Krevety už tu máme několikrát, třeba česnekové nebo jako variation and also podle Jamieho. Ale ichilli a třeba s rajčaty a špagetami, ale je toho ještě víc. Zadejte si HLEDAT a vyberte si podle chuti. Tyhle krevety k nám putovaly za Venezuely.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g krevet předvařených, vyloupaných
- 4 cloves garlic
- 1 feferonku
- 3 plátky ančoviček
- 120 g těstovin bucatini
- 210 g rajčatové omáčky Panzani
- 120 ml bílého vína
- 3 lžíce olivového oleje
- salt
- petrželku
- Dáme vařit těstoviny do osolené vody, vaříme podle návodu, tak 9 minut v případě těstovin bucatini.
- Česnek nakrájíme na plátky. Rajčátka přepůlíme, anchovičky nakrájíme.
- Na rozehřátém olivovém oleji opékáme krevety.
- Pěkně opečeme z obou stran. Krevety dáme stranou.
- Ančovičky promícháme s horkým olejem v pánvi, kde jsme restovali krevety. Někde jsem narazil, že je rozpustíme a ono tak opravdu vypadá.
- Orestujeme krátce česnek, který jsme přidali k ančovičkám.
- Přidáme nakrájená rajčátka a feferonku.
- pour in wine.
- Přidáme rajčatovou omáčku. Volba padla na panzani, ale stejně dobře se hodí krájená rajčata z konzervy.
- Promícháme a vaříme na mírném ohni tak 15 minutes. Prostě necháváme lehce probublávat.
- Těstoviny scedíme, ale necháme si tak 100 ml vody z vaření do zásoby pro případ potřeby.
- Toss.
- Vrátíme do pánve krevety.
- Promícháme a přidáme nasekanou petrželku.
- warms.
- served.
- Enjoy your meal.
Žižkovské čufty | Mill trout
Fakt, že tenhle pokrm věnuji Žižkovu je ten, že jde o kombinaci několika receptů. Všechny mi nějak nevyhovovaly, ale průnikem vznikly žižkovské čufty. A hned je tu mám ve dvou variantách. Je libo místo těstovin rýži? Not a problem. Stejný recept, jiný vjem.
Need: |
- 350 g hovězího mletého masa
- 3 šalotky
- 1/2 lžíce sladké mleté papriky
- salt
- 2 plátky toastového chleba
- milk
- olej – preferuji řepkový
- 100 g butter
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 palivo peppers – nakrájíme na nudličky
- 1 zelenou papriku – nakrájíme na nudličky
- 4 gherkins – nakrájíme na kostičky
- 1 plechovku krájených rajčat – 400 g
- 130 g tomatové pasty
- 140 g hrášku
- nové koření
- celý černý pepř
- 1 tickets bobkového listu
- 500 ml beef broth
- petrželku
- Nakrájíme nadrobno šalotku.
- Na oleji rozpustíme máslo.
- Osmahneme nadrobno nakrájené šalotky, necháme zesklovatět. Vmícháme sušené koření, necháme rozvonět.
- Remove from. Necháme chvíli chladnout.
- Připravíme si toastový chléb a mléko.
- Chléb namočíme.
- Základ se šalotkou smícháme s mletým masem.
- Přidáme mletou papriku a osolíme. mix well, přidáme trochu vody a dobře prohněteme.
- Přidáme namočený vyždímaný toastový chléb.
- Toss, propracujeme, nejlépe rukama, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
- Vypracujeme koule. Ruce si namočte do studené vody, jde koule tvarovat líp.
- Do dobré vrstvy oleje dáme koule a smažíme ze všech stran. Někdo je peče v troubě při teplotě 180 °C 20 minutes. Na oleji to trvá 10 minutes.
- Koule při smažení otáčíme. Opečené koule dáme stranou.
- Nakrájíme cibuli.
- Nachystáme zeleninu.
- Očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky.
- Zelenina je připravena.
- Na části oleje, kde jsme smažili koule přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovata. Pozor, nenechte toho oleje v pánvi příliš moc, raději ho redukujte.
- Přidáme hladkou mouku.
