Zapečené těstoviny | Variace na těstoviny z pece

Ta reklama na billboardech nešla přehlédnout. A lákavý až chytlavý název Těstoviny z pece vytáhl fastofoodový řetězec, který obvykle nabízí jen pizzu. Zdrcující videorecenze s okradenými porcemi varovala nic si neobjednávat. Když k tomu přidáte ještě, že slíbené dodání se dvojnásob prodlouží a cena není zajímavá, spíše šokující, víte kudy cesta nevede. Ale ten nápad se mi zalíbil. Spojení těstovin a pizzou zase není tak špatný. To se dá přece vymyslet a připravit i doma. Na zapečené těstoviny už tu nějaké položky máme. Třeba se žampiony a šunkou. Or brnkačku celkem v obvyklém podání.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Dneska budeme experimentovat.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Dneska budeme experimentovat.
Zapečené těstoviny | Variace na těstoviny z pece
Need:
Units:
How do you:
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Slice onion into rings, stejně tak párky. Feferonky a jalapeňo nakrájíme nadrobno.
  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli.
  3. Přidáme párky a mírně opečeme.
  4. Přidáme šunkové koleno.
  5. A ještě feferonky a papričky. Pokud nechcete mít jídlo ostré jako břitva, můžete se mírnit v množství, nebo vynechat.
  6. Máslem vymažeme zapékací miskou.
  7. Poklademe první vrstvu těstovin.
  8. Přidáme vrstvu směsi. Mírně přisolíme, opepříme a přidáme trochu kořenící směsi na pizzu.
  9. Poklademe těstovinami.
  10. Opět poklademe směsí, opět mírně okořeníme a na vrch přidáme těstoviny.
  11. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 minutes.
  12. Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme a opepříme.
  13. Přidáme část chedaru.
  14. Těstoviny zalijeme smetanou.
  15. Vrátíme do trouby tak na 10 minutes. Poté ještě posypeme zbývajícím chedarem a při teplotě 250 °C ještě zapečeme tak 5 minutes, aby se na povrchu vytvořila sýrová krusta.
  16. Můžeme podávat.
  17. Třeba s okurkou, ať už rychlokvaškou nebo sterilovanou.

Rychlá česnečka | Metodou CDD

Požadavek byl jasný a překvapivý. Udělej nějakou polévku. Takže vaříme z toho, co dům dal. Je to metoda CDD, v restauraci bych si nic takového neodvážil nabídnout, ledaže by se to jmenovalo jako Specialità di vita nebo tak nějak. Dalibor se naučil hrát na housle, já zkouším polévku. Inspirovala mě Kateřina Kamberská svou Uzenou česnečkou s celestýnskými nudlemi. Nudle v téhle polévce nečekejte, ale zaujalo mě, že do česnečky Kateřina přidává lžičku uzené papriky. Ale jinak si můžete se mnou udělat uzenou česnečku or kuřecí ostrou česnečku. Ale třeba i česnečku s kančí klobásou.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Uzenou papriku jsem měl po ruce, a také zelenou (nebo bílou?) peppers. A vývar z vepřové plece také, a pancetu uzených kostiček, ale také základ – brambory a co tu ještě máme? Paprikovou klobásu a nožičku párku. Brzdil jsem se, když jsem spatřil ještě polovinu pórku z přípravy číny, ale odolal jsem, aby to nedopadlo jako, když vařila kočička s pejskem. Limit do třiceti minut jsem tentokrát bohatě splnil.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
30 minutes
Uzenou papriku jsem měl po ruce, a také zelenou (nebo bílou?) peppers. A vývar z vepřové plece také, a pancetu uzených kostiček, ale také základ – brambory a co tu ještě máme? Paprikovou klobásu a nožičku párku. Brzdil jsem se, když jsem spatřil ještě polovinu pórku z přípravy číny, ale odolal jsem, aby to nedopadlo jako, když vařila kočička s pejskem. Limit do třiceti minut jsem tentokrát bohatě splnil.
Rychlá česnečka | Metodou CDD
Need:
Units:
How do you:
  1. Základní suroviny.
  2. Brambory nakrájíme a vložíme do ještě chladného vývaru. A přivedeme k varu.
  3. Přidáme kostičky pancety, abychom umocnili sílu vývaru. A také to dobře vypadá na talíři, a hlavně chutná.
  4. Přidáme bobkový list a kuličky pepře.
  5. Nasekáme česnek, opravdu hodně, protože je to přece česnečka.
  6. Nakrájíme klobásu i párek.
  7. Slice peppers.
  8. Přidáme uzenou papriku. Jestli jste to nikdy nedávali do česnečky, děláte trochu chybu.
  9. Simmer, bramborám by to mělo i s dalším vařením stačit.
  10. Do polévky dáme uzeniny.
  11. Add chopped peppers.
  12. Česnek samozřejmě přidáme také.
  13. Vaříme na středním plameni.
  14. Na závěr zvýšíme teplotu a necháme pár minut vařit.
  15. Finished.

