egg
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce mléka
- 2 lžičky kořenící směsi na mletá masa
- vegetable oil
- 100 g měkkého salámu - Junior
- Housku nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme mlékem a necháme housku nasát mlékem.
- Nakrájíme cibuli najemno. Nasekáme česnek.
- Do mletého masa přidáme kořenící směs.
- Přidáme vejce a cibuli s česnekem.
- Toss, nejlépe rukou dobře prohněteme.
- Vmícháme nakrájený (finely,,sk,soft salami,,cs,prsty f P1060298,,en,create fingers,,cs,which gradually roll in & nbsp; flour,,cs,prsty g P1060300,,en,Fry & nbsp; sufficiently thick layer of oil,,cs,Rather than on medium heat,,cs,to the & nbsp; fingers should briquettes,,cs,prsty h P1060301,,en,Depending on the size of fingers and fry,,cs,fingers and P1060304,,cs,Postponing fingers on a paper towel,,cs,that excess fat drips,,cs,prsty j P1060305,,en,Serve with & nbsp; favorite dip and & nbsp; fries,,cs,P1060313,,en,P1060320,,en) měkký salám.
- Vytvoříme prsty, které postupně obalujeme v hladké mouce.
- Smažíme v dostatečně silné vrstvě oleje. Spíše na středním ohni než, abychom z prstů měli brikety.
- Podle velikosti prstů smažíme tak 10 minutes each side.
- Prsty odkládáme na papírovou utěrku, aby přebytečný tuk odkapal.
- Podáváme s oblíbeným dipem a hranolky.
Irish beef stew with carrots,,cs,A lot of you will enjoy,,cs,some of it will not ever attempt,,cs,and even sklenkoou good Irish whiskey,,cs,And if you want echte Irish food,,cs,Put in a bag of flour and meat Shake,,cs,Put the pan into the same pieces of meat wrapped in flour,,cs,In the same pan for meat put oregano and sauté,,cs,Then we pour broth and simmer,,cs,you can not help mixing flour in a little cold water,,cs,Pour meat sauce with carrots in the pan,,cs,Add the fried onions and let cook in the oven covered,,cs,and even bake so,,cs,Potatoes may spill gravy,,cs | Snadná záležitost | Oslava svatého Patrika
Nakouknul jsem v rychlosti na net, jestli bych nenašel nějakou inspiraci na hovězí nudličky, jak jsem je ještě nedělal. Tedy původně jsem hledal vepřové, ale vykoukl na mě zajímavý recept od protinožců. Na hovězí. I na opačné straně zeměkoule jsou kořeny a kořínky Irů. Recept prý vhodný na oslavu Dne svatého Patrika. To by mohlo sedět.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
60-90 minutes |
|
|
|
Need: |
- 480 g hovězího zadního z kýty
- 2 střední mrkve tak asi 300 g
- 2 potatoes
- 500 ml beef broth nebo Guinness
- 2 lžičky oregana
- 1 spoon honey
- 2 medium onions
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 5 lžic hladké mouky - část na zahuštění
- pepper
- Nakrájejte mrkev na dílky podle chuti, tyto jsou tak čtyřcentimetrové.
- Nakrájíme najemno cibule.
- Maso nakrájíme na nudličky.
- Do sáčku dáme 3 tablespoons flour.
- Přidáme pepř podle chuti.
- Vložíme do sáčku s moukou maso a dobře protřepeme, aby mouka pokryla kousky masa.
- Osmaheneme cibulku na oleji na středním ohni, to zesklovatěla, but nezhnědla,,cs,Irish beef d P1060257,,cs,Irish beef e P1060258,,cs,Put the pan into the same pieces of meat wrapped in & nbsp; flour,,cs,If necessary pour oil,,cs,Well fry on all sides,,cs,Irish beef to P1060266,,cs,Put into a greased baking dish carrot,,cs,Irish beef b P1060254,,cs,Add the browned meat,,cs,Irish beef l P1060269,,cs,In the same pan over & nbsp; let meat oregano and & nbsp; fry,,cs,just take a second,,cs,Then pour the broth and & nbsp; simmer,,cs,Irish beef m P1060272,,cs,Add a teaspoon of honey,,cs,Then we Thicken with flour,,cs,you can not help mixing flour in & nbsp; a bit of cold water,,cs, tak 5 minutes.
- aside the.
- Do stejné pánve dáme kousky masa obalené v mouce. Podle potřeby přilijeme olej. Dobře opečeme ze všech stran.
