Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi se silným dnem rozhřejeme 3 lžíce sádla a opečeme na něm na kousky nakrájené libovější část vepřového kolena. Po opečení vyndáme z pánve a v tuku osmažíme osolené a opepřené plátky brambor. Do zlatohněda, takže asi 5 minutes each side. Then reduce temperature, přidáme trochu vody, zakryjeme a dusíme 10 minutes.
  2. Stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky, petrželku nasekáme (část si ještě odložíme). Přidáme spolu s opečeným masem k bramborám a ještě 10 minut necháme dusit, aby byly brambory měkké.
  3. Nakonec pánev odkryjeme, zvýšíme teplotu, přidáme případně ještě trochu sádla a smažíme 2 until 3 minuty, aby brambory víc zhnědly, přidáme zbylou petrželku a otočíme brambory. Už pečeme jenom chvilku.
KROK SUN KROK
  1. Na tuku nejprve osmahneme pečené vepřové koleno
  2. Maso dáme stranou
  3. Osolené a opepřené plátky brambor osmahneme na tuku
  4. Brambory podusíme a pak přidáme maso, česnek a petržel
  5. Přidáme trochu vody, opět přikryjeme a dusíme
  6. Finále! Teď přidáme ještě trochu petrželky a promícháme.
  7. Finished. Enjoy your meal.
Tip:

Jen tak na okraj: Kde vzaly takto upravené brambory jméno? Everything points to Sarlat-la-Caneda, francouzské akvitánské město v departementu Dordogne, historické oblasti Périgord. Když si na mapě Francie najdete Bordeaux a uděláte si linku na východ a ještě najdete Toulouse a čáru povedete kolmo na sever, obě čáry se protnou tak v místě, které hledáme. Sarlat is a city with tens of thousands reconstructed medieval core and has a history dating back to the 9th century, kdy zde byl postaven benediktinský klášter. Mezi hlavní sarlatské architektonické památky patří katedrála Saint-Sacerdos (směs románské, gotické a barokní architektury), kuželovitá věž "Lanterne des Morts" from the 12th century and the local cemetery "Jardin des Enfeus". [Tyhle věmodomosti jsem získal na Wikipedii.]

Chicken drumsticks baked potatoes with onion and paprika

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Simple dishes prevail, because time is not so much, also sometimes longer you have the strength of a wild fun in the kitchen. Let's try something pozvolnějšího. You can reach for a spicier paprika, it will be a little spicy. Troubu nechte pracovat za vás.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Simple dishes prevail, because time is not so much, also sometimes longer you have the strength of a wild fun in the kitchen. Let's try something pozvolnějšího. You can reach for a spicier paprika, it will be a little spicy. Troubu nechte pracovat za vás.
Chicken drumsticks baked potatoes with onion and paprika
Need:
Units:
How do you:
  1. Překrojíme onion in half lengthwise and cut into slices, crescents. Pepper cut across on wheels. Slice the potatoes into quarters. Place in a baking dish.
  2. Salt sticks, We put pepper and onions with peppers and potatoes. Everything sprinkle with olive oil, Cover the pan (even a foil) and put in the oven preheated to 220 °C. Bake 10 minutes. Then, uncover pan, add the chicken broth and bake more 20 minutes. Then turn the drumsticks, turn down the temperature on 180 ° C and bake more 20 minutes.

Sausage with red potatoes and green beans

We've tasted sausage with peppers, Today we'll try something else. Resto, dusíme, pečeme a také trochu grilujeme. Welcome to my little lab. But do not worry, even at this dinner, I enjoy.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
32 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
32 minutes
Just pan and baking dish. For half an hour, plus minus, you have a decent and hearty dinner.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
32 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
32 minutes
Just pan and baking dish. For half an hour, plus minus, you have a decent and hearty dinner.
Sausage with red potatoes and green beans
Need:
Units:
How do you:
  1. Sausages cut across into thin circles and dry-fry in a pan with thick bottom.
  2. Cut potatoes into quarters and add to the browned sausage, Stir and add the chopped onion. Onions this time is shown in cross half lengthwise and then transversely sliced. Stir and cook everything for a moment on the fat of the sausage.
  3. Add the strained beans, pepper and salt.
  4. Mixture pour in chicken broth, decently, It does not have everything in it to swim. Cover and simmer on low heat. Just 20 minutes.
  5. Then blend filled into baking dish, It should be distant from around the grill 12 until 15 centimetrů. Napřed pečeme 10 minut při teplotě 220 °C. Pak přepneme na gril. Grilujeme 2 minuty.

Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)

Hurá, paličky zase jinak! Těch já se nenabažím. Recept slibuje jednoduchost, chuťově nabitou kořeněnou pomerančovou glazuru, navíc záležitost vcelku levnou. Zkusíme to spočítat. Čtyři paličky přišly na 38, 17 Kč. Plus some other ingredients for crown. So CZK 60? A také to bude rychlé, vždyť příprava i grilování zabere tak 25 minutes.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
17 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
17 minutes
opponents marinades, zpozorněte! Nic takového se nekoná. Ale pozor, je to opravdu aromatické, to už je jasné z ingrediencí. When these things do not love, raději zvolte krupičnou kaši.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
17 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
17 minutes
opponents marinades, zpozorněte! Nic takového se nekoná. Ale pozor, je to opravdu aromatické, to už je jasné z ingrediencí. When these things do not love, raději zvolte krupičnou kaši.
Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Need:
Units:
How do you:
  1. In the oven, set the grid 12 until 15 centimetrů od grilu. Jinak to spálíte a to by byla škoda. But you can at least 2 či 3 minuty zpočátku mřížku v troubě víc přiblížit ke grilu. Ale musíte hlídat!
  2. In a bowl, mix the marmalade (když narazíte na pomeranč se zázvorem, neváhejte), balsamikový vinegar, zázvor (nemaje, použil jsem v nouzi asi 1 cm čerstvého, nastrouhaného), koriandr a kajenský pepř.
  3. Drizzle with oil sticks, osolíme a opepříme. Oil, who left us still leave. Then stick grill 6 minutes and then - turn the drumsticks, Spread the remaining oil with pepper and salt, return to oven, that ogrilované from both sides and even grill 5 until 6 minutes. Grilujeme na alobalu, protože vše pak jenom zmačkáme do malé kuličky a jinak je uklizeno.
    Grilujeme paličky
  4. And now you just select the dip ...
    Ugrilováno
  5. Tohle stojí za hřích, to mi věřte! Sladká chilli omáčka kupodivu všechnu ostrost sladí.
    Hotovo