Konec korunuje dílo. Tak tuhle pravdu jsem si právě ověřil. Jen tak jsem si v kuchyni hrál. Zkuste to také někdy, je to napínavé a zábavné.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 8 plátků bacon
- 1-2 zelené pálivé papriky
- 2 lžičky hořčice
- 2 egg
- 2 lžičky hladké mouky
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky dried thyme
- salt
- pepper
- 2 lžíce rostlinného oleje
- kousek butter
- 3 boiled potatoes
- hladkolistou petržel
- Nejdříve si dáme vařit brambory v mírně osolené vodě. Pokud máte ty nové, mohou zůstat ve slupce a nebudeme je ani pak loupat. Než se brambory uvaří, stihneme ostatní přípravu.
- Kuřecí řízky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme na kolečka nakrájenou paprikou. Okořeníme špetkou oregana.
- Řízky zabalíme do plátků anglické slaniny. Řízek položíme na tři plátky, čtvrtý položíme kolmo přes řízek a plátky ohneme.
- Rozehřejeme lžíci oleje a řízky opečeme na střední teplotě z obou stran. Just 3 minuty z každé strany. Pak je namočíme do těstíčka z rozšlehaných vajec, které jsme osolili, přidali tymián a mouku. Pak opět opečeme a znova (year, to je dvakrát do stejné řeky) ještě namočíme do těstíčka a opečeme. Pokaždé stačí 2 minuty z každé strany. Řízky uchováme v teple.
- Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a opečeme na osminy nakrájené vařené brambory. Just 5 minutes.
- Podáváme s opečenými bramborami, posypané nasekanou petrželkou a s ředkvičkovým dipem. Pro ozdobu i další chuť můžete přidat nakrájené rajče. Brambory a rajče jemně osolíme.
Pokud chcete zvolit jednodušší variantu, ochutnejte rychlé kuřecí řízky.
Ředkvičkový dip připravíte rychle: Finely chop radishes, add sour cream, teaspoon white wine vinegar, salt, pepper and add the chopped parsley. mix well.
Kuřecí paličky jako od babičky | Do not miss this, and pošmáknete | Dvě přílohy podle chuti
Nevím přesně, jestli takový recept přesně používala babička Antonie, but surely would be just such a dish appeared on her desk, protože měla ráda jídla jednoduchá a lahodná. To, že nejraději vařila na velkém kamnovém sporáku s pláty, kde věčně postávala také nezbytná konvice s kafem, nás nemusí odrazovat, although in the case of, I gave you such a stove in the kitchen, He would have to be a robot and prepare the food itself the voice prompts from afar. But suffice it to smaller stove with oven, ke kterému se dá v jistém slova smyslu i pohodlně vejít.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g chicken drumsticks
- 100 g bacon
- 1 pórek zelenou a bílou část, rozpůlíme a překrájíme
- 3 cloves garlic
- 250 ml kuřecího vývaru – jasně, ten náš domácí je nejlepší
- 1/2 lžíce rostlinného oleje
- 1 spoon hladké mouky
- 1/2 šálku půl na půl – což je 1/4 šálku mléka a 1/4 šálku smetany ke šlehání
- salt
- pepper
- leaf parsley
- Troubu si předehřejeme na 220 °C. Na pánvi opečeme nasucho nakrájenou slaninu.
- Slaninu odhrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme osolené a opepřené kuřecí paličky. Přidáme trochu oleje.
- Opečeme kuřecí paličky dozlatova. Přidáme k nim nakrájený pórek a česnek.
- Zakryjeme a necháme asi 8 minut dusit.
- Dáme do pekáčku a pečeme při 200 °C ve střední části trouby asi 30 minutes.
- Paličky dáme stranou, vše z pekáčku dáme do pánve a zalijeme trochou vývaru. Jakmile se vaří, posypeme vše lžící hladké mouky, promícháme a provaříme. Jakmile směs zhoustne, přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu.
