Kuřecí řízek s citronem a koprem | Přílohou bude pilaf

Kuřecí řízek bude rychlá záležitost, spojíme-li ho však spilafem, tak přibrzděme – napřed začneme s jeho přípravou. To trvá tak 50 minutes, takže se v půlce času, kdy se chystá pilaf (už musí být v troubě) pustíme do kuřecích řízků.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Kuřecí stehenní řízky mi vyhovují, jsou pro přípravu určitě vhodnější než prsní řízky, které bývají obvykle sušší (pokud si je nezměkčíme naložením). Uvádím, že potřebujeme 2 stehenní řízky, protože pro dva. Ale pokud nezajdeme k řezníkovi a spolehneme se na supermarket, pak čekejte, že budete mít řízky 3 or 4. Ale to zase tolik nevadí, that?!
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Kuřecí stehenní řízky mi vyhovují, jsou pro přípravu určitě vhodnější než prsní řízky, které bývají obvykle sušší (pokud si je nezměkčíme naložením). Uvádím, že potřebujeme 2 stehenní řízky, protože pro dva. Ale pokud nezajdeme k řezníkovi a spolehneme se na supermarket, pak čekejte, že budete mít řízky 3 or 4. Ale to zase tolik nevadí, that?!
Kuřecí řízek s citronem a koprem | Přílohou bude pilaf
Need:
Units:
How do you:
  1. V pánvi rozpustíme na střední teplotě máslo. Řízky osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, což trvá tak 6 minutes each side.
    Řízky opečeme
  2. Řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou. Udržujeme je však v teple. Někdy stačí jen přiklopit dostatečně vysokou pokličkou nebo hlubokým talířem.
  3. Do pánve s výpekem přidáme červenou cibuli, citronovou šťávu, kopr...
    Přidáme cibulku
  4. ...a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme, dochutíme solí a pepřem.
    Přidáme vývar
  5. Vrátíme kuřecí řízky do pánve a ještě chvíli prohřejeme.
  6. Podáváme s rýžovým pilafem. Řízky přelijeme omáčkou, přidáme plátek citronu na ozdobu i dochucení.
    Podáváme
Tip:

Recept na rýžový pilaf jako přílohu najdete zde.

Pečené kuře s citronem a kapary | Zlatá střední cesta

I had no choice. use some “Whitewater” ingredienci, jakou je třeba sriracha, nebo se umírnit a dát se zlatou střední cestou. Volba padla na druhou možnost. Budu se mírnit a uvidíme, jak to dopadne.

 

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Clearly, že podobné recepty vaříme nějak tak asi všichni. Ledacos zkoušíme a pokud někdo považuje za pochvalu větu "Bylo to dobrý, ale kdyby tam bylo o kapku víc citronu, tak už by to dobré nebylo!", tak asi dostává k jídlu nějaké prášky a měl by se rozhlédnout, zda poblíž nestojí kuchař se sekáčkem nebo paličkou na maso. Ale klid, ono to dobré prostě bylo, jenom je někomu zatěžko nenajít v jídle kočičí chlup, třebaže kočku doma nemáte a žádnou ani neznáte. Znáte asi také takové typy, důležité je, zda talíř po večeři je prázdný. Nenechte tímhle příběhem rozhodit nebo odradit a zkuste tenhle recept. Uvidíte, že je to skvělé jídlo. I ten největší brbral nakonec uzná, že to tak je. A tu srirachu nasadím příště.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Clearly, že podobné recepty vaříme nějak tak asi všichni. Ledacos zkoušíme a pokud někdo považuje za pochvalu větu "Bylo to dobrý, ale kdyby tam bylo o kapku víc citronu, tak už by to dobré nebylo!", tak asi dostává k jídlu nějaké prášky a měl by se rozhlédnout, zda poblíž nestojí kuchař se sekáčkem nebo paličkou na maso. Ale klid, ono to dobré prostě bylo, jenom je někomu zatěžko nenajít v jídle kočičí chlup, třebaže kočku doma nemáte a žádnou ani neznáte. Znáte asi také takové typy, důležité je, zda talíř po večeři je prázdný. Nenechte tímhle příběhem rozhodit nebo odradit a zkuste tenhle recept. Uvidíte, že je to skvělé jídlo. I ten největší brbral nakonec uzná, že to tak je. A tu srirachu nasadím příště.
Pečené kuře s citronem a kapary | Zlatá střední cesta
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí stehna poklademe do zapékací misky. Osolíme, okolo poklademe slabé plátky citronu překrojené na polovic, poklademe kousky másla. Přidáme kapary a prolisovaný i granulovaný česnek. Ještě mírně posolíme a popepříme. Podlijeme kuřecím vývarem tak, aby nebylo kuře ve vývaru ponořené.
  2. Do trouby předehřáté na 200 °C dáme zapékací misku s kuřecími stehny. Bake 30 until 40 minutes, až kuře zezlátne a vytvoří kůrčičku. Občas při pečení přelijeme maso výpekem s vývarem. Mezitím si uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na půlměsíčky (nebo ve tvaru podle chuti a zvyku).
  3. Podáváme s nasekanou zelenou jarní cibulkou.
    Kuře, kapary a citron
Tip:

Pro oko i chuť můžete ještě několik plátků citronu přidat k masu asi tak v polovině pečení a pak je použít jako ozdobu při servírování.

