Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang

Kdepak, nedělám ze sebe světoběžníka, jenom jsem objevil v jednom filipínském kulinářském časopise adobo, tedy něco hodně podobného našemu pojmu marinování. Adobo je slovo Tagalogů, nejpočetnější jazykové skupiny na Filipínách a protože tu léta letoucí měli prsty ve všem Španělé, kteří sem přijeli v časech objevování světa, je to slovo odvozené od španělského adobar, tedy marinování. A slovo anghang lze přeložit ve významu pepřový. Křídla, která si dneska připravíme budou anghang. Pochutnáte si.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Filipínská kuchyně nepatří k těm nejpálivějším v regionu, ale nenechte se mýlit, tato kuřecí křídla jsou dostatečně peprná. A zběsilé odpůrce balsamikového octa mohu tentokrát uklidnit, do jídel adobo patří ocet, ale bílý vinný. Tenhle recept nikde nenajdete, a když, tak určitě jenom podobný, ale tenhle je moje variace na dané téma. Already, marinovat můžete jenom hodinku, nebo přes noc, což je můj případ.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 60 na marinování
Filipínská kuchyně nepatří k těm nejpálivějším v regionu, ale nenechte se mýlit, tato kuřecí křídla jsou dostatečně peprná. A zběsilé odpůrce balsamikového octa mohu tentokrát uklidnit, do jídel adobo patří ocet, ale bílý vinný. Tenhle recept nikde nenajdete, a když, tak určitě jenom podobný, ale tenhle je moje variace na dané téma. Already, marinovat můžete jenom hodinku, nebo přes noc, což je můj případ.
Kuřecí křídla adobo | Marinovaná pečená kuřecí křídla | Verze anghang
Need:
Units:
How do you:
  1. Prepare the marinade. Smícháme sojovou omáčku, ocet, cukr, celou dávku celého pepře, garlic, nasekané chilli a jalapeňo. Přidáme bobkové listy.
  2. Křídla osolíme a opepříme.
  3. Křídla dáme do mikrotenového sáčku (Attention, ať vám sáček nepropíchnou špičky křídel!), nalijeme na ně marinádu, uzavřeme a protřepeme. Dejte marinádě šanci navštívit všechen povrch křídel. Sáček vložíme do silnějšího a dáme vychladit. Má stačit hodina, ale, jak už jsem říkal, přes noc si chutě s masem víc pohrají.
  4. Preheat oven to 180 ° C.
  5. Křídla vejmeme z marinády, tu si slejeme do malého kastrůlku, všechny kousky papriček a koření dáme ke křídlům, rozloženým na pečicí papír na plechu. Marinádu přivedeme k varu, přidáme do ní máslo a povaříme, necháme trochu zredukovat.
  6. Křídla dáme do trouby a přepneme na gril. Pozor, křídla by měla být spíše v dolní polovině trouby. Necháme 8 until 10 minut grilovat, then switch to the oven and 200 ° C. Křídla otočíme a pokapeme svařenou marinádou. After 10 minutes turn again and again drizzle marinade. Troubu vypneme a necháme křídla dojít.
  7. Podáváme s chlebem nebo bagetou. Můžete dozdobit nasekanou zelenou jarní cibulkou.
    Příloha je cibulka a bagetka

Sausages with tomato, white beans and penne | Z mála hodně

Welcome to the culinary lab. I commit next attempt, playing the title role sausages, tomatoes and white beans. A new player arrives: penne. Why not give it together?

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
In the kitchen, it wants some refreshment, mixing ingredients known in other constellations. The exam's always worth. Because they just have sent some ingredients, I will not waste and use it beyond.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
In the kitchen, it wants some refreshment, mixing ingredients known in other constellations. The exam's always worth. Because they just have sent some ingredients, I will not waste and use it beyond.
Sausages with tomato, white beans and penne | Z mála hodně
Need:
Units:
How do you:
  1. A sausage cut into slices and fry in oil.
    Párek opečeme.
  2. Add the crescent on the chopped red onion and saute yet.
    Přidáme červenou cibuli.
  3. Add the scallions chopped into centimeter chunks.
    Přidáme jarní cibulku.
  4. Add the finely chopped garlic.
    Přidáme nakrájený česnek.
  5. Add the chopped tomatoes and pour a little broth, so consistency was just so thick.
    Rajčata s vývarem.
  6. Salt and pepper. Add dried basil. Bubbled so 5 until 7 minutes.
    Přidáme sušenou bazalku.
  7. Do basis we add the white beans and baked penne. Stir and heat.
    Přidáme penne a prohřejeme.
  8. Serve alone, or with bread or baguette.
    Bageta jako alternativa navíc.
Tip:

Similarly, we can prepare cod with tomatoes and beans.