Frankfurt soup | Ještě jednou a pořád chutná

Frankfurtská polévka může na pohled vypadat jako mírně ošizená gulášovka. To tvrdí v Apetitu a mají tak trochu pravdu. Ale to zase není tak podstatné, tahle polévka není nijak ošizená. Už tu máme jednu, no vlastně dvě and even variantu adalší variantu, tak si přidejme ještě další vyzkoušený recept. Zase improvizace? A proč ne? Hodí se kuřecí vývar. Třeba ten homemade or ještě jeden, ale i tekutý bujón Vitany, který opravdu voní jako vývar bez těch podivných přívůní kostky.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Chuť jsem na tuhle polévku dostal, když jsem nahlédl do jídelníčku strávníků v práci. Byla tehdy Rankfurtská polévka a mně bylo hned jasné, že to místní nemají jednoduché a leckdy si dávají něco s prazvláštním kvízem. Clearly, že to měla být frankfutská, ale to jen na okraj. Je to polévka, která může být jako přesnídávka nebo i jako hlavní jídlo. V tom druhém případ už odpadá další čas strávený v kuchyni, uvaříte polévku a máte vystaráno. V domácích podmínkách někdy ideál!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Chuť jsem na tuhle polévku dostal, když jsem nahlédl do jídelníčku strávníků v práci. Byla tehdy Rankfurtská polévka a mně bylo hned jasné, že to místní nemají jednoduché a leckdy si dávají něco s prazvláštním kvízem. Clearly, že to měla být frankfutská, ale to jen na okraj. Je to polévka, která může být jako přesnídávka nebo i jako hlavní jídlo. V tom druhém případ už odpadá další čas strávený v kuchyni, uvaříte polévku a máte vystaráno. V domácích podmínkách někdy ideál!
Frankfurt soup | Ještě jednou a pořád chutná
Need:
Units:
How do you:
  1. Chop the onion, brambory nakrájíme na kostičky a párky na jemná kolečka. Připravíme si kuřecí vývar.
  2. Nadrobno nakrájenou cibulku osolíme špetkou soli a necháme zesklovatět na rozpuštěném sádle.
  3. Přidáme hladkou mouku.
  4. mix well. Vytvoříme jíšku.
  5. Přidáme papriku.
  6. mix well, ale jen krátce, aby paprika nezhořkla.
  7. Přilejeme trochu vývaru a promícháme. Podle hustoty přidáváme postupně po troše vývaru.
  8. Simmer, tak 5 minutes. Třebaže jíšku bychom měli vařit déle, ale to přijde v dalších krocích.
  9. Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme nakrájené párky.
  10. Opečeme dobře ze všech stran.
  11. Opečené párky vložíme do základu polévky.
  12. Přidáme na kostičky nakrájené brambory.
  13. Doře promícháme.
  14. Přilijeme vývar a vaříme na středním plameni tak 20 minutes.
  15. Přidáme nasekaný česnek, promícháme a necháme chvilku vařit, pak už jen polévku necháme dojít.
  16. Podáváme s bagetou, dozdobíme sekanou petrželkou.