Už tu takovou polévku máme a to i delším vyprávěním o této polévce z Asie. Dneska je pho nejen v nabídce vietnamských restaurací, ale dokonce i v jejich názvu. Phở (také cheese,vi, vyslovuje se [fə:] s klesavo-stoupavým tónem) je populární vietnamské jídlo. Původ jídla je v provincii Nam Dinh, ale posléze se stalo populární v hlavním městě Hanoji a v celé severní části Vietnamu. Obvykle se podává k snídani, ale je možno ho podat i v jinou denní dobu. Dnes je možno se setkat s tímto pokrmem v mnoha restauracích v Evropě, USA a Asii, hlavně v místech s vietnamskou komunitou. Polévka phở se vaří v mnoha variantách, například klasické hovězí, kuřecí, rybí, s krevetkami, či vegetariánská verze s houbami a mungovými klíčky. Klasickou variantou polévky phở je phở bò, tedy hovězí polévka se širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a jarní cibulkou. Tady se postup ale liší. Potřebujete hovězí vývar a pak tenké plátky svíčkové přelijete tímto horkým vývarem. Maso se přelitím uvaří. K dochucení se používá limetka, chilli papričky v oleji, rybí omáčka, vietnamská pálivá chilli omáčka tương ớt, bambusové výhonky a čerstvé bylinky jako je koriandr, vietnamská bazalka, máta a mexický koriandr. Další variantou je phở gà z masa kuřecího.
Kuřecí pho má jako základ vývar, takže první várka tohoto dlouhého vaření bude právě vývar. Tentokrát poslouží kuřecí hřbety. Pak ještě potřebujeme další kuřecí maso, třeba stehenní řízky nebo, jako v tomto receptu horní kuřecí stehna. Variant polévky je dost, takže můžete improvizovat, když některá surovina chybí, zkuste ji nahradit jinou. Tentokrát jsme bez anýzu, ale celá skořice nesmí chybět. Příprava je jednoduchá, ale jak už bylo zmíněno, zdlouhavá. Napřed probubláváme hodinu a půl, pak ještě stejnou dobu potřebujeme na dokončení. Ale výsledek stojí za to čekání. |
Need: |
- 460 g kuřecích hřbetů
- 600 g Upper chicken legs
- 2 mrkve
- 1 volume jarní cibulky
- kousek ginger asi tak 4 cm
- 1 chilli papričku
- 1 Green paprika
- 1 celou cibuli
- 80 ml soy sauce
- 2 lžíce fish sauce
- 1 celou skořici
- 1 plechovku hrášku s mrkve duo, has 265 g
- rýžové nudle
- Připravíme si vývar. Proprané hřbety dáme do vody, přidáme pokrájenou mrkev a cibuli i se slupkou. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zakryjeme. Necháme mírně probublávat alespoň hodinu a půl. then drain, hřbety a zeleninu vyhodíme.
- Zázvor nakrájíme na plátky, chilli papričku nadrobno, jarní cibulky překrájíme tak asi na 5 cm dlouhé kousky.
- Do vývaru přidáme opraná kuřecí horní stehna. Přidáme zázvor, nakrájenou chilli papričku, nakrájenou pálivou zelenou papriku, jarní cibulku a celou skořici.
- Přidáme sojovou omáčku a přivedeme k varu. Teplotu snížíme, aby voda probulávala mírným varem, zakryjeme a necháme táhnout (mírně vařit) asi hodinu. Občas promícháme. Pak horní stehna vyjmeme z polévky. Vyjmeme i tu skořici.
- Mezitím si připravíme skleněné nudle. Stačí je tak 2 until 3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou.
- Maso ze stehen po mírném vychladnutí obereme a roztrháme, kůži odstraníme.
- Přidáme 2 lžíce rybí omáčky.
- Přidáme hrášek a mrkev z konzervy, kterou napřed slijeme. Toss.
- Přidáme připravené maso a promícháme. Pak chvilku ještě povaříme na střední teplotě.
- Přidáme rýžové nudle a chvíli prohřejeme.
- Polévku servírujeme, přidáme na chuť i ozdobu nadrobnou nakrájenou nať jarní cibulky.
- Enjoy your meal.