Telecí párek s čočkou tak nějak v jednom hrnci

Dejme se do toho, ušetříme nádobí, ale to není hlavní důvod pro one-pot neboli eintopf, čeština se obešla bez pojmenování, pro starší generaci je to metoda, které se říká německy, mladší pak zvolí angličtinu. Ve výsledku je všechno uvařeno v jednom hrnci. Řekněme hrnci, byť vařím v hluboké pánvi. Pro dva to jde, více porcí už chce svůj prostor. No, little dishes, I confess, že mám o kastrůlek navíc – pro částečné uvaření čočky a vejce.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Lentils with sausage we've cooked. And it does not hurt to try more and more recipes. Food us gets old and it is also a moment of almost adventurous, because every attempt is accompanied by a question, how things would turn out, and whether it will taste. Already, tested, lentils with sausage is a good dinner.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Lentils with sausage we've cooked. And it does not hurt to try more and more recipes. Food us gets old and it is also a moment of almost adventurous, because every attempt is accompanied by a question, how things would turn out, and whether it will taste. Already, tested, lentils with sausage is a good dinner.
Telecí párek s čočkou tak nějak v jednom hrnci
Need:
Units:
How do you:
  1. Soaked lentils cook covered in the same water 25 minutes. Already, manual says, that should cook longer, but it also will be.
  2. Boil hard-boiled egg.
  3. At a deeper pan, melt a tablespoon of oil and fry the sausages, in which we made a sharp knife shallow cuts. aside the.
  4. On a pan put the remaining oil, Let zesklovatět finely chopped onion, finely chopped garlic, which saute and add chopped peppers. Opepříme. Toss, prohřejeme.
  5. Přidáme čočku, pour broth and bring to the boil. Then pour wine (or even broth), osolíme a opepříme, Cover and cook 15 minutes. Then we head back to the pan and cook more sausages 5 minutes, to warm up sausages.
  6. serve independent, hard-boiled egg with or even with bread (It can be roasted). A gherkin also comes to taste.

Kuře s česnekovou omáčkou zapečené na špenátu, se špagetami

I wanted to try, the outcome of roasted garlic unpeeled, which is good in sauces. Instructions were clear. Whole cobs garlic get rid of the top “paper” peelings, cut off the lower part, but do not divide the cloves. Clubs wrap, potřené oil, aluminum foil and bake. Then there is a mixer. I lost when preparing dinner forty minutes, because it took me ten and thirty preparing the baked garlic. Everywhere it smelled wonderful! Podezření, že se zrovna něco nepovedlo, rostlo. Doubts have caused the appearance of baked garlic. Cloves wanted to peel out! The mixer is then formed two masses. Soft chopped garlic and peel, which looked pretty awful, inedible. Probably will go only so much charm with a completely fresh garlic. So I threw everything, developed new cloves and liquidised. Could I still care, But time is pressing. Maybe next time… I bez toho kouzla to byla báječná večeře.

Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Můžete použít kuřecí prsa nebo horní stehna. Jak je libo. Abych se vyhnul možné kritice, že zase prsa, šel jsem do druhé možnosti. Výsledek byl skvělý. Zkuste si to také. A k tomu špagety. Nemá to chybu!
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Můžete použít kuřecí prsa nebo horní stehna. Jak je libo. Abych se vyhnul možné kritice, že zase prsa, šel jsem do druhé možnosti. Výsledek byl skvělý. Zkuste si to také. A k tomu špagety. Nemá to chybu!
Kuře s česnekovou omáčkou zapečené na špenátu, se špagetami
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na oleji.
  2. Prepare sauce. Máslo rozpustíme a zasypeme moukou, vytvoříme zlatavou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem, aby měla hmota ještě tekoucí konzistenci. Při vaření ještě přidáme špetku (!) ground nutmeg. Česnek rozmixujeme a přidáme i mírně zchladlou jíškovou hmotu spolu s polovinou parmazánu a rozmixujeme dohladka.
  3. Do pekáčku s dnem vymazaným olejem, který trochu osolíme a opepříme, poskládáme listový špenát. Také na špenát dáme trochu soli a pepře. Na špenátové lůžko položíme opečené kuře, které přelijeme omáčkou.
  4. Zakryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřátí troubě pečeme asi 30 minut při 200 °C. Then, uncover pan, na omáčku nasypeme ještě trochu parmazánu a pečeme ještě 5 minut odkryté.
  5. Uvaříme si mezitím špagety.
  6. Na talíř dáme špagety, na ně položíme kuře s dobrou vrstvou špenátu a posypeme parmazánem. Dozdobíme nasekaným rajčetem a třeba ještě listovou petrželí.
    Kuře v sýrové omáčce.