Někdy stačí náhoda a narazíte na recept, který je zajímavý víc než ostatní. Takže na mě najedou vyskočil recept šéfkuchaře Milana Hořejše na červené zelí s huse. Ať už svatomartinské nebo vánoční na Štěpána. Můžete použít syrové zelí nebo si usnadněte práci s krouháním a sáhněte po kysaném. Jistě, dá každé vám dá trochu jinou chuť, ale rozdíl není zase tak velký.
Need: |
- 500 g červeného kysaného zelí
- 2 červené cibule
- 2 lžičky wine vinegar
- 1 lžíce honey
- salt
- pepper
- voda
- Do kastrolu dáme kysané zelí.
- Červené cibule překrojíme na poloviny a pak nakrájíme přes na měsíčky.
- Do zelí přidáme vinný ocet.
- Přidáme nakrájenou cibuli. (V tomto kroku bych přidal případně i brusinky.)
- Osolíme.
- Opepříme.
- Přilijeme trochu vody.
- Zaryjeme a dusíme na mírném ohni asi tak 30 minutes. Občas promícháme.
- Přidáme med a provaříme ještě 10 minutes.
- Finished.
Poctivá zelňačka s bramborem | Pro dva | Version 2.0
Už tu máme recept na poctivou zelňačku. Takže tento recept je jeho variantou, jistým doplněním. Vše najdete v receptu na těchto stránkách, stačí kliknou na tento odkaz v tomto receptu. A pak jen pokračovat.
- Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kousky. Pokud chcete připravit rovnou polévku s bramborami, stejně je musíte vařit zvlášť, protože v kyselém prostředí zelí je prostě neuvaříte. Brambory přidáme do polévky, kterou mírně rozředíme vodou - podle konzistence zbylé polévky. Povaříme pár minut a je hotovo.
- served.
Papriky plněné masem a kapary | Rajčatová omáčka nemůže chybět
Plnit papriky, to bývá oblíbenou sezonní kratochvílí v kuchyních. Už je tady také máme, jen trochu v jiném vydání a ještě podobně. Ale tentokrát do směsi masa přidáme kapary. Cože? Neznáte? Tak tedy kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité, naložená v soli nebo solném nálevu, případně v solném nálevu s vinným octem. Nejlepší kapary pocházejí z francouzského Provence a jsou nazývány „nonpareilles“. Ale možná znáte, jen jste je ještě neochutnali. Tak to zkuste.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
To the meat filling is usually added rice, but why not to change, when as an attachment, we intend to also choose rice. Jena must therefore out of business. And come into play capers. And because they are in brine, otherwise it will conserve salt content in.
To the meat filling is usually added rice, but why not to change, when as an attachment, we intend to also choose rice. Jena must therefore out of business. And come into play capers. And because they are in brine, otherwise it will conserve salt content in. |
Need: |
2
large red bell pepper - A rather large enough
1 spoon
butter
1
cibuli
10 g
cukru
250 ml
zeleninového vývaru
200 g
rajčatového pyré
2
Bobkov list
3 kuličky
allspice
salt
cukr
1 spoon
citronové šťávy
1 spoon
hladké mouky
voda
Units:
-
Peppers cut off top and remove the middle part with seeds.
-
Add to the minced meat finely chopped shallots, egg, finely chopped garlic, kapary, pepper and marjoram. Stir and fill with a mixture of peppers. Returning to the peppers cut tops.
-
Into buttered baking dish put stuffed peppers, We pour a little water and bake 20 until 25 minut při teplotě 180 °C.
-
On tablespoon of butter let zesklovatět finely chopped onion, add sugar and let it caramelise slightly.
-
Přidáme rajčatové pyré, bay leaves and allspice. Simmer for about 3 minutes and then pour in vegetable broth. Let it simmer 10 minutes. If you find it too thick consistency, help you in hot water. Adequately.
-
Mix the flour with water and add to sauce. Stir and let cook 15 minutes.
-
In conclusion, add a little sugar, a teaspoon of lemon juice and season with salt to taste.
-
Podáváme s rýží.
So just on the edge:
Quality capers depends on the place of origin, their size and the procedure for dealing. They are the best capers from Italy (Sicilian capers), Spain, France, Greece and California. Sorted according to size - from the smallest pareilles having a maximum 7 mm, by surfines, cappucines, condoms, fines, to the largest capers, which says Grossos (over 13 mm). However, the smaller the caper, the greater the delicacy. About those French already been mentioned above.