I love beets. Such those cubes in brine, It is a matter of taste. I've already bought here several times beetroot, whom no one dares to sell shiny ', leave her to her fate. Supporters have much and I think, it's not fair. This time I embarked on her. Pts one, cook. But how? Boil it in salted water, to which we add cumin and cook it 40 until 50 minutes. Then just peel. And we can move on to cooking.
Need: |
- 2 chicken breast fillets
- 2 beetroot cooked, sliced into eighths
- 4 medium potatoes cut into eighths
- 1 střední mrkev cut into fine slices
- 4 šalotky nakrájíme na kolečka
- 100 ml bílého vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2 cloves garlic Crush the flat side of a knife
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky balsamikového octa
- 1 lžička dried thyme
- butter
- salt
- pepper
- Preheat oven to 180 ° C.
- Mix the beetroot, potatoes, mrkev, shallots and garlic. Everything we put into a baking dish or roasting pan. Gently posolíme and pepper. Decentně!
- Do 2 tablespoons dried thyme oil put and balsamic vinegar, a good mix. Pour the mixture on vegetables. We give the Toubou and bake 20 minutes.
- Meanwhile tenderize chicken fillets, osolíme a opepříme.
- Heat a tablespoon of oil in a pan and fry the chicken fillets, tak 5 minutes each side. you will see, whether the meat is browned. Pan we set aside, You will still need.
- Once the vegetables are cooked after 20 minutes, Put the chicken fillets on top and return to oven and bake another about 20 minutes.
- On the pan, where we baked meat rozhřejeme bit of butter and then pour in the wine and boil. We can add the juice of roasted vegetables. We will help you with a stick, Burnt remains of the chicken back into play. Let the wine reduce and pour chicken broth as needed. Provaříme a ještě trochu redukujeme.
Kuře v županu na cibulové podestýlce
Kuřata se tu objevují docela zhusta. Asi proto, že je mám rád a jejich příprava je vcelku v pohodě. Pokud máte obavu, že bude maso příliš suché, stačí sáhnout po anglické slanině a rázem je vše vyřešeno.
Need: |
- 4 kuřecí paličky
- 1 large onion
- 4 střední červené brambory
- 16 g bacon
- salt
- pepper
- 1 spoon olivového oleje
- kousek butter
- rozmarýn
- kuřecí vývar jen trochu na podlití, nemáte-li, stačí voda
- Kuřecí paličky osolíme, opepříme a zabalíme do dvojitého plátku anglické slaniny. Balíček zajistíme třeba párátkem.
- Červené brambory nakrájíme na osminky, cibuli na půlkolečka.
- Do pekáčku rozprostřeme cibuli, položíme na ni kuřecí paličky, přidáme nakrájené brambory a mírně pokropíme olivovým olejem. Ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme snítky rozmarýnu.
- Place in a preheated oven at 180 °C a pečeme si 20 minutes. Potom přidáme kousek másla a zalijeme trochou kuřecího vývaru. Necháme péct ještě 30 minutes. Posledních 10 minut teplotu zmírníme asi na 160 °C.
Playing with meatballs | Mleté maso pořád jinak a vůbec to neomrzí
Minced meat is quite easily spreadable mixture, and one of my favorite rescue circles, když se s nápady poněkud topím v nerozhodnosti, co bude k večeři. A typical mistake, I was committed with minced meat was, that somehow I dropped an egg as a binder, and everything fell apart throughout. After the experience he had on the eggs as the first ingredenci and it just gonna. Already, It pays off.
Servings | Prep Time |
4 serving | 25 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g mletého masa mix beef and pork
- 2 medium onions
- 8 cloves garlic
- 1 egg lightly beaten
- 1/2 šálku strouhanky
- a mixture of dried herbs must try Provencal herbs
- salt
- pepper
- 3 lžíce oleje vegetable or olive
- Cut the onion into small pieces, as well as potato, garlic cloves přepůlíme and chop everything together in a blender to a fine grit. Does not matter, though when mowing remain visible in a mixture of chopped onions and potatoes. Pozor: not entail compact slurry.
- Boil peeled and sliced potatoes on the attachment. Water, salt and add a little cumin, possibly several sprigs of thyme.
- Mix the onion mixture with the minced meat and knead. Add the breadcrumbs and mix section work our way again. Salt and pepper. To incorporate a mixture of lightly beaten egg and gradually add the breadcrumbs, to form a compact, but well spreadable mixture.
- Heat the oil in a pan over medium heat.
- From the meat mixture create burgers with a thickness of about one to one and a half centimeters. Fry in oil, on each side and 3 until 4 minuty. Meatballs, then drain on paper towel.
- Serve with potatoes with a little butter, mustard and chopped onions. You can also choose mashed potatoes, or for potatoes and serve karbanátkům gently stewed peas with carrots. And finally - the burgers are great and the only bread.
Fragrant chicken with herbs | Fast matter for the impatient
Time is money, We hear this often enough. And sometimes you want to speed just because, to save money or earn, prostě někdy máte všeho tak nějak plné kecky a chcete mít jídlo rychlé. You greased bread, But it is not the right thing every time. In a small kitchen, where the preparation of individual parts running fight for a place on the stove, This acceleration was not so evident, but just good organization and it's also.
Need: |
- 2 Chicken Thighs about 250 g
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky brandy
- 10 cloves garlic
- thyme čerstvý nebo sušený
- rozmarýn čerstvý nebo sušený
- salt
- pepper
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- Kuřecí stehna zbavíme kůže. Salt and pepper.
- Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotě a stehna opečeme z obou stran dozlatova. Je to tak 5 until 8 minutes, podle výkonu vašeho vařiče.
- Stehna vyjmeme z pánve, dáme stranou a do pánve dáme podélně přepůlené stroužky česneku. Osmahneme a přidáme brandy nebo trochu vývaru. Resto about 2 minuty, to garlic nezhořkl.
- Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn a rychle promícháme. Do pánve vrátíme stehna a vše zalijeme kuřecím vývarem. Necháme probublávat asi 8 minutes.
- Prepare rice, což trvá asi 15 minutes.
- Stehna servírujeme s rýži, zdobenou petrželkou. Zalijeme šťávou.
Pokud často potřebujete kuřecí vývar, je nejlepší si ho připravit dopředu a mít v pohotovosti v lednici.
Když zbavíte stehna kůže, dejte je povařit v malé troše vody, může posloužit jako rychlá náhražka vývaru, třebaže se tomu připravenému nevyrovná.
Stehna můžete před přípravou vykostit, lze také sáhnout rovnou po stehenních řízcích.