- Pak přidáme směs mléka se smetanou. Toss.
- Směs vrátíme do pekáčku, přidáme kuřecí paličky a necháme už jen asi 5 minut ještě prohřát.
- Podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Před podáváním ještě posypeme nasekanou listovou petrželkou.
Chickpea soup with bacon | Delikátní záležitost od protinožců
I just dotáhnul chicken broth, because, As you probably know, was Navari, but drags. Thank the, it will be more, But the taste I was attracted by a clear action - soup broth, It will be a wonderful affair. And since“discovery” chickpeas'm her big fan, we put it all together.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
- Připravíme si vše, What we need. A unpack.
- Překrájenou bacon pieces fry in a dry frying pan over a medium heat, about 7 minutes.
- Add to the pan gently nakrájný sliced garlic and rosemary leaves. Promícháme a restujeme asi 2 minuty.
- Add the chickpeas and pour the broth.
- Cook over moderate heat for about 20 minutes.
- Remove from the pan about a cup of broth with chickpea puree and Blend.
- We'll have to boil water for pasta in salted water and cook them, farfalle need 10 minutes. Estimate the amount of pasta, but they should not dominate in the soup.
- Mix the puree with the contents of the pan and season everything with salt and pepper. A minute boil.
- To put pasta plates and pour the soup. Dozdobíme rozmarýnem.
Lečo bez vajíček, ale s pivem | Prečo? Ezért!
Kdo si pamatuje lečo ze školní jídelny kdysi před léty, možná se mírně ošije. Jenomže tam nebyla a ani nemohla být o nějakém pivu řeč. Každopádně i já mám smíšené pocity z oné hmoty, kterou nás krmili. Teď smícháme ingredience tak, aby vznikly pocity libé. Recept časopisu Food & Wine nepomíjí alkohol v jídle, takže není na indexu ani pivo. Pojďme si to vyzkoušet. Maďar by nám lečo přiblížil asi takhle: Alecsó (szlovákul lečo, németül letscho, lengyelül leczo, oroszul лечо) a hagyományos, híres magyar ételklasszikusok közé tartozik. Habár a lecsó balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. Nerozumíte vlastně ani slovo, jako já? Maďarsky fakt nic, rozumím slovenskému leču, německé verzi i té ruské. On si s tím neporadí moc ani překladač Googlu, nabízí slovo ratatouille. No, profíci.
Need: |
- 250 g maďarského točeného salámu
- 80 g bacon
- 1 yellow peppers
- 1 Green paprika
- 1 large onion if sweet, better
- 4 cloves garlic
- 1/2 lžičky chilli flakes
- 1 a 1/2 lžičky sweet peppers
- handful cherry rajčat coarsely chop
- 1 šálek lager
- 1 Bay leaf
- salt
- pepper
- Prepare everything, What we need.
- Bacon cut into strips and place in a saucepan on low heat for browning. Here we can help even a few pieces of bacon, so nicely roasted bacon. Resto about 8 minutes, until they are browned bacon brown.
- Chop the vegetables. Onion into rings, as well as peppers.
- Do fried bacon, add onion rings and stir-fry 5 minutes, to zezlátla. The temperature will increase slightly.
- Stir in chopped bell pepper and add the chopped garlic. Cover and stir occasionally. just about 5 until 6 minutes, to soften peppers.
- Slice sausage into slices and tomatoes into smaller pieces.
- Add to the pepper salami točený, chilli flakes and sweet peppers. Stir and cook 2 minuty.
- Now in a saucepan, add the chopped tomatoes, Stir and let cook over medium heat for about 5 minutes.
- Add the beer and add bay leaf. raise the temperature, to blend really started to boil. Leave it a few minutes to bubble, to reduce beer, and then cover with a lid and turn down the temperature.
- Simmer covered over low heat 15 minutes. In the end, salt and pepper.
- Serve with bread, toasted bread or baguette.