Nápad byl jasný: nějakou sváteční večeři. Nic bombastického, vždyť je to na jmeniny, ale zase nic tak obyčejného jako chleba namazaný hořčicí. Kroužil jsem obchodem a ulovil lososa. To by šlo. Tak si dáme rybičku. No, jenom filet, celá by byla za celou gáži, to zase ne. Přiznejme si, že to byl jistý risk, ale oslavenec si chrochtal. Ani nějak nepostřehl, že je v tom pomeranč.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
25minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
25minutes
Rychlost spočívá v úpravě, ale je to jako s vlaky našeho státníhi dopravce. Také si chvíli počkáte. Jenže tady je to o marinování. To chce nějaký čas. Minimálně třicet minut. Ale, když marinujete přes noc, chutě se do masa víc ponoří. Určitě! A pak trochu počítejte s tím, že je potřeba uvařit brambory. A třeba i orestovat. Ale stejně je to rychlé a není to fast food.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
25minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
25minutes
Rychlost spočívá v úpravě, ale je to jako s vlaky našeho státníhi dopravce. Také si chvíli počkáte. Jenže tady je to o marinování. To chce nějaký čas. Minimálně třicet minut. Ale, když marinujete přes noc, chutě se do masa víc ponoří. Určitě! A pak trochu počítejte s tím, že je potřeba uvařit brambory. A třeba i orestovat. Ale stejně je to rychlé a není to fast food.
Fast salmon,,cs,This can also be slow,,cs | This handle even slow
Porci lososa dejte so umělohmotného boxu, překrojte citron i pomeranč a vymačkejte na rybu.
Přidejte olej, osolte a opepřete podle chuti. Nechte v chladu marinovat alespoň půl hodiny.
Mezitím si uvařte brambory. Vařím je v osolené vodě s trochou kmínu. Podle velikosti jim dejte čas. So 20 minut určitě.
Marinovaného lososa zabalíme do alobalu. Do balíčku přidáme rozmarýn. Trochu ještě přelijeme marinádou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C. Bake 10 minutes. Pak balíček s alobalem otevřeme a přepneme na gril, tak na 2 until 3 minuty. Když se vám to nezdá, dejte ještě 3 minuty navíc. Záleží na výkonu trouby a zdatnosti grilu. Ale doporučuji hlídat. Pečeme ve střední části trouby.
Brambory mezitím osmahneme na másle. Malé brambory připravuji celé, velké je dobré překrájet.
Lososa podáváme s bramborem, můžete přelít bylinkovým dressingem s jogurtem.
Už tu jednu takovou máme, ale je se sekanými rajčaty. Tentokrát se bez nich obejdeme. Pro případ, that someone at the table wants soup with tomatoes.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
Je to lehoučké, and tasty,,sk,because the pepper is sausage,,cs,And because it is the fat,,cs,he subsequently baked sausages at barbecues,,cs,Add the chopped onion to the crescents and restujeme dosklovata,,cs,Add the chopped carrot on půlkolečka and finely sliced across stalk celery,,cs,Mix a little restujeme,,cs,We pour a little broth and simmer,,cs. Polévka má paprikovou chuť, protože ta paprika je v klobáse. A protože je v ní také tuk, už jiný nepoužíváme, on se při opékání klobásy vypeče.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
30minutes
Je to lehoučké, and tasty,,sk,because the pepper is sausage,,cs,And because it is the fat,,cs,he subsequently baked sausages at barbecues,,cs,Add the chopped onion to the crescents and restujeme dosklovata,,cs,Add the chopped carrot on půlkolečka and finely sliced across stalk celery,,cs,Mix a little restujeme,,cs,We pour a little broth and simmer,,cs. Polévka má paprikovou chuť, protože ta paprika je v klobáse. A protože je v ní také tuk, už jiný nepoužíváme, on se při opékání klobásy vypeče.
Došlo zase na kuře. Tentokrát stehna. Když jsem je vybalil, málem mě ranila mrtvice, somehow I noticed the butcher, jak jsou velká. That would be for four, no tak to se docela dost nacpeme. Stejně jako stehna můžete určitě použít kuřecí paličky. Postup bude stejný, možná kratší pečení, protože tahle stehna jasou fakt obří.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
35minutes
Cook Time
65-70minutes
Servings
Prep Time
2osoby
35minutes
Cook Time
65-70minutes
Nemusíte se bát, že to kuře bude kyselé jako šťovík. Year, citronovou chuť ucítíte, ale je příjemná a nepřebíjí ostatní chutě.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
35minutes
Cook Time
65-70minutes
Servings
Prep Time
2osoby
35minutes
Cook Time
65-70minutes
Nemusíte se bát, že to kuře bude kyselé jako šťovík. Year, citronovou chuť ucítíte, ale je příjemná a nepřebíjí ostatní chutě.
Smícháme koření, přidáme šťávu z poloviny citronu, zalijeme olejem a namícháme marinádu. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme odležet tak 30 minutes.
Cibuli a brambory nakrájíme na klínky, rozprostřeme v pekáčku.
