Štouchané brambory jsou dost známé, vlastně patří k české kuchyni neodmyslitelně. Už tu máme jinak připravené šťouchané, vlastně záleží na to, co k základní surovině přidáte. Staří Čechové prý místo oleje používali sádlo. Někomu chutná v těchto bramborách i pepř. Jak libo.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Tentokrát povoláme řapíkatý celer a cibuli. Víc, krom brambor vlastně už nepotřebujeme. No, ještě trochu soli, oleje a másla.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
20minutes
Tentokrát povoláme řapíkatý celer a cibuli. Víc, krom brambor vlastně už nepotřebujeme. No, ještě trochu soli, oleje a másla.
Jednoduché šťouchané brambory | Nějak se stylu "zpátky ke kořenům"
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostky. Dáme je vařit do osolené vody. Přidáme k nim ještě spodní část stonku řapíkatého celeru. Tu horní, zelenější, si necháme na další krok. Vaříme do měkka, about 20 minutes. Až brambory scedíme, necháme si trochu vody z nich stranou na další krok.
Cibuli nakrájíme nadrobno a stejně tak i horní zelenou část stonku řapíkatého celeru. Cibuli orestujeme na středním plameni na oleji s máslem a v závěru přidáme i nakrájený celer.
Brambory rozbijeme mačkadlem, přidáme osmahnutou cibulku s celerem a zakápneme vodou z brambor. Podle chuti ještě dosolíme.
Podáváme s cajunským file a marinovanými cherry rajčátky. perhaps.
Cajun cuisine is also described as rustic, I would say, it also pretty wild. It is a cuisine of southern Louisiana with strong French and Creole influences. But it is not a direct inheritance from the days, When Louisiana belonged to France. Based on the traditions of the francophone population in the area of today's eastern Quebec, Canada. How did she get so south? According to available sources, when English Canada did order after its, resettled people from Acadie in Acadiana. It was during the Seven Years War, when Louisiana was still king in Madrid and north again in London. it Is, it is tangled. And if you do not name Acadie somehow suspiciously familiar, pak proto, the explorer Giovanni da Verrazzano, The Florentine in the service of King Francis I. francouského, named after the area north from Virginia after the Greek Arcadia. This could also be interpreted as “refuge” or “idyllic place”. After years dropped from the name of the letter “r” and finally they had the original areas “fall out” i Cajunové. With the permission of the Spanish governor got up south Louisiana and it, a couple of years Spaniards secretly handed over the territory of France and then sold it to the Americans, that's really the icing on the cake historic Goulash.
So after this taste of history still tasting recipe.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
10minutes
Než se pustíte do přípravy file, nachystejte si marinovaná rajčátka a dejte vařit brambory na přípravu šťouchaných, pak už to jde ráz na ráz. V receptu původně vystupovala tilapie (dá už se koupit i unás), ale tu jsem při rychlém nákupu zaměnil za file z aljašské tresky. Můžete určitě sánout po filetech z aljašské treky, pokud nechcete mít na talíři čtverce, ale tvar ryby.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
10minutes
Servings
Prep Time
2osoby
10minutes
Cook Time
10minutes
Než se pustíte do přípravy file, nachystejte si marinovaná rajčátka a dejte vařit brambory na přípravu šťouchaných, pak už to jde ráz na ráz. V receptu původně vystupovala tilapie (dá už se koupit i unás), ale tu jsem při rychlém nákupu zaměnil za file z aljašské tresky. Můžete určitě sánout po filetech z aljašské treky, pokud nechcete mít na talíři čtverce, ale tvar ryby.
Cajunské rybí file | Česká rekonstrukce tradičního jídla
Smícháme papriku, chilli, pepper, salt, česnek a tymián.
File posypeme z každé strany směsí koření.
Opečeme z obou stran na oleji s máslem (na středí teplotě), z každé tak 3 until 4 minuty.
Podáváme s jednoduchými šťouchanými bramborami a marinovaným rajčátky.
Tip:
Tento recept navazuje na marinovaná rajčátka (ta připravíte za 30 minutes) a jednoduché šťouchané brambory (dejte jim také 30 minutes). U rajčátek strávíte asi 10 minut a pak už jen čekáte na marinování, u brambor je čekání napřed, při vaření brambor, pak už je to otázka pár minut.
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
10
Passive Time
20minutes
Prep Time
10
Passive Time
20minutes
Udělejte si radost a trochu času, stojí to za to. Jsou cherry různých velikostí, měl jsem k dispozici pigeon, tedy o velikosti holubího srdce, s většími by se pracovalo lépe. Pigeon jsou dost titěrné.
Mix the flour with salt and pepper. Put in the bag, into which we put the chicken legs and shake, to flour mixture adhering to meat. The rest of the flour Shrug.
Heat oil over medium heat and fry the chicken thighs.
Add finely chopped onion and restujeme, tak asi 4 minuty, to zesklovatěla. Add the crushed garlic and cook so 1 minutu.
Pour in broth and wine, Add the thyme, fresh and dried (if you have enough fresh, Put more sprigs and omit dried) a zakryjeme. Bring to boiling temperature and reduce, to make chicken stew. I guess 15 minutes.
add the thyme. Fresh or in combination with dried (possibly only dried).
Add the bacon cut into strips, cut in half the potatoes and cook uncovered for about 25 minutes, until the potatoes are soft.
Add the green olives, Stir and cook another 5 minutes.