Nashville is not only a Mecca of musicians. From there a recipe, who, how else, I slightly modified under Title, options and all that. In Nashville there is improvisation, and in my kitchen, too. The original recipe is just an inspiration.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 3 hodiny na odležení |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g kuřecích křídel nebo paliček volte podle praktičnosti – viz Tip
- 1 spoon mletého černého pepře
- 5 lžic soli
- 3 egg
- 2 šálky podmáslí nebo mléka šálek je asi 250 ml
- vegetable oil
- 2 lžíce cayenne pepper - víc to ohulit nedoporučuju, spíš něco uberte
- 2 lžíce hnědého cukru
- 4 šálky hladké mouky
- 1 spoon chilli
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon sweet peppers
- bílý chléb pro servírování
- kyselou okurku pro servírování
- Wash with wings popsypeme pepper and salt and set aside 3 chill hours. Když necháte přes noc, too well.
- whisk the egg, buttermilk (milk) to tabasco. In another bowl, mix flour, and so 4 teaspoon salt.
- V další míse rozmícháme kajenský pepř, brown sugar, granulated garlic, peppers.
- Ještě do směsi koření přidáme asi šálek oleje.
- Wings put into the baking dish, pour oil and cover (lid or aluminum foil). Place in a preheated oven at 180 ° C and bake 30 minutes.
- Křídla pak vyndáme z trouby.
- Křídla vyjmeme z misky, necháme okapat a obalíme je v mouce a pak ponoříme do vaječné směsi a potom ještě jednou vykoupeme v mouce. The wings are in a layer of batter, so be aware of the crust after frying. Oil from the baking dish pour into the pan, possibly even add a little oil and heat to a higher temperature, Fry wings from all sides.
- Ve finále ve směsi koření s olejem obalíme osmažená, still hot wings. If you already in the handling wings a little cool, šoupněte is briefly in a hot oven, olej povolí a cukr trochu zkaramelizuje. Serve with slices of bread and pickles.
Because the batter is quite dense, They will give you better wrap chicken drumsticks.
Smažený květák v pikantním těstíčku | Zeleninová variace v nového hávu
Už jsem zkoušel s květákem klasický trojobal, ale co zkusit něco jiného? Třeba bez trojobalu, takže což takhle udělat těstíčko, které by mělo všechno a květák byl pikantní a skvělý?
Need: |
- 350 g květáku
- 2 egg
- trochu mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 spoon koření sumac
- strouhanku podle potřeby
- vegetable oil na smažení
- Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.
- K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je.
- Přidáme sumac.
- A ještě opepříme.
- Přidáme mouku.
- Přilijeme trochu mléka a rozšleháme. Pozor s tím mlékem!
- Růžičky obalíme v těstíčku. Pokud je příliš tekuté, můžeme ještě přidat do těstíčka mouku, nebo nastupuje v dalším kroku pomocná četa – strouhanka.
- Obalíme ve strouhance.
- Smažíme v dostatečné vrstvě oleje.
- Při smažení růžičky obracíme.
- Finished. Už můžeme servírovat. Podáváme s hranolky a dipem.
Můžeme si ještě připravit:
Odhalení:
CO JE TO SUMAC?
Nebo také sumah, sumach, sumak, sumac, sumaq...
Sumac se používá jako koření, je to prášek temně červené barvy. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské (Rhus coriaria L.), domácí kolem Středomoří v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Ale tohleto není ona škumpa, která figuruje v jednom dílu seriálu Columbo.
Sumah má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citronová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni.
Dá se koupit například v Marks&Spencer.