Tak podobné se jí údajně na Oktoberfestu, kde se baští až to praští a pivo teče proudem. Nebudeme tak nenasytní, nasytíme se trochu méně masově, i když masem.
Need: |
- 2 kuřecí čtvrtky – cca 800 g
- 1 red onion
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 spoon soli
- 1 spoon papriky
- 6 plátků bacon
- 50 g bacon
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g červeného kysaného zelí
- 1 jablko
- 3 lžíce red wine vinegar
- 100 ml červeného vína
- 3 lžíce cukru
- 2 špetky ground cinnamon
- Preheat oven to 180 ° C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
- Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
- Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minutes. Maso vyjmeme a dáme stranou.
- Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
- Vmícháme červené zelí.
- Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minutes, aby změklo.
- Přilijeme do zelí ocet a víno, add sugar. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
- Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Bake at 180 ° C and about 40 minutes. V posledních 5 minutes, raise the temperature to 200 ° C.
- Serve with potato dumplings (a pivem).
Red potatoes with chorizo style patatas bravas,cs | Španělsko doma
Patatas bravas (v překladu zhruba divoké brambory) jsou bramborové kostky v pikantní rajčatové omáčce, ale budeme zase experimentovat, takže to není přesné patatas bravas. Prošel jsem si svět, kouknul na pár videí a teď hurá do kuchyně.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 350 g red potatoes
- 1 red onion
- 3 cloves garlic
- 150 g choriza
- 5 lžic cizrny
- 5 lžic krájených rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 špetku soli
- 1 špetku mletého černého pepře
- 1 špetku mletých chilli vloček
- 2 lžíce red wine vinegar
- Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách.
- Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.
- Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Orestujeme zakryté na lžíci oleje. Na mírné teplotě! Občas promícháme. Restujeme tak 8 minutes, pára udělá své.
- Přidáme 200 ml červeného vína, osolíme a opepříme. Povaříme, aby se víno trochu redukovalo.
- Pak přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme.
- Přidáme vinný ocet. A také špetku mletých chilli vloček. Vaříme tak asi 8 minutes.
- Uvařené brambory dáme na pánev s rozehřátým olejem a mírně opečeme.
- Přidáme cirznu.
- Přidáme nakrájené chorizo a nakrájenou petrželku. mix well.
- Brambory s chorizem podáváme přelité rajčatovou směsí.
Tak jak?
Patatas bravas (španělsky: [patatas bɾaβas]), nazývané také patatas a la brava nebo Papas bravas, je pokrm původem z Španělska. Typicky se sestává z bílých brambor, kteréb nakrájíme na nepravidelných tvarů o 2 cem, pak smažené v oleji a podávané teplé s omáčkou, třeba pikantní rajčatovou omáčkou nebo aioli. Tento pokrm se běžně podává v restauracích a barech po celém Španělsku.
Jednoduchý okurkový salát s rajčaty | Červená cibule nemůže chybět | Why not try it
Tak tu máme naši oblíbenou trojici – okurku, rajčata a červenou cibuli. Můžeme si připravit rychlou lehkou večeři nebo salát k hlavnímu jídlu.
Need: |
- 1/2 cucumbers
- 2 medium tomatoes
- 1 red onion
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce red wine vinegar
- 1 spoon dried thyme
- 1 spoon soli
- pepper
- Cucumber with a tomato slice, přepůlíme types of tomatoes lengthwise and crosswise cut into půlkolečka. Onions also překrojíme lengthwise and crosswise cut into fine půlkolečka. Mix everything in a bowl.
- Smícháme olej s octem, Add the oregano and salt, season with pepper. mix well, need scourge. Pour dressing mixture and gently toss vegetables.
- serve immediately, We give cool, topping then further refines the taste of onion.
Similar salads are especially fast, so it should be. Try also need Salad with Mint or lettuce red-white.
Tomato salad with capers,cs | Summer be praised even in autumn
Those are the ways for relatives. Now you have an armful of vegetables from the garden, which requires only: quickly get on with it, because it would be a shame, so that the work came to naught. When cooking for two is a task almost superhuman. I Umázl peppers, but only two, It was a great meal - stuffed with meat and capers, hm. So the situation arose Chain. Co s načatými kapary? And those tomatoes? Piece fell on fresh tomato salsa and work, no, What would you say. Year, again we have a salad.
Need: |
- 4 soudková rajčata
- 3 šalotky
- 3 lžičky flotsam
- 3 lžíce red wine vinegar
- 5 lžic olivového oleje
- 1/2 lžičky soli more trochu na dochucení
- pepper
- 5 tickets bazalky
- 1 spoon cukru
- Tomatoes cut them lengthwise into quarters, then cut across into slices. One of only přepůlíme tomatoes and cut into slices across. Combination of shapes is not bad.
- mix vinegar, cukr, salt and finely chopped shallots. Add the olive oil and mix well.
- Do sliced tomatoes, add capers.
- All pour dressing and gently toss. Add the chopped basil, dochutíme solí a pepřem.
- When lettuce let stand for at least an hour, tastes good link. Before serving, gently toss again.