Inspirace z ciziny, realizace po česku. Recept pro dva můžete variovat na více porcí. Proč je tohle kuře zrovna španělské? Třeba právě proto, že ho tak vidí v BBC Good Food, který mě dneska přivedl na nápad, že by to stálo za vyzkoušení.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 kuřecí horní stehna
- 1 cibule nakrájíme na plátky, kolečka nebo půlměsíčky
- 1 spoon olivového oleje
- 1 spoon sweet peppers
- citronovou šťávu z poloviny citronu
- handful hladkolisté petržele nasekáme
- salt
- 100 ml vývaru použijte kuřecí nebo zeleninový
- Preheat oven to 200 ° C. Všechny ingredience dáme do širší zapékací misky, včetně vývaru a vše promícháme rukama.
- Bake 45 minutes. After 20 minutes, the baking temperature is reduced to 180 °C, cibuli promícháme a necháme dále péct, aby kuře zezlátlo a cibule byla vláčná.
- Podáváme s rýží.

Totally different soup Frankfurt | Intersection recipes and unification
Frankfurt soup normally get in a pub, but often tastes different than the home. I looked around and I to the world, many places boil and boil whenever otherwise. So the only hallmark is, that includes frankfurters. This time I will commit a completely different. A nachystám si pro ni zeleninový vývar. Na uvaření potřebujeme tak lepší hodinku. Cibule, root vegetables, nové koření, pepper, bobkový list a voda. Toť vše na vývar.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 cibuli finely chop the onion
- 2 lžíce butter
- 80 g bacon Orava need or English
- 3 medium potatoes cut into small cubes
- 3 cloves garlic flat knife and chop finely crushed
- 2 lžičky sweet peppers
- 1 spoon hot peppers
- kousek mrkve cut into small cubes
- canned peas just canakin
- špetku mace
- salt
- pepper pokud chcete
- 1 l zeleninového vývaru
- cooking cream adequately
- flour in case of thickening
- 2 pikantní klobásy about 250 g
- Melt the butter and let the onions zesklovatět, Then add the diced bacon and cook.
- Add the sliced sausages, Mix well and fry.
- Add the peppers both, mix well and pour in vegetable broth.
- Do we Potato Soup, garlic, carrots and pour the broth, so everything was under water, Cover and leave on low heat bubbled through, so the potatoes soften. Will it be enough 20 minutes.
- Add the pinch of nutmeg and canned peas. Leave covered and still cook on low heat for about 8 minutes. If the soup is too thin, we can thicken plain flour, Stir in water. Just a teaspoon flour.
- Add the cream and season with salt appropriately. Let it warm up and serve.

Amenity stew with chorizo, cucumber and potato
I gave in and made a stew park. Only, that's not so boring, I sort zaexperimentoval. We will not say it but because of Znojmo goulash cucumber.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g Vienna sausages
- 60 g choriza sausage is better, but you can also go into chopped
- 2 lžíce sádla
- 1 large onion
- 3 gherkins
- 1 potato
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky sweet peppers
- salt
- pepper
- majoránku
- vodu
- Sausage cut into slices, chorizo on wheels or larger slice sliced into strips and fry everything in lard. Add finely chopped onion and fry, to onions vitrified.
- Add the diced cucumber strips, mustard and pepper.
- Pour some hot water, and after a while we let boil stew, about 10 minutes.
- Potatoes cut into small cubes and add to the stew. Add the water and cook for a minute again, then pull the temperature, zakryjeme a necháme podusit, so that the potatoes were soft.
- Mix the flour with water and pour into stew. Můžeme osolit, But first taste.
- In conclusion, even marjoram.
- Serve with bread or potato pancake.

Nashvillská kuřecí křídla v pražské verzi, pikantní záležitost | Inprovizace s inspirací
Nashville is not only a Mecca of musicians. From there a recipe, who, how else, I slightly modified under Title, options and all that. In Nashville there is improvisation, and in my kitchen, too. The original recipe is just an inspiration.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 3 hodiny na odležení |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g kuřecích křídel nebo paliček volte podle praktičnosti – viz Tip
- 1 spoon mletého černého pepře
- 5 lžic soli
- 3 egg
- 2 šálky podmáslí nebo mléka šálek je asi 250 ml
- vegetable oil
- 2 lžíce cayenne pepper - víc to ohulit nedoporučuju, spíš něco uberte
- 2 lžíce hnědého cukru
- 4 šálky hladké mouky
- 1 spoon chilli
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon sweet peppers
- bílý chléb pro servírování
- kyselou okurku pro servírování
- Wash with wings popsypeme pepper and salt and set aside 3 chill hours. Když necháte přes noc, too well.
- whisk the egg, buttermilk (milk) to tabasco. In another bowl, mix flour, and so 4 teaspoon salt.
- V další míse rozmícháme kajenský pepř, brown sugar, granulated garlic, peppers.
- Ještě do směsi koření přidáme asi šálek oleje.
- Wings put into the baking dish, pour oil and cover (lid or aluminum foil). Place in a preheated oven at 180 ° C and bake 30 minutes.
- Křídla pak vyndáme z trouby.
- Křídla vyjmeme z misky, necháme okapat a obalíme je v mouce a pak ponoříme do vaječné směsi a potom ještě jednou vykoupeme v mouce. The wings are in a layer of batter, so be aware of the crust after frying. Oil from the baking dish pour into the pan, possibly even add a little oil and heat to a higher temperature, Fry wings from all sides.
- Ve finále ve směsi koření s olejem obalíme osmažená, still hot wings. If you already in the handling wings a little cool, šoupněte is briefly in a hot oven, olej povolí a cukr trochu zkaramelizuje. Serve with slices of bread and pickles.
Because the batter is quite dense, They will give you better wrap chicken drumsticks.
