Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Chilli s černými fazolemi pro poručíka Columba
Need: |
- 300 g ground beef
- 3 plátky bacon flow tank cut into small cubes
- 1 střední cibuli
- 3 cloves garlic
- 3 drops worchestrové sauces
- 1 spoon kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 spoon sušeného oregano
- 1 can chopped tomatoes 260 g
- 1 can black beans 260 g
- sour cream
- cheddar cheese
Units:
How do you:
- Fry the bacon over medium heat in a pan with thick bottom. Bacon should be crispy. Add finely chopped onion and finely chopped garlic and sauté, to onions vitrified.
- Add the mince and fry. If we have excess fat in the pan, Drain or remove with a spoon. Cook then on medium heat, přidáme koření, lautered beans and tomatoes. Once the effect var, reduce heat and simmer gently for about 20 minutes. Let it bubble through and occasionally toss.
- Serve with sour cream and grated cheddar or noodles.

Vegetable soup with chicken, which surprises | Zucchini into grace
Tuhle polévku jsem zvolil jako dobrodružství. A varuju, když ji ochutnáte, hodně si ji oblíbíte. Je v ní i cuketa, něco, co zrovna do jídelníčku nezařazuji. Tímto jsem ji vzal na milost. Nastrouhaná na jemné plátky do polévky skvěle zapadne. Efektnější by bylo nakrájet ji na spirály, ale nějak jsem nemohl najít forichtung na ty spirálky. Až se mi přestane schovávat a vykoukne, čapnu po něm a pustím se zase do téhle skvělé polévky.
Vegetable Soup, which surprises | Cuketa vzaná to grace
Need: |
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kuřecí prsní řízek nakrájíme na kostky
- 3 cloves garlic nakrájené nadrobno
- 1 cibuli finely chopped
- 1 mrkev finely chopped
- 1 stonek celeru nakrájený na jemné plátky
- 1/2 lžičky dried thyme
- 1/4 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 3 šálky vody
- 1 Bay leaf
- 1 cuketu grated into fine slices
- 2 lžíce citronové šťávy
- sprig rozmarýnu
- hladkolistou petržel
Units:
How do you:
- Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, about 3 minuty. You can bid and a sprig of fresh rosemary. Meat after browning aside the.
- Přidáme lžíci oleje a opět rozehřejeme. Nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek orestujeme, let vegetables, aby změkla, about 4 minuty. Add the dried thyme and dried rosemary and bay leaf, promícháme a vaříme ještě minutu, aby se uvolnila chuť koření.
- Add the chicken broth, který smícháme s horkou vodou, přivedeme k varu. Cuketu nastrouháme na jemné plátky a dáme do vývaru. Snížíme teplotu a 5 minut povaříme.
- Přidáme 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s nasekanou petrželkou.

Chicken drumsticks baked potatoes with onion and paprika
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
50 minutes |
|
|
|
Chicken drumsticks baked potatoes with onion and paprika
Need: |
- 1 cibuli cut into half-moons
- 1 pálivější peppers
- 5 medium potatoes
- 1 spoon olivového oleje
- 6 chicken drumsticks
- 100 ml kuřecího vývaru
- salt
- pepper
- peppers
Units:
How do you:
- Překrojíme onion in half lengthwise and cut into slices, crescents. Pepper cut across on wheels. Slice the potatoes into quarters. Place in a baking dish.
- Salt sticks, We put pepper and onions with peppers and potatoes. Everything sprinkle with olive oil, Cover the pan (even a foil) and put in the oven preheated to 220 °C. Bake 10 minutes. Then, uncover pan, add the chicken broth and bake more 20 minutes. Then turn the drumsticks, turn down the temperature on 180 ° C and bake more 20 minutes.

Novoroční čočka | Everyone waits or maybe not
Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, které nemusíte vystrčit v seznamu jenom na 1. ledna. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě.
Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, které nemusíte vystrčit v seznamu jenom na 1. ledna. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě. |
Novoroční čočka | Everyone waits or maybe not
Need: |
- 1 šálek čočky
- 6 hřebíčků
- 1 cibuli
- 4 cloves garlic
- kousek butter
- 2 Bobkov list
- 2 šálky vody
- 1 spoon thyme
- salt
- pepper
- 150 g hasičské klobásy vyberte jakoukoli podle chuti
- dijinskou hořčici pro podávání (můžete vynechat)
Units:
How do you:
- Čočku propereme a namočíme minimálně na 30 minutes. Vody potřebujete 2 šálky, řeším to tak, že by měla být čočka tak centimetr pod hladinou. V téže vodě čočku vaříme. Pokud se vaří, po 5 minutách přidáme celou oloupanou cibuli, do které natlačíme hřebíčky.
- Zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, Bobkov list, kousek másla a tymián. Osolíme, pepper. Promícháme a vaříme asi 15 minutes. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody. Pokud máte po ruce třeba kuřecí vývar, hodí se. Cibuli s hřebíčky vyndáme a vyhodíme. Splnila úkol.
- Klobásu (a stačí opravdu 150 g) nakrájíme příčně na kolečka a přidáme do čočky. Vaříme na mírném ohni ještě asi 10 minutes, aby se klobása dobře prohřála. Můžeme ještě trochu přisolit a dopepřit, pokud je třeba. Vyndáme bobkové listy.
- Při podávání můžeme přidat dijonskou hořčici.
