Tak už tu máme jeden recept na cibulačku po francouzsku. Narazil jsem náhodou ještě na francouzkou cibulačku pana Cuketky, který ji dělá tři hodiny. A většinu času spotřebuje karamelizace cibule. Dobrá inspirace. Tak si ji připravíme v trochu pozměněné variantě.
Need: |
- 3 cibule
- 2 lžíce butter
- 1200 ml beef broth
- 50 ml bílého vína
- 50 g sýru chedar
- 1 spoon hladké mouky
- thyme
- salt
- toasted bread
- garlic
- Základ.
- Slice onion into rings.
- Rozpustíme máslo.
- Na másle cibuli osmahneme a budeme karamelizovat. Jen hlídáme, aby se cibule nepřichytila ke dne kastrolu.
- Osolíme.
- Cover and simmer 15 minutes.
- Odklopíme poklici a za občasného míchání necháme cibuli postupně karamelizovat.
- Postupně promícháváme cibuli, aby zhnědla, ale nespálila se. To může trvat i tři hodiny. Objem cibule se viditelně zmenší.
- Přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky. Vytvoříme jíšku. Takže mouce dejte tak dvě tři minuty.
- Zalijeme vínem a necháme tak polovinu vyvařit.
- Zalijeme vývarem a necháme asi 30 minutes to cook.
- Přidáme dvě špetky tymiánu. Promícháme a necháme ještě chvilku vařit.
- Na másle opečeme toastový chléb.
- Z obou stran.
- Opečený chléb potřeme česnekem. V tomto případě je česnek nasekaný.
- Do žáruvzorné misky, která snese zapékání nalijeme polévku. Pokryjeme kousky toastového chleba.
- Posypeme nastrouhaným chedarem.
- Dáme zapéct do trouby s vrchním ohřevem tak asi na 200 °C předehřáté.
- Pečeme tak 10 until 15 minutes, aby se sýr dobře zapekl.
- served.
leek soup | Proč ne?
Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.
Need: |
- 1 pórek
- 6 drobných brambor
- 2 lžíce butter
- 1 spoon hladké mouky
- 1000 ml kuřecího vývaru
- salt
- toasted bread
- Pórek omyjeme a přepůlíme. Zelenou část ještě rozebereme, aby šla lépe propláchnout.
- Peel potatoes. Nakrájíme na kostičky a dáme do misky s vodou, kde počkají na svoji chvílli.
- Pórek podélně překrojíme na čtvrtiny a pak napříč na drobnější kousky. Část zelené části si ještě uchováme na později.
- Rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájený pórek. Mírně osolíme.
- Přidáme mouku.
- Vytvoříme jíšku a asi po třech minutách zalijeme trochou vody. Dobře rozmícháme a přilijeme postupně vývar. Krátce povaříme.
- Přidáme přecezené na kostičky nakrájené brambory.
- Promícháme a povaříme na mírnějším ohni, tak deset minut, so the potatoes soften.
- Před dokončení přidáme ještě nakrájenou zelenou část pórku.
- Ppovaříme tak 3 minuty. Dosolíme podle chuti.
- Na másle opečeme toastový chléb pokrájený na kostky.
- served.
Další variantou je, že přidáme tak asi 2 until 3 stroužky česneku a dochutíme majoránkou.
Americká snídaně | Aspoň tomu tak říkám
Zahlédl jsem ji ve filmu Kramerová vs. Kramer s Meryl Streep a Dustinem Hoffmanem. To je ten film, where the mother leaves her son and then he fights on, aby se ho nakonec vzdala. Děj můžu vykecat, because the film is from 1979, takže žádné tajemství. And in the film in the morning large and small man in complete harmony attempting to breakfast. This recipe is not a copy of the film, je to něco jako improvizace. The main role of light toasted bread and eggs.
