Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší | Fear of the unknown

Cauliflower we can fry, prepare the cerebellum, ale skvětákovou kaší se hned tak nesetkáme. A ta právě překvapí.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Květákovou kaši nenecháme samotnou, společnost jí bude dělat kuřátko na víně. Pusťme se do toho. Pokud vzdáte květákovou kaši, stejně dobře přijde k chuti bramborová kaše nebo "just" boiled potatoes. Ale tu kaši z květáku určitě nevzdávejte, uvidíte, až ochutnáte, proč.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Květákovou kaši nenecháme samotnou, společnost jí bude dělat kuřátko na víně. Pusťme se do toho. Pokud vzdáte květákovou kaši, stejně dobře přijde k chuti bramborová kaše nebo "just" boiled potatoes. Ale tu kaši z květáku určitě nevzdávejte, uvidíte, až ochutnáte, proč.
Kuřátko na víně s žampiony a květákovou kaší | Fear of the unknown
Need:
Žampionová omáčka
Kuřátko
Units:
How do you:
  1. V kastrolu zahřejeme olej s máslem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na jemné plátky nakrájené žampiony. Salt and pepper. Vaříme dokud žampiony nezměknou, tedy asi 8 until 10 minutes.
  2. add the wine, vývar a cukr. Zmírníme teplotu, necháme omáčku vařit asi 15 minutes, aby se mírně redukovala. Tak asi o třetinu. Občas promícháme. Zakryjeme a necháme na vypnutém vařiči dojít.
  3. Kuřecí řízek naklepeme a osolíme, opepříme a posypeme italskými bylinkami. Rozehřejeme pánev s olejem a opečeme kuřecí řízek, on each side and 4 until 5 minutes. Spolu s řízkem můžeme při opékání druhé strany ještě opéci na kolečka nakrájenou papriku, kterou jsme trochu popepřili.
    S řízkem opečeme papriku
  4. Podáváme s květákovou kaší, řízek přelijeme omáčkou, přidáme opečenou papriku a posypeme nasekanou petrželkou.
    Podáváme s kaší z květáku

Kuřecí paličky jako od babičky | Do not miss this, and pošmáknete | Dvě přílohy podle chuti

Nevím přesně, jestli takový recept přesně používala babička Antonie, but surely would be just such a dish appeared on her desk, protože měla ráda jídla jednoduchá a lahodná. To, že nejraději vařila na velkém kamnovém sporáku s pláty, kde věčně postávala také nezbytná konvice s kafem, nás nemusí odrazovat, although in the case of, I gave you such a stove in the kitchen, He would have to be a robot and prepare the food itself the voice prompts from afar. But suffice it to smaller stove with oven, ke kterému se dá v jistém slova smyslu i pohodlně vejít.

Votes: 6
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Kuřecí paličky jsou oblíbenou surovinou k večeři nebo i jen tak na piknik. Ale tento recept bych spíš volil k večeři nebo obědu. On totiž není žádná trempská záležitost. Okouknul jsem ten recept, kde se očekává, že máte zapékací pánev. Tu fakt nemám, tak třeba příště. Tak jsem si ho počeštil a posvojil. Jenom mi chvilku trvalo přijít na to, čím se myslí ingredience "půl na půl". Už je to jasné. Takže stačí pánev a pekáček a pak zase pánev. Logické. A v pohodě. Tentokrát tu máme ještě na výběr dvě přílohy, stačí si vybrat.
Votes: 6
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
40 minutes
Kuřecí paličky jsou oblíbenou surovinou k večeři nebo i jen tak na piknik. Ale tento recept bych spíš volil k večeři nebo obědu. On totiž není žádná trempská záležitost. Okouknul jsem ten recept, kde se očekává, že máte zapékací pánev. Tu fakt nemám, tak třeba příště. Tak jsem si ho počeštil a posvojil. Jenom mi chvilku trvalo přijít na to, čím se myslí ingredience "půl na půl". Už je to jasné. Takže stačí pánev a pekáček a pak zase pánev. Logické. A v pohodě. Tentokrát tu máme ještě na výběr dvě přílohy, stačí si vybrat.
Kuřecí paličky jako od babičky | Do not miss this, and pošmáknete | Dvě přílohy podle chuti
Need:
Units:
How do you:
  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Na pánvi opečeme nasucho nakrájenou slaninu.
    Slanina
  2. Slaninu odhrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme osolené a opepřené kuřecí paličky. Přidáme trochu oleje.
    Přihodíme paličky
  3. Opečeme kuřecí paličky dozlatova. Přidáme k nim nakrájený pórek a česnek.
    Přidáme česnek a pórek
  4. Zakryjeme a necháme asi 8 minut dusit.
  5. Dáme do pekáčku a pečeme při 200 °C ve střední části trouby asi 30 minutes.
    Dáme do pekáčku
  6. Paličky dáme stranou, vše z pekáčku dáme do pánve a zalijeme trochou vývaru. Jakmile se vaří, posypeme vše lžící hladké mouky, promícháme a provaříme. Jakmile směs zhoustne, přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu.
    Vše dáme na pánev
  7. Pak přidáme směs mléka se smetanou. Toss.
    Přidáme půl na půl
  8. Směs vrátíme do pekáčku, přidáme kuřecí paličky a necháme už jen asi 5 minut ještě prohřát.
  9. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Před podáváním ještě posypeme nasekanou listovou petrželkou.
    Servírujeme
  10. Podáváme také s rýží

