Lentils with sausage debrecínským | Improvisation on the theme lens

Votes: 4
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
Na začátku nebylo slovo, ale čočka. Nápad udělat klasickou na kyselo jsem ale zahnal, půjdeme jinou cestou, ale cíl je stejný a jasný: dobrá večeře. Tahle večeře vznikne za pochodu.
Votes: 4
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 8 minutes
Cook Time
45 minutes
Na začátku nebylo slovo, ale čočka. Nápad udělat klasickou na kyselo jsem ale zahnal, půjdeme jinou cestou, ale cíl je stejný a jasný: dobrá večeře. Tahle večeře vznikne za pochodu.
Lentils with sausage debrecínským | Improvisation on the theme lens
Need:
Units:
How do you:
  1. Olej zahřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou cibuli, obě cibule, prosím. Orestujeme, to onions vitrified, mírně osolíme.
  2. Přidáme předem namočenou čočku s trochou vody, ve které jsme ji měli namočenou. Zakryjeme, zmírníme plamen a dusíme. Po 15 minutách přidáme česnek. Opět zakryjeme. Po 20 minutách přidáme vývar a červené víno, mírně zvýšíme teplotu a vaříme odkryté 10 minutes.
  3. Přidáme mraženou zeleninu (květák, brokolice, mrkev) a zakryjeme. Dusíme ještě 10 minutes. Mírně dopepříme.
  4. Párky ohřejeme a vejce uvaříme na tvrdo.
  5. Podáváme s dijonskou hořčicí, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku.
Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please
Need:
Units:
How do you:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi se silným dnem rozhřejeme 3 lžíce sádla a opečeme na něm na kousky nakrájené libovější část vepřového kolena. Po opečení vyndáme z pánve a v tuku osmažíme osolené a opepřené plátky brambor. Do zlatohněda, takže asi 5 minutes each side. Then reduce temperature, přidáme trochu vody, zakryjeme a dusíme 10 minutes.
  2. Stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky, petrželku nasekáme (část si ještě odložíme). Přidáme spolu s opečeným masem k bramborám a ještě 10 minut necháme dusit, aby byly brambory měkké.
  3. Nakonec pánev odkryjeme, zvýšíme teplotu, přidáme případně ještě trochu sádla a smažíme 2 until 3 minuty, aby brambory víc zhnědly, přidáme zbylou petrželku a otočíme brambory. Už pečeme jenom chvilku.
KROK SUN KROK
  1. Na tuku nejprve osmahneme pečené vepřové koleno
  2. Maso dáme stranou
  3. Osolené a opepřené plátky brambor osmahneme na tuku
  4. Brambory podusíme a pak přidáme maso, česnek a petržel
  5. Přidáme trochu vody, opět přikryjeme a dusíme
  6. Finále! Teď přidáme ještě trochu petrželky a promícháme.
  7. Finished. Enjoy your meal.
Tip:

Jen tak na okraj: Kde vzaly takto upravené brambory jméno? Everything points to Sarlat-la-Caneda, francouzské akvitánské město v departementu Dordogne, historické oblasti Périgord. Když si na mapě Francie najdete Bordeaux a uděláte si linku na východ a ještě najdete Toulouse a čáru povedete kolmo na sever, obě čáry se protnou tak v místě, které hledáme. Sarlat je desetitisícové město s zrekonstruovaným středověkým jádrem a historií datovanou již do 9. století, kdy zde byl postaven benediktinský klášter. Mezi hlavní sarlatské architektonické památky patří katedrála Saint-Sacerdos (směs románské, gotické a barokní architektury), kuželovitá věž "Lanterne des Morts" z 12. století a místní hřbitov "Jardin des Enfeus". [Tyhle věmodomosti jsem získal na Wikipedii.]

Chicken drumsticks baked potatoes with onion and paprika

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Simple dishes prevail, because time is not so much, also sometimes longer you have the strength of a wild fun in the kitchen. Let's try something pozvolnějšího. You can reach for a spicier paprika, it will be a little spicy. Troubu nechte pracovat za vás.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Simple dishes prevail, because time is not so much, also sometimes longer you have the strength of a wild fun in the kitchen. Let's try something pozvolnějšího. You can reach for a spicier paprika, it will be a little spicy. Troubu nechte pracovat za vás.
Chicken drumsticks baked potatoes with onion and paprika
Need:
Units:
How do you:
  1. Překrojíme onion in half lengthwise and cut into slices, crescents. Pepper cut across on wheels. Slice the potatoes into quarters. Place in a baking dish.
  2. Salt sticks, We put pepper and onions with peppers and potatoes. Everything sprinkle with olive oil, Cover the pan (even a foil) and put in the oven preheated to 220 °C. Bake 10 minutes. Then, uncover pan, add the chicken broth and bake more 20 minutes. Then turn the drumsticks, turn down the temperature on 180 ° C and bake more 20 minutes.

Novoroční čočka | Everyone waits or maybe not

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, které nemusíte vystrčit v seznamu jenom na 1. ledna. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 osoby
Servings
2 osoby
Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, které nemusíte vystrčit v seznamu jenom na 1. ledna. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě.
Novoroční čočka | Everyone waits or maybe not
Need:
Units:
How do you:
  1. Čočku propereme a namočíme minimálně na 30 minutes. Vody potřebujete 2 šálky, řeším to tak, že by měla být čočka tak centimetr pod hladinou. V téže vodě čočku vaříme. Pokud se vaří, po 5 minutách přidáme celou oloupanou cibuli, do které natlačíme hřebíčky.
  2. Zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, Bobkov list, kousek másla a tymián. Osolíme, pepper. Promícháme a vaříme asi 15 minutes. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody. Pokud máte po ruce třeba kuřecí vývar, hodí se. Cibuli s hřebíčky vyndáme a vyhodíme. Splnila úkol.
  3. Klobásu (a stačí opravdu 150 g) nakrájíme příčně na kolečka a přidáme do čočky. Vaříme na mírném ohni ještě asi 10 minutes, aby se klobása dobře prohřála. Můžeme ještě trochu přisolit a dopepřit, pokud je třeba. Vyndáme bobkové listy.
  4. Při podávání můžeme přidat dijonskou hořčici.