potato nuggets
Po netu běhá recept na bramborové nugety a zaznamenaly ho snad všechny kulinářské časopisy, tak na něm něco musí být. Tak jsem to zkusil. Poprvé to nevyšlo, ale od toho jsou pokusy, takže druhý pokus.
Need: |
- 5 until 6 potato
- salt
- 8 cloves garlic
- 2 větvičky rozmarýnu
- 6 lžic olivového oleje
- 10 lžic rostlinného oleje - řepkový třeba
- Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme.
- Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme.
- Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a vaříme tak 10 minutes.
- Nasekáme česnek. Stačí nahrubo.
- Brambory slijeme nebo vyndáme pomocí děrované lžíce.
- Přidáme česnek a snítky rozmarýnu.
- Opatrně protřeseme, aby se česnek i rozmarýn propojily s bramborami.
- Do rozpálené směsi olejů dáme brambory s česnekem a rozmarýnem. Pak trochu zmírníme teplotu. Nechceme škvarky.
- Smažíme a promícháváme. So 15 until 20 minutes, podle pohledu poznáte, že je hotovo. Pak nugety vybereme z oleje bez česneku a rozmarýnu.
- Takže hotovo. Můžete ještě osolit, To.
- Podáváme třeba k pečenému kuřeti.

Turkey steaks with beans | Version 1.0.
It started with the package beans. Then, a turkey breast fillet, which was originally intended to treat vestíka Alberta (klasika: maso, rýže, mrkev), But do not panic, we cook dog food. Just take some of the meat, say, that we will share it with modern vestíkem. He has his bowl, we have plates and dinner. And then the second variant was yet. With cherry tomatoes. taste both.
Need: |
460 g
turkey breast cuttings
100 g
smoked from a chimney
250 g
green beans
1
red onion
1 spoon
butter
thyme
salt
pepper
olej must rapeseed
Units:
-
Turkey breast cut into slices.
-
Osolíme, pepper, Add the thyme and pour oil. May be olive or canola. Marinate an hour in the cold.
-
Clean the beans, red onion, cut into slices and smoked meat into cubes.
-
Fry in hot oil smoked meat. So 4 until 5 minut stačí. Then set aside.
-
oil, where we put fried smoked turkey.
-
Saute in Zlatava. Asi 8 minutes. aside the.
-
Butcher put on red onion. Orestujeme. So 3 until 4 minuty.
-
Přidáme zelené fazolky. Slowly restujeme so long, until they are soft to the bite.
-
Returning roasted meat and heat.
-
Zjemníme piece of butter.
-
Toss, přisolíme yet to taste and pepper.
-
Podáváme s vařeným bramborem, Sprinkle toasted smoked.

Camembert cheese in batter | wrapping otherwise
Smažák. They all make fun of him (with it, they turn their noses down) and everyone around him probably a few times and he has done several times at home. Nutritionists counselors apparently scares, They have from that nightmare and stomach ulcers. Should they ever taste. So I was going to a royal dinner ss king of cheeses. A hit at the tip, the hemelín in breadcrumbs doing quite difficult. Classic breadcrumbs - flour, egg, breadcrumbs - not adhered well to the cheese. It is therefore better to wrap the cheese in batter of flour and egg and then in bread crumbs until. A quietly several times - then drips out during frying. Well-intentioned advice may not lead to hell. so let's do it.
Need: |
- 2 hermelíny
- 2 cloves garlic
- 2 egg
- 1 spoon kukuřičné mouky
- strouhanku
- salt
- řepkový olej na smažení
- hranolky
- tatarskou omáčku
- Pažitka
- We will prepare.
- Par-fries bake in the oven. Bit zastříkneme olive oil and slightly posolíme. Bake at 220 °C 15 until 20 minutes. The time is then fully utilized to prepare Camemberts.
- Camembert Cut in half. Anoint each of them crushed garlic. Camembert connect.
- Salt and pepper.
- Mix eggs with flour
- create a batter. If too thin, add flour.
- Finally the batter.
- If a thick batter, we can add a little milk.
- Then coat them in breadcrumbs. And we'll do it again.
- In the high layer of hot oil fry both sides until golden brown. Just one to two minutes.
- Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