Přidáme kuře i s marinádou a poklademe citronem. Pekáček překryjeme alobalem.
Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi tak 50 minutes.
Pak alobal sejmeme a dopečeme kuře, aby zezlátlo, tak 15 until 20 minutes.
I came across a recipe, named Pollo alla cacciatora, or Chicken Cacciatore also, which can be translated as Chicken hunter. Nebo že by myslivecké kuře? Why are so named, I'm searching. Nejblíže zůstává vysvětlení, že je to jídlo, které čekalo lovce doma po jeho lovecké šichtě. Takže nic ze zvěřiny a tak. Faktem je, there are recipes, When preparing this meal takes almost 2 hours or even just 15 minutes, which is a version of Jamie Oliver. Alla cacciatora according to Wikipedia refers to food prepared by a hunting style - with onions, herbs, tomatoes, často i paprikami, and sometimes also wine. So, it suggests, že verzí je moc. A aby to bylo ještě zamotanější a zajímavější, There are other versions. See note below. Already, můžete kuřecí maso marinovat hodinu i víc, což tentokrát znamená, že osolíme, pepper, přidáme bobkový list a zalijeme vínem. No, půjdeme rychlejší cestou. Už proto, že kuřecí prso je na malé kousky.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
2minuty
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
2minuty
Cook Time
20minutes
Protože je to jídlo v italském stylu, nechybí tradiční trikolora – červená, zelená a bílá. Pokud nakrájíte kuřecí maso na velmi drobné kousky, nemusíte se zdržovat marinováním a můžet jít rovnou na věc. It is fast, svižné a chutné. Pokud narazíte na podobný recept s pomalým vařením, nothing against, helpful in this, kolik máte času. Tahle verze je určitě rychlejší. Když sáhnete po rajčatech konzervovaných. A pokud rádi více šťávy, můžete přidat ještě trochu rajčatového pyré. It depends on taste. A můžete ještě přidat olivy, jako Jamie Oliver, příště zkusím přidat kapary, ty by mi sem víc seděly. So good taste.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
2minuty
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
2minuty
Cook Time
20minutes
Protože je to jídlo v italském stylu, nechybí tradiční trikolora – červená, zelená a bílá. Pokud nakrájíte kuřecí maso na velmi drobné kousky, nemusíte se zdržovat marinováním a můžet jít rovnou na věc. It is fast, svižné a chutné. Pokud narazíte na podobný recept s pomalým vařením, nothing against, helpful in this, kolik máte času. Tahle verze je určitě rychlejší. Když sáhnete po rajčatech konzervovaných. A pokud rádi více šťávy, můžete přidat ještě trochu rajčatového pyré. It depends on taste. A můžete ještě přidat olivy, jako Jamie Oliver, příště zkusím přidat kapary, ty by mi sem víc seděly. So good taste.
Chicken hunter | Chicken cacciatore | Skoro z italské divočiny
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a orestujeme kuřecí maso, aby bylo ze všech stran uvařené.
Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu.
Salt and pepper. Přidáme rozmarýn (jehličky ze stonku odrbeme). Toss.
Přidáme ančovičky.
Přidáme nadrobno nakrájenou papriku zbavenou semínek – beraní rohy, které jsou tak středně pálivé, použil jsem naloženou. [Můžete dát pečenou papriku a k tomu přidat jednu nakrájenou chilli papričku.] A přimícháme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
Vmícháme prolisovaný česnek.
Zalijeme červeným vínem a povaříme.
Dáme vařit špagety do osolené vody.
Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou. [Můžete použít i krájená rajčata a třeba ještě trochu rajčatového pyré, helpful in this, jakou chcete mít konzistenci.]
Přimícháme nasekanou bazalku.
Vmícháme špagety a podáváme posypané parmezánem. option is, že ze špaget na talíři vytvoříme hnízdo, do kterého uložíme kuřecí směs. [Pokud milujete parmezán, přistrouhejte ho.] Bazalka už je jen ozdobou.
Tip:
Cacciatore je nejpopulárnější s dušeným kuřecím masem (pollo alla cacciatora) nebo králíkem (coniglio alla cacciatora). Salamino cacciatore je verze salámová, dochucená pouze s česnekem a pepřem. A jestliže je zmíněno víno, pak existuje mnoho různých variací – například v jižní Itálii cacciatore se často připravuje z červeného vína, zatímco severní části je při vaření součástí bílé víno. A ještě také ecistuje americká verze, která se připravuje s omáčkou Marinara. Jidášovo ucho koupíte běžně v obchodech i u Vietnamců, bývá popsáno jak s ním naložit. Není-li, tak houby namočte aspoň na půl hodiny do vlažné vody, rychle nabydou, takže do jídla pro dva stačí určitě jen dva kousky. No, a malá zkušenost: když houby necháme ve vodě ještě trochu déle, můžete objevit utopeného červíka. Nebo také ne, ale nemusíte se bát hub červivých, často takové prostě nejsou. Já ho tam měl asi kvůli té zkušenosti.