Marocké kuře s harissou, olivami a citronem | A trip into the unknown for the Middle East and West Africa

Already, zadařilo to steal Harissa, už jsem se o tom v jednom receptu zmiňoval, nastartoval mě Máj, tedy MY, tedy Tesco. V máji hříšná výzva! A budeme vesele cestovat po světě. Jerusalem was an inspiration to me with a recipe called blogger Moroccan chicken with(pickled) lemon, green olives and harissa. With that came the advice of lemon, that if you do not have a biocitron, Thus, chemically untreated, then it is a good ten minutes to boil water, to get rid of agents attending the bark and wax. No, After the test was a kind of lemon žoužel, did not even sliced. So without th Board must bypass. A sáhneme prostě po citronu.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Cook Time
42 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Cook Time
42 minutes
It's actually a meal in one pot. Alchemy is a mixture of spices, which may surprise cinnamon and honey.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Cook Time
42 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 12 minutes
Cook Time
42 minutes
It's actually a meal in one pot. Alchemy is a mixture of spices, which may surprise cinnamon and honey.
Marocké kuře s harissou, olivami a citronem | A trip into the unknown for the Middle East and West Africa
Need:
Units:
How do you:
  1. Prepare everything, What we need.
    Připravíme si vše, co potřebujeme.
  2. Mix all the spices and add salt.
    Smícháme koření
  3. Chicken breast sprinkle with a mixture of spices and passed through a sieve into the meat with your fingers.
    Kořeníme.
  4. In a saucepan heat oil and fry over medium heat spicy boobs, about 6 minutes each side. Roasted breast set aside.
    Opečená prsa odložíme.
  5. To the pan after baking chicken we put the finely chopped onion and about restujeme 5 minutes, to zesklovatěla. Add finely chopped or crushed garlic and ginger. Stir and let saute for a few minutes.
  6. Chop the parsley and mint. Decently with the mint, if you are a little afraid of. But do not worry, All tastes will eventually connect.
    Bylinky.
  7. Add a little broth, with, sliced ​​lemon, olivy a harissu. Stir and top soup. Now we return to the pan roasted chicken breast, We reduce the temperature and cover. Vaříme 30 minutes. At the end of cooking add the chopped parsley and a little chopped mint. We do not cover it and let it happen.
    Dáme do hrnce bylinky.
  8. Podáváme s rýží.
    Přílhou je rýže.

Rychlé kuře se šťouchanými bramborami

I do not mean marathoners or world champion, just do a quick chicken, which, of course, enjoy. If nehodlujete food cooked in red wine, reach forchicken broth. You did have on hand. Or try both, half and half.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Rychlé kuře se šťouchanými bramborami
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
  2. Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
  3. Dáme vařit brambory ve slupce.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
    Kuře oshneme
  5. Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minutes. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
    Kuře ozdobíme petrželkou
  6. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
  7. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.