- Just 2 lžíce.
- Vytvoříme jíšku.
- Přidáme konzervu nasekaných rajčat. Toss.
- Pour in beef broth, about 500 ml. Opět dobře promícháme.
- Přidáme bobkový list, černý pepř a nové koření. Osolíme.
- Vaříme tak asi 20 minutes. V případě hustější konzistence ještě přidáme vodu.
- Přidáme tomatovou pastu. Promícháme a necháme na mírnějším ohni vařit. So 10 minutes.
- Omáčku přecedíme a propasírujeme.
- Do scezené omáčky přidáme papriky s okurkami a hráškem.
- mix well. Na střední teplotě držíme ještě tak 10 minutes, aby se provařila zelenina.
- Vložíme usmažené koule a všechno společně ještě pár minut povaříme.
- Ještě prohřejeme, aby se koule ohřály.
- Mezitím uvaříme přílohu. V tomto případě vrtule eliche Riscossa. Ty se vaří 6 minutes. then drain.
- Podáváme zdobené petrželkou.
Eliche vrtule
Vrtule jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice. V suchém stavu jsou 3 cm dlouhé a mají šroubovitý tvar. Nejpoužívanější jsou s omáčkami, ale hodí se i do těstovinových salátů.
Salmon with mushrooms|On red wine
Lámal jsem si hlavu a hledal inspiraci na lososa trochu jinak, než ho šoupnout na pánev a přihodit k němu pár brambor. Navíc jsem v nějakém záchvatu koupil krémové žampiony. S nějakou myšlenkou, která se cestou vypařila. Tak vznikla poptávka: Co takhle losos a houby, to by se mohlo rýmovat. Nakonec mě navedl David Crowley, který píše blog o víně a jídle. Zatímco David vaří, jeho žena Jodi prodává domy v Bostonu. Ale nejzajímavější na něm je, že mi objevil lososa s houbami a vínem a také trochu překvapivě s nudlemi.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g lososa s kůží
- 4 lžíce butter
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky finely chop
- 250 g krémových žampionů nakrájíme na plátky
- 1/2 šálku červeného vína
- 3 cloves garlic nasekáme
- 1 spoon provensálského koření
- salt
- pepper
- 3 lžíce řepkového oleje
- petrželku
- Houby nakrájíme na plátky.
- Nakrájíme šalotku nadrobno.
- Nasekáme česnek.
- Začněme připravovat houbovou omáčku. Heat 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje v kastrolu na středním ohni. Když se rozpustí, přidáme šalotku, cook, dokud nezačne měknout, about 3-4 minuty.
- Přidáme česnek a vaříme tak další minutu.
- Vmícháme houby spolu se solí a pepřem podle chuti. cook for about 5 minutes, dokud houby nezačnou měknout.
- Přidáme provensálské koření.
- Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minutes, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
- Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky.
- Snížíme teplotu na velmi nízkou teplotu a přikryjeme.
- Tagliatelle uvaříme podle návodu.
- A jdeme na lososa. Pro dva uděláme dvě porce. Salt and pepper.
- Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme.
- Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme.
- Opékáme další 2 until 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
- Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle přelité houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.
Garlic shrimp | Rychlá akce
Inspiraci mi dal Gordon Ramsey, why not admit. Jenže on má k dispozici krevety čerstvé, já mám už vařené, takže to bude rychlejší. Až na to, že čerstvé krevety vařením zrůžoví, ale vařené už takové jsou. Tudíž pečete a musíte to odhadnout, kolik minut krevetám dáte. Zatím jsem si netroufnul na čerstvé krevety, ale jednou k tomu dojde.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
- Česnek nakrájíme na plátky.
- Feferonku nakrájíme přes nadrobno. Shrimp with salt and pepper.
- Rozpálíme olej a přidáme česnek.
- Za malou chvíli přidáme nakrájenou feferonku.
- Přidáme krevety.
- Pečeme tak tři minuty, aby ještě více zrůžověly. Pak je obracíme a pečeme tři minuty.
- V závěru zakapeme citronem.
- Sprinkle with chopped parsley.
- Podáváme s bagetou.