Můžete také zkusit jinak připravené kuře. Třeba na zelí. Nebo připravené ještě jinak – tak.

Totally perfect mashed potatoes | No carrying coals to Newcastle

I know, that with this recipe probably will be surprised. Yet porridge can make everyone. Jenže tady vařím, zkouším, seeking, I do not need and do not want to shock. No, Although it really is simple to prepare, But again it is not such a piece of cake, when you have an excellent smooth porridge consistency needed. It needs some care. Therefore, this recipe go to the world, certainly it is no carrying coals to Newcastle or similar matter owl in Athens.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Ke kaši potřebujete brambory (a to nejlépe "céčka", určená na kaše a pyré), milk, butter, trochu soli a nějaké plus. A to záleží na vás a chuti. Leckdy je součástí kaše i mrkev, někdy celer, ale třeba také česnek. Náš případ. Ale pokud si na experimenty nepotrpíte, stačí vynechat ono plus a kaši máte stejně skvělou.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Ke kaši potřebujete brambory (a to nejlépe "céčka", určená na kaše a pyré), milk, butter, trochu soli a nějaké plus. A to záleží na vás a chuti. Leckdy je součástí kaše i mrkev, někdy celer, ale třeba také česnek. Náš případ. Ale pokud si na experimenty nepotrpíte, stačí vynechat ono plus a kaši máte stejně skvělou.
Totally perfect mashed potatoes | No carrying coals to Newcastle
Need:
Units:
How do you:
  1. Oloupané brambory několikrát propláchneme ve studené vodě, abychom se zbavili škrobu a uvaříme je v osolené vodě. Vaříme tak 20 minutes, což je doba orientační. Ke konci vaření stačí zkusit vidličkou, zda už jsou hotové. Pak vodu slijeme.
  2. Mezitím si ohřejeme mléko, nechávám ho vzkypět a odstavím.
  3. Brambory mačkadlem rozbijeme na hmotu, to už jsme skoro u cíle a vlastně na mezicestě ke šťouchaným bramborám. Tentokrát přilejeme mléko (víc než by šťouchané brambory chtěly) a šlehačem tyčového mixeru šleháme dohladka. Jemná metla určitě zvládne hravě dvě porce, jinak by už musel asi přijít ke slovu ruční šlehač se silnějšími metlami.
  4. Přidáme máslo a prolisovaný česnek, jemně dosolíme a ještě prošleháme.
  5. Servírujeme třeba s párky, jak zněla prvotní objednávka před spuštěním receptu. Na kaši ještě přidáme kousek másla.
    Bramborovou kaši servírujem s párkem

Baked mackerel with peppers and tomatoes | Never ending story

This recipe has many years of use, I did not actually know, which originated. Nejspíše má původ ve variantě šunkofleků nebo francouzských brambor, as they used to do at home. Over time, therefore, appeared variant with pasta, pak bramborami – a rybou. Nejspíše děláte něco podobného a málem také poslepu. Makrelu můžeme použít uzenou, or opečenou. A výsledek pořád bude stát za to.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40-50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40-50 minutes
Vařit pro dva je vždycky trochu svízel, pokud nechcete jíst několik dní po sobě to samé. Někdy se to dá zvládnout do posledního sousta, někdy je potřeba roztočit mozkové závity a pokračovat v nějaké obdobě ze surovin, které jsou po ruce. A protože mi zůstala v kuchyni opečená makrela, chuťově totožná prakticky s tou uzenou, máme tu variaci zapečené ryby.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40-50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40-50 minutes
Vařit pro dva je vždycky trochu svízel, pokud nechcete jíst několik dní po sobě to samé. Někdy se to dá zvládnout do posledního sousta, někdy je potřeba roztočit mozkové závity a pokračovat v nějaké obdobě ze surovin, které jsou po ruce. A protože mi zůstala v kuchyni opečená makrela, chuťově totožná prakticky s tou uzenou, máme tu variaci zapečené ryby.
Baked mackerel with peppers and tomatoes | Never ending story
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory předvaříme ve slupce, about 5 minutes. Cibulku nakrájíme nadrobno, peppers, zbavenou semínek, napříč na kolečka. Oloupané brambory rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak je napříč nakrájíme na drobnější kousky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a dáme zesklovatět cibulku.
    Zesklovatíme cibulku
  3. Přidáme papriku a brambory. Osolíme, přidáme špetku kmínu, bazalky a oregana. Promícháme a na mírném ohni dusíme 5 minut zakryté poklicí.
    Přidáme papriku a brambory
  4. Část směsi brambor dáme do zapékací misky. Na ni položíme kousky makrely zbavené všech kostí i kůže a překryjeme na kolečka nakrájeným rajčetem.
    První vrstva směsi ryby
  5. Rajčata překryjeme zbývající částí směsi brambor. Dáme do spodní části trouby předehřáté na 200 ° C and bake 20 until 25 minutes.
    Přidáme bramborovou směs
  6. Pečeme rybu
  7. Rozmícháme vejce ve smetaně a přidáme nadrobno nakrájenou goudu. Směsí zalijeme makrelu s bramborami. Return to oven and bake another 20 minutes. Posypeme špetkou oregana a necháme péct 5 minutes.
    Nalijeme smetanu
  8. Podáváme s kyselou okurkou.