Jednoduché jako facka, když si chcete udělat něco neklasického a dobrého. Snídaně je základ dne, no, I sometimes quite making a mess,,cs,But why not try to use it occasionally,,cs,na,,bg,toast,,en,It's a matter of a few minutes,,cs,Just unzip and bread & nbsp; break eggs,,cs,American breakfast and the P1060002,,cs,American breakfast b P1060004,,cs,Prošleháme well with a fork,,cs,American breakfast c P1060006,,cs,Slice the bread soak in the egg,,cs,nicely from & nbsp; on both sides,,cs,American breakfast d P1060007,,cs,Fry in melted butter,,cs,American breakfast e P1060010,,cs,Toast cover with a slice of ham and & nbsp; cheese,,cs,American breakfast f P1060011,,cs,Put a slice of tomato on top,,cs,When you add a leaf of lettuce,,cs,it will be colorful,,cs, ale proč si to občas nezkusit užít?
Jednoduché jako facka, když si chcete udělat něco neklasického a dobrého. Snídaně je základ dne, no, I sometimes quite making a mess,,cs,But why not try to use it occasionally,,cs,na,,bg,toast,,en,It's a matter of a few minutes,,cs,Just unzip and bread & nbsp; break eggs,,cs,American breakfast and the P1060002,,cs,American breakfast b P1060004,,cs,Prošleháme well with a fork,,cs,American breakfast c P1060006,,cs,Slice the bread soak in the egg,,cs,nicely from & nbsp; on both sides,,cs,American breakfast d P1060007,,cs,Fry in melted butter,,cs,American breakfast e P1060010,,cs,Toast cover with a slice of ham and & nbsp; cheese,,cs,American breakfast f P1060011,,cs,Put a slice of tomato on top,,cs,When you add a leaf of lettuce,,cs,it will be colorful,,cs, ale proč si to občas nezkusit užít? |
-
Je to otázka pár minut. Stačí rozbalit chléb a rozklepnout vajíčka.
-
Opepříme a osolíme.
-
Prošleháme dobře vidličkou.
-
Plátek chleba namočíme ve vajíčku, pěkně z obou stran.
-
Opečeme na rozpuštěném másle, decently.
-
Toast překryjeme plátkem šunky a sýra.
-
Navrch dáme plátek rajčete. Když přidáte list salátu, bude to barevnější.
-
Enjoy your meal.
Plná cibulačka po francouzsku | Návrat k osvědčenému receptu
The soup should be good. Tak zkuste třeba tuhle cibulačku plnou cibule, nic jako, že samá voda, ale fakt hustější záležitost – teď to myslím ve smyslu konzistence. Vracím se k receptu skoro přesně po roce, kdy jsem měl úspěch s francouzskou cibulačkou pro dva. Ten byl ještě jenom v příspěvcích, teď ji plně nasazuji do regulérních receptů. Je to obdoba, více propracovaná, prostě jsem se už někam posunul dál. A proč až po roce? No, v malé kuchyni při spoustě toho, co chci ještě vyzkoušet, je prostě jízdní řád trošku jiný, než kdybych vařil stejná jídla pořád.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 red onion
- 2 medium yellow onions
- 120 ml suchého bílého vína
- 450 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce butter
- 1 spoon dried thyme
- sprig fresh thyme
- 1 spoon oleje
- salt
- pepper
- Pažitka
- vodu
- toasted bread
- 1 spoon grated cheese - I use Gouda
- Překrojíme onions lengthwise and then transversely cut into wedges.
- In a saucepan, melt butter and saute onion, to zesklovatěla. We'll put aside for the moment, cover with lid. Onions itself will. Just then determine, but just 3 minuty.
- Back on stove, pour wine, Stir and let cook. If you have only dried thyme, add it now. Salt and pepper.
- When the wine is slightly boiled, Pour chicken broth, onions and simmer. Now is the moment to fresh thyme. You can add a little more water, if the soup is reduced more than expected. Turn down the temperature and cook more so 4 until 5 minutes. Season possibly even salt and pepper. After weaning, we can cover lid.
- Slices of toast recesses (Any shape), fry in oil in a pan and even a sprinkle of grated cheese, Cover the pan and set aside, toast with cheese themselves running out.
- served. Do we put soup on a plate with cheese toast, dozdobíme chives.