Kuřata se tu objevují docela zhusta. Asi proto, že je mám rád a jejich příprava je vcelku v pohodě. Pokud máte obavu, že bude maso příliš suché, stačí sáhnout po anglické slanině a rázem je vše vyřešeno.
Need: |
- 4 kuřecí paličky
- 1 large onion
- 4 střední červené brambory
- 16 g bacon
- salt
- pepper
- 1 spoon olivového oleje
- kousek butter
- rozmarýn
- kuřecí vývar jen trochu na podlití, nemáte-li, stačí voda
- Kuřecí paličky osolíme, opepříme a zabalíme do dvojitého plátku anglické slaniny. Balíček zajistíme třeba párátkem.
- Červené brambory nakrájíme na osminky, cibuli na půlkolečka.
- Do pekáčku rozprostřeme cibuli, položíme na ni kuřecí paličky, přidáme nakrájené brambory a mírně pokropíme olivovým olejem. Ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme snítky rozmarýnu.
- Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme si 20 minutes. Potom přidáme kousek másla a zalijeme trochou kuřecího vývaru. Necháme péct ještě 30 minutes. Posledních 10 minut teplotu zmírníme asi na 160 °C.
Rychlé kuře se šťouchanými bramborami
I do not mean marathoners or world champion, just do a quick chicken, which, of course, enjoy. If nehodlujete food cooked in red wine, reach forchicken broth. You did have on hand. Or try both, half and half.
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku. |
Need: |
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 stehenní kuřecí řízky nebo kuřecí prsa
- 3 lžíce butter
- 1/4 šálku vína nebo kuřecího vývaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- leaf parsley
- Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
- Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
- Dáme vařit brambory ve slupce.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
- Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minutes. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.
Restovaná kuřecí játra s rýží
Játra na víně? Proč ne?! Definitely not drunk! Vína je jen trocha a při vaření se alkohol odpaří. Každopádně to má být rychlý oběd. A také, že jo!
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
12 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g chicken liver
- 1 cibule chop finely
- 2 cloves garlic finely chop
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce butter
- 100 ml bílého vína
- pepper
- 2 lžičky dried parsley
- liver cleanse, Rinse and dry.
- Liver is put into a plastic bag, pepper, Sprinkle dried parsley, add flour bag and shake it a few times, the flour well wrapped liver.
- In a deep skillet heat oil and butter.
- Add the liver and chopped onion and garlic. Restujeme high minimum temperature 5 minutes. Liver should see, there are baked.
- add the wine, Toss and more 2 until 3 minutes roast.
- Podáváme s rýží.
Fish fillet with mashed potatoes | Twice classic
I love surprises, in America, you enjoy Americans incredible power, especially, when they are surprised by, what in Europe we consider it absolutely normal. Tak třeba z filé dokáží našlehat naprosto seběvědomě i s doporučením, that this recipe, who are going, They teach people to cook from the garden of a mermaid in Brooklyn.
Thank the, end fun.
Let's go into fillets, fried in butter.
This classic certainly know. So let's take it. If you are using during roasting and flour, Forget it. I have to admit, flour that I missed the first time and obviously it's better. Serve with another classic - mashed potatoes. Clearly, it's not rocket science, but enjoy himself. |
- Fillets osolíme a opepříme. And if you have a boarder, which requires a dose of his cumin, He still indulge.
- Heat the pan with thick bottom, and when the pan is hot enough, add oil to it. After a moment, put on the pan fish fillets. We reduce temperature to medium and saute about so 3 minuty. Then add butter to fillet. We cook on both sides for a few minutes.
- Serve with mashed potatoes, garnished with chopped parsley leaf.
- Boil potatoes in salted water, cut into small cubes. It is good potatoes before cooking and rinsed several times to get rid of the starch. Once potatoes are soft, Pour off the water and mash potatoes. Pour the heated milk and stir as needed. A serving of porridge can douse dripping from fillets or just add a bit of butter.