- Do vymazaného pekáčku vložíme mrkev.
- Přidáme opečené maso.
- Do stejné pánve po mase dáme oregano a osmahneme. Stačí chvilička. Pak přilijeme vývar a provaříme.
- Přidáme lžičku medu. Pak ještě zahustíme moukou (můžete si pomoci rozmícháním mouky v troše studené vody, They will not form lumps,,cs,Irish beef n P1060274,,cs,Everything still so,,cs,minute boil,,cs,Irish beef on P1060277,,cs,Pour sauce with meat & nbsp; & nbsp carrots, pan,,cs,Irish beef p P1060278,,cs,Add the fried onions and & nbsp; we bake in the oven covered,,cs,preheated to 200 & nbsp; C,,cs,Poak odklopíme professions,,sl,and & nbsp; and even bake,,cs,Irish beef q P1060281,,cs,Potatoes may spill juice & nbsp; meat,,cs,Irish beef,,cs,P1060286,,en).
- Vše ještě tak 3 until 5 minut provaříme.
- Omáčkou přelijeme maso s mrkví v pekáčku.
- Přidáme osmaženou cibulku a dáme zakryté péct do trouby, předehřáté na 200 °C. Pečeme tak 60 minutes. Poak odklopíme poklici, temperature is reduced to 180 a ještě pečeme tak 20 until 30 minutes.
- Podáváme s vařeným bramborem. Brambory může přelít šťávou z masa.
Shrimp with Greek note,,cs,You can also omit ouzo and replace it with white wine,,cs,minutes and even throw in garlic,,cs,Add the oregano and stir,,cs,Cover and let provařit ktrevety,,cs,Serve sprinkled with parsley and crumbled feta cheese,,cs,In this case, the spaghetti were sieved added prior to administration to the pan with shrimps and sauce,,cs,The Greek cuisine is saganaki,,cs,Thus says the food prepared in a small saucepan and Sagan's small píánvička with two handles,,cs,The family is schvají saganaki and shrimp saganaki,,sk,and mussels saganaki,,sk,that include feta and spicy tomato sauce,,cs | Saganaki
Already, birthdays always vyměknu and then try something wilder acceptably. Takže zase jsou to krevety, teď ty větší. Admittedly, že jsem si ještě neodvážil jít do těch nemražených. Ještě na to nemám, but it comes. Tentokrát si víc čichneme Řecka. A summon ouzo. Tudíž anýzovku, sorry, ale má takovou chuť.
Need: |
- 200 g krevet
- 1 red onion
- 3 cloves garlic tentokrát byl červený
- 60 ml ouzo
- 2 rajčata
- 2 lžičky tomatové pasty
- 150 g fety
- 1 spoon sušeného oregano
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 spoon red wine vinegar
- pepper
- hladkolistou parsley
- Cibuli nakrájíme najemno, finely chop garlic. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
- Necháme rozmrazit krevety.
- Na oleji osmahneme cibuli, na střední teplotě, pěkně pomalu, tak 4 until 5 minut a pak ještě přihodíme česnek. Necháme chvilku provonět, stačí 30 vteřin.
- Přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
- Přidáme rajčatovou pastu.
- Přilijeme ouzo. Pokud nechcete kořalku, zkuste použít bílé víno, také se mi osvědčilo. boil so 4 minuty, aby se alkohol částečně odpařil.
- Přidáme oregano a promícháme.
- Přilijeme vinný ocet.
- Opepříme.
- Přidáme nasekanou petrželku.
- Do pánve rozdrobíme sýr feta.
- Krevety přidáme do omáčky.
- Zakryjeme a necháme provařit ktrevety, tak 6 until 8 minutes.
- Podáváme posypané petrželkou a rozdrobenou fetou. Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo špagety. V tomto případě byly scezené špagety před podáváním přidány do pánve s krevetami a omáčkou, aby se prohřály.
CO JE SAGANAKI?
V řecké kuchyni je saganaki (řecky σαγανάκι) se tak říká jídlu připravenému v malé pánvi a sagani je malá píánvička se dvěma uchy. Nejznámější je předkrm smaženého sýra. Saganaki je založeno na sýru. Pro saganaki je obvyklá graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri nebo feta. Do rodiny saganaki se schvají i krevety saganaki (řecky garidy saganáki) a mušle saganaki (mýdia saganáki), které obsahují fetu a pikantní rajčatovou omáčku.