Květák naprosto obsadil moji pidikuchyni. Jedna hlava vystačí určitě na tři jídla pro dva! Už hrál v roli blanšírovaného frajera v kuřecím vývaru, teď přebírá roli předkrmu nebo chuťovky, které ale můžeme považovat i za hlavní jídlo, pokud zrovna chceme něco jen tak pojíst a ne se nacpat. Throughout Asia, already they prepare this delicacy even said even at weddings and family celebrations, což obvykle bývá docela početná sešlost, oblibu má také ve Velké Británii, a hlavně Skotsku. And in Europe conceived slightly differently (weddings again, not so much, and yet also not), bývá položkou ve fast foodech a v indických a pákistánských restauracích. Variant pakory je docela dost, každá pak má své jméno, a obvykle k nim patří nějaká omáčka nebo dip. Já se inspiroval v Austrálii, která spojuje blízkost Asie a zvyky Evropy.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15minutes
Květákové dobrodružství nazvané Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smaží se v mocné vrstvě oleje, což znamená, že na přípravu padne určitě celá lahev nebo skoro celá. Doporučeno je mít asi osm centimetrů oleje v nádobě. Pamatuji si domácí smažení květáku, který v takové vrstvě nikdy neplaval, ale také fritézy a jiné vymoženosti bývaly neběžné, nebo se v naší domácnosti prostě neobjevily. Co s tím? Malé množství připravovaného květáku (fakt je to porce pro dva) vyřeší menší nádoba s postupným smažením. To se dá docela dobře zvládnout.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes + 30 minut odležení
Cook Time
15minutes
Květákové dobrodružství nazvané Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smaží se v mocné vrstvě oleje, což znamená, že na přípravu padne určitě celá lahev nebo skoro celá. Doporučeno je mít asi osm centimetrů oleje v nádobě. Pamatuji si domácí smažení květáku, který v takové vrstvě nikdy neplaval, ale také fritézy a jiné vymoženosti bývaly neběžné, nebo se v naší domácnosti prostě neobjevily. Co s tím? Malé množství připravovaného květáku (fakt je to porce pro dva) vyřeší menší nádoba s postupným smažením. To se dá docela dobře zvládnout.
Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat.
Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 until 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
Do nádoby na smažení (použil jsem raději menší kastrůlek než pánev) dáme olej v opravdu silné vrstvě a zahřejeme. Olej by měl mít teploru asi 170 °C, každopádně by se neměl přepalovat. Správná teplota se dá těžko odhadnout, takže pokud máte teploměr, not a problem, jinak si můžete pomoci kouskem chleba, který dáte do oleje. Když se do dvaceti vteřin opeče dorůžova, je to OK. A pozor! Olej v takové vrstvě a teplotě při vložení květáku začne dost divoce bublat, takže je vyšší nádoba je pro tento případ lepší, jinak máte olej všude po vařiči. Když máte fritézu, není co řešit.
Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do horkého oleje. Tolik, aby plavaly, ne naráz! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly osmažené dozlatova. Smažíme po částech, po vyjmutí první necháme olej zase zahřát, ale to už poznáte sami v akci.
Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, nebo podobný okurkový dip.
Tip:
Okurkový dip si můžete připravit stejně rychle jako tzatziky, oproti doporučenému receptu jsem tentokrát do nich přidal i lehký jogurt.
Poznámka:
Pakory se připravují nejen z květáku, ale i brambor, lilku, špenátu, paprik či rajčat nebo cibule. Některé ve formě celých kousků, jiné ze sekané zeleniny v těstíčku. To stojí za vyzkoušení, uvidíme. Třeba cibulová pakora se nabízí skoro sama.
Attempt rychtě food, that should come. A také, I confess, vyšel. Jinak by neměl šanci, že vám ho budu doporučovat. Chicken breast butcher is worth two in a supermarket, so satisfy two people, without having the feeling, will nenajedli. Trochu vás zdrží marinování, ale protože je maso nakrájené na nudličky, nepotřebuje na to celou noc. Komu nějak vadí sezam, může ho vynechat. To je finální záležitost. Jen se zbavíte o další zajímavou chuť.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
20minutes
Chicken plus vegetables, It is not a mistake. Once you start the process, zjistíte, that seamlessly eat and four. Do not hesitate, This is simply amazing!
