Kdepak, nedělám ze sebe světoběžníka, jenom jsem objevil v jednom filipínském kulinářském časopise adobo, tedy něco hodně podobného našemu pojmu marinování. Adobo je slovo Tagalogů, nejpočetnější jazykové skupiny na Filipínách a protože tu léta letoucí měli prsty ve všem Španělé, kteří sem přijeli v časech objevování světa, je to slovo odvozené od španělského adobar, tedy marinování. A slovo anghang lze přeložit ve významu pepřový. Křídla, která si dneska připravíme budou anghang. Pochutnáte si.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 60 na marinování |
|
|
|
Need: |
- 6 kuřecích křídel about 600 g
- 5 lžic soy sauce
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 1 spoon hnědého cukru pokud máte jen třtinový, zkuste ho
- 5 cloves garlic nasekaného nadrobno
- 2 Bobkov list
- 1 a 1/2 lžíce celého pepře
- 2 papričky chilli použil jsem šušené
- papričky jalapeňo dají se koupit naložené, stačí několik kousků
- 2 lžičky butter
- salt
- pepper
- scallions na ozdobu při servírování
- Prepare the marinade. Smícháme sojovou omáčku, ocet, cukr, celou dávku celého pepře, garlic, nasekané chilli a jalapeňo. Přidáme bobkové listy.
- Křídla osolíme a opepříme.
- Křídla dáme do mikrotenového sáčku (Attention, ať vám sáček nepropíchnou špičky křídel!), nalijeme na ně marinádu, uzavřeme a protřepeme. Dejte marinádě šanci navštívit všechen povrch křídel. Sáček vložíme do silnějšího a dáme vychladit. Má stačit hodina, ale, jak už jsem říkal, přes noc si chutě s masem víc pohrají.
- Preheat oven to 180 ° C.
- Křídla vejmeme z marinády, tu si slejeme do malého kastrůlku, všechny kousky papriček a koření dáme ke křídlům, rozloženým na pečicí papír na plechu. Marinádu přivedeme k varu, přidáme do ní máslo a povaříme, necháme trochu zredukovat.
- Křídla dáme do trouby a přepneme na gril. Pozor, křídla by měla být spíše v dolní polovině trouby. Necháme 8 until 10 minut grilovat, then switch to the oven and 200 ° C. Křídla otočíme a pokapeme svařenou marinádou. After 10 minutes turn again and again drizzle marinade. Troubu vypneme a necháme křídla dojít.
- Podáváme s chlebem nebo bagetou. Můžete dozdobit nasekanou zelenou jarní cibulkou.
Sausages with tomato, white beans and penne | Z mála hodně
Welcome to the culinary lab. I commit next attempt, playing the title role sausages, tomatoes and white beans. A new player arrives: penne. Why not give it together?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
15 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 pair
- handful penne Cook according to directions
- 1 spoon olivového oleje
- 1 střední red onion
- scallions it depends, what you buy, Now just one powerful stem
- Sliced tomatoes in tomato sauce
- white beans in tomato sauce
- vývar may be vegetable
- 2 cloves garlic
- 1/4 lžičky dried basil
- salt
- pepper
- A sausage cut into slices and fry in oil.
- Add the crescent on the chopped red onion and saute yet.
- Add the scallions chopped into centimeter chunks.
- Add the finely chopped garlic.
- Add the chopped tomatoes and pour a little broth, so consistency was just so thick.
- Salt and pepper. Add dried basil. Bubbled so 5 until 7 minutes.
- Do basis we add the white beans and baked penne. Stir and heat.
- Serve alone, or with bread or baguette.
Telecí párek s čočkou tak nějak v jednom hrnci
Dejme se do toho, ušetříme nádobí, ale to není hlavní důvod pro one-pot neboli eintopf, čeština se obešla bez pojmenování, pro starší generaci je to metoda, které se říká německy, mladší pak zvolí angličtinu. Ve výsledku je všechno uvařeno v jednom hrnci. Řekněme hrnci, byť vařím v hluboké pánvi. Pro dva to jde, více porcí už chce svůj prostor. No, little dishes, I confess, že mám o kastrůlek navíc – pro částečné uvaření čočky a vejce.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g veal sausages Two for two "legs"
- 1 cibuli
- 1 červenou papriku can be sterilized
- 150 g čočky Soak before cooking it on 30 minutes in cold water
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml červeného vína if you do not, Use another dose of vegetable broth
- salt
- pepper
- 2 cloves garlic
- egg
- pickled cucumber
- Soaked lentils cook covered in the same water 25 minutes. Already, manual says, that should cook longer, but it also will be.
- Boil hard-boiled egg.
- At a deeper pan, melt a tablespoon of oil and fry the sausages, in which we made a sharp knife shallow cuts. aside the.
- On a pan put the remaining oil, Let zesklovatět finely chopped onion, finely chopped garlic, which saute and add chopped peppers. Opepříme. Toss, prohřejeme.
- Přidáme čočku, pour broth and bring to the boil. Then pour wine (or even broth), osolíme a opepříme, Cover and cook 15 minutes. Then we head back to the pan and cook more sausages 5 minutes, to warm up sausages.
- serve independent, hard-boiled egg with or even with bread (It can be roasted). A gherkin also comes to taste.
Kuře s česnekovou omáčkou zapečené na špenátu, se špagetami
I wanted to try, the outcome of roasted garlic unpeeled, which is good in sauces. Instructions were clear. Whole cobs garlic get rid of the top “paper” peelings, cut off the lower part, but do not divide the cloves. Clubs wrap, potřené oil, aluminum foil and bake. Then there is a mixer. I lost when preparing dinner forty minutes, because it took me ten and thirty preparing the baked garlic. Everywhere it smelled wonderful! Podezření, že se zrovna něco nepovedlo, rostlo. Doubts have caused the appearance of baked garlic. Cloves wanted to peel out! The mixer is then formed two masses. Soft chopped garlic and peel, which looked pretty awful, inedible. Probably will go only so much charm with a completely fresh garlic. So I threw everything, developed new cloves and liquidised. Could I still care, But time is pressing. Maybe next time… I bez toho kouzla to byla báječná večeře.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
35 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 kuřecí horní stehna
- 500 g spinach nejlepší jsou čerstvé listy, tak se o nic jiného nepokoušejte
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce butter
- 2 šálky mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- špetku muškátového oříšku
- salt
- pepper
- 100 g parmazánu
- 3 palice garlic
- 1 tomato nebo několik cherry rajčat
- Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na oleji.
- Prepare sauce. Máslo rozpustíme a zasypeme moukou, vytvoříme zlatavou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem, aby měla hmota ještě tekoucí konzistenci. Při vaření ještě přidáme špetku (!) ground nutmeg. Česnek rozmixujeme a přidáme i mírně zchladlou jíškovou hmotu spolu s polovinou parmazánu a rozmixujeme dohladka.
- Do pekáčku s dnem vymazaným olejem, který trochu osolíme a opepříme, poskládáme listový špenát. Také na špenát dáme trochu soli a pepře. Na špenátové lůžko položíme opečené kuře, které přelijeme omáčkou.
- Zakryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřátí troubě pečeme asi 30 minut při 200 °C. Then, uncover pan, na omáčku nasypeme ještě trochu parmazánu a pečeme ještě 5 minut odkryté.
- Uvaříme si mezitím špagety.
- Na talíř dáme špagety, na ně položíme kuře s dobrou vrstvou špenátu a posypeme parmazánem. Dozdobíme nasekaným rajčetem a třeba ještě listovou petrželí.