This is such improvisation,cs. In fact, a merger salad and grilled skewers. Salad itself can also function, I recommend. And when you add to it yet skewers, you have the perfect spell,cs.
Need: |
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky granulated garlic
- 1 spoon ground ginger
- 3 lžičky chilli pasty pro jemnější chuť dejte jen 1 until 2
- 300 g chicken thigh fillet
- 2 soudková rajčata
- 1 red onion
- 2 stonky řapíkatého celezu
- 1 a can bílých fazolí tj. 240 g; scedíme a propereme
- 1 spoon red wine vinegar
- salt
- pepper
- Smícháme olej s chilli pastou, česnekem a zázvorem.
- Do směsi naložíme nakrájené kuřecí řízky. Krájím je na takové jakoprsty, proužky. Zakryjeme a dáme minimálně na hodinu do ledničky vychladit.
- Mezitím nakrájíme rajčata, nejdříve podélně na čtvrtiny, pak napříč na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky, bílé fazole scedíme a propereme. Vše jemně smícháme, osolíme a opepříme. Zalijeme octem a promícháme. We'll chill.
- Maso navlékneme na jehly. Ty bambusové je dobré namočit aspoň tak na hodinku, lépe pak maso z nich sundáme. Gril zastříkneme olivovým olejem.
- Grilujeme. V troubě to je 5 minutes each side, takže grilujeme, pak otočíme.
- Podáváme se salátem.
Dušené kuře se zeleninou | Korejská inspirace
Chuť i zvědavost mě tentokrát přitáhly až do Koreje. A tak jsem si Koreu pozval do kuchyně. Narazil jsem na síťové povídání jak chutná Korea, no teď už vím, že překvapivě se všudypřítomná rýže jí vždy lžící, hůlky si pak Korejci berou na vše ostatní takže neustále přehmatávají. A také, že je velmi nezdvořilé podávat misku s rýží s vertikálně zabodnutou lžící. Tak jdeme na to! 좋은 식욕! (čti nejspíš jako joh-eun sig-yog!) Enjoy your meal! A pardon, bude to bez hůlek.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g chicken pro zjednodušení jsem použil stehenní řízky
- 1 l vody
- 2 medium potatoes
- 80 g mrkve
- 1 cibuli
- 7 chilli papriček pomohly nakládané
- 1 zelenou papriku – jasně, že tu pálivou
- 3 žampiony
- stonek jarní cibulky
- 100 g skleněných vlasových nudlí
- 250 ml vody
- 80 ml soy sauce
- 1 spoon hnědého cukru
- 1 spoon honey
- 1 spoon ústřicové omáčky
- 1/2 lžičky ground ginger
- 2 lžičky granulated garlic
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1/4 lžičky ground pepper
- Nejdřív si připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience v misce. Skleněné nudle namočíme do teplé vody asi na 20 minutes.
- Přivedeme k varu 4 šálky vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme.
- Kuřecí maso dáme do čistého kastrolu, zalijeme omáčkou, zakryjeme a na střední teplotě vaříme (dusíme) 10 minutes.
- Brambory i cibuli nakrájíme na středně velké kousky, zelenou papriku, zbavenou semínek, nakrájíme napříč na tenká kolečka. Mrkev nakrájíme na menší kousky. Spolu s chilli papričkami vše přidáme ke kuřeti v omáčce. Zakryjeme a vaříme asi 7 minutes, pak jemně promícháme a ještě vaříme zakryté asi 8 minutes.
- Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zelenou část jarní cibulky na kousky. Dáme k masu, přidáme skleněné nudle a vaříme na mírném ohni zakryté asi 5 minutes. Dobře lehce promícháme, aby se vše spojilo s omáčkou.
- Podáváme s dušenou rýží, můžeme posypat praženým sezamovým semínkem a dozdobit nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Rýži ovšem také můžete vynechat...
Kapustové placičky | Nápad z nouze, pouze, dost povedený
Tak mi zbyla půlka kapusty a bylo by dobré z ní udělat něco ke snědku. Škoda to jen tak nechat vniveč. Pustil jsem se do placiček, co také jiného? Admittedly, že mi bylo líto i kapusty připravené kbůčku s medem, která zbyla trochu na pánvi. Dáme to dohromady, why not?!
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g cabbage
- 2 cloves garlic
- 1 lžíce oleje
- 50 ml kuřecího vývaru or the same amount of water
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 5 lžic quarrel flour
- 2 egg
- 1/4 lžičky pepře
- 1 spoon soli
- 1/4 lžičky cayenne pepper
- 1/2 lžičky majoránky
- frying oil
- 1/4 lžičky ground ginger
- We get rid of the stalk sprouts and divide individual sheets. At the moment we leave the oil restovat, Season with salt and add the broth. Cover and simmer about 8 until 10 minutes. We let vychlanout and then cut or chop finely. Then add finely chopped garlic, salt, pepper, cayenne pepper and marjoram. Stir in eggs and some water. create mass, we will fry.
- Fry on griddles, Always put a little oil on medium heat and fry patties.
- Served with onion chutney.
Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Hurá, paličky zase jinak! Těch já se nenabažím. Recept slibuje jednoduchost, chuťově nabitou kořeněnou pomerančovou glazuru, navíc záležitost vcelku levnou. Zkusíme to spočítat. Čtyři paličky přišly na 38, 17 Kč. Plus some other ingredients for crown. So CZK 60? A také to bude rychlé, vždyť příprava i grilování zabere tak 25 minutes.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 8 minutes |
Cook Time |
17 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1/4 šálku orange marmalade
- 2 lžíce balsamikového octa
- 1/2 lžičky ground ginger
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky cayenne pepper or chilli
- 4 kuřecí paličky
- 1 spoon olivového oleje
- salt
- pepper
- In the oven, set the grid 12 until 15 centimetrů od grilu. Jinak to spálíte a to by byla škoda. But you can at least 2 či 3 minuty zpočátku mřížku v troubě víc přiblížit ke grilu. Ale musíte hlídat!
- In a bowl, mix the marmalade (když narazíte na pomeranč se zázvorem, neváhejte), balsamikový vinegar, zázvor (nemaje, použil jsem v nouzi asi 1 cm čerstvého, nastrouhaného), koriandr a kajenský pepř.
- Drizzle with oil sticks, osolíme a opepříme. Oil, who left us still leave. Then stick grill 6 minutes and then - turn the drumsticks, Spread the remaining oil with pepper and salt, return to oven, that ogrilované from both sides and even grill 5 until 6 minutes. Grilujeme na alobalu, protože vše pak jenom zmačkáme do malé kuličky a jinak je uklizeno.
- And now you just select the dip ...
- Tohle stojí za hřích, to mi věřte! Sladká chilli omáčka kupodivu všechnu ostrost sladí.