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
30minutes
Cook Time
20minutes
Chicken plus vegetables, It is not a mistake. Once you start the process, zjistíte, that seamlessly eat and four. Do not hesitate, This is simply amazing!
Put into a bowl with soy sauce, add sugar, starch, prolisovaný česnek, chilli a nastrouhaný zázvor. mix well.
Chicken breast fillet, cut into strips. Put it in the marinade and chill and marinate. Just 20 minutes.
Into the pan put a tablespoon of oil, the Heat a, add chopped peppers, broccoli florets divided, onion, finely chopped. Resto until tender, about 5 minutes. Set aside and keep warm.
Into the pan put a tablespoon of oil, the Heat a fry it and chicken, about 3 minuty.
Then add the sauteed vegetables, jdeště roast about 2 minutes and then pour the marinade (in part it's better). Bring to a boil and let simmer 5 until 7 minutes. Season with salt and pepper if appropriate.
Podáváme s rýží. On the portion of rice stacked mixture of meat and vegetables, sprinkle with sesame seeds. (If you want a stronger flavor of sesame, Just slightly roasted lightly in a dry skillet.)
Nashville is not only a Mecca of musicians. From there a recipe, who, how else, I slightly modified under Title, options and all that. In Nashville there is improvisation, and in my kitchen, too. The original recipe is just an inspiration.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10 minutes + 3 hodiny na odležení
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10 minutes + 3 hodiny na odležení
Cook Time
45minutes
So go ahead, I feel like the biker riding in a circus ball. When a bad choice, and natluču, I can do so and gas, it can be a great breathtaking performances. So, I wanted to gasp, Not exactly, but relish, is another.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10 minutes + 3 hodiny na odležení
Cook Time
45minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10 minutes + 3 hodiny na odležení
Cook Time
45minutes
So go ahead, I feel like the biker riding in a circus ball. When a bad choice, and natluču, I can do so and gas, it can be a great breathtaking performances. So, I wanted to gasp, Not exactly, but relish, is another.
Nashvillská kuřecí křídla v pražské verzi, pikantní záležitost | Inprovizace s inspirací
Wash with wings popsypeme pepper and salt and set aside 3 chill hours. Když necháte přes noc, too well.
whisk the egg, buttermilk (milk) to tabasco. In another bowl, mix flour, and so 4 teaspoon salt.
V další míse rozmícháme kajenský pepř, brown sugar, granulated garlic, peppers.
Ještě do směsi koření přidáme asi šálek oleje.
Wings put into the baking dish, pour oil and cover (lid or aluminum foil). Place in a preheated oven at 180 ° C and bake 30 minutes.
Křídla pak vyndáme z trouby.
Křídla vyjmeme z misky, necháme okapat a obalíme je v mouce a pak ponoříme do vaječné směsi a potom ještě jednou vykoupeme v mouce. The wings are in a layer of batter, so be aware of the crust after frying. Oil from the baking dish pour into the pan, possibly even add a little oil and heat to a higher temperature, Fry wings from all sides.
Ve finále ve směsi koření s olejem obalíme osmažená, still hot wings. If you already in the handling wings a little cool, šoupněte is briefly in a hot oven, olej povolí a cukr trochu zkaramelizuje.
Serve with slices of bread and pickles.
Tip:
Because the batter is quite dense, They will give you better wrap chicken drumsticks.
Už jsem zkoušel s květákem klasický trojobal, ale co zkusit něco jiného? Třeba bez trojobalu, takže což takhle udělat těstíčko, které by mělo všechno a květák byl pikantní a skvělý?
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Trochu se mi to sice vymklo z rukou, takže jsem ještě pro jistotu povolal strouhanku, ale i tak dobrý. Zkuste to tak i tak.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Trochu se mi to sice vymklo z rukou, takže jsem ještě pro jistotu povolal strouhanku, ale i tak dobrý. Zkuste to tak i tak.
Smažený květák v pikantním těstíčku | Zeleninová variace v nového hávu
Sumac se používá jako koření, je to prášek temně červené barvy. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské (Rhus coriaria L.), domácí kolem Středomoří v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Ale tohleto není ona škumpa, která figuruje v jednom dílu seriálu Columbo.
Sumah má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citronová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni.