Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
35 minutes |
|
|
|
Kuřecí prsa pečená ve slaninovém županu
Need: |
- 2 chicken breast
- 6 plátků bacon
- 6 lžiček zeleného pesta
- rostlinný (rapeseed) olej
- 1 spoon hladké mouky
- butter
- salt
- pepper
Units:
How do you:
- Předehřejeme si troubu na 200 °C.
- Závitky dáme do zapékací misky a přelijeme olejem.
- Pečeme ve spodní části trouby 25 minutes. Potom závitky otočíme a pečeme ještě 10 minutes. Mezitím si uvaříme brambory v osolné vodě, do které jsme přidali kmín. Připravíme si také šťávu na zalití. Máslo rozpustíme, přidáme trochu oleje z výpeku a rozmícháme lžičku hladké mouky. Zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme.
- Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Chilli s černými fazolemi pro poručíka Columba
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Chilli s černými fazolemi pro poručíka Columba
Need: |
- 300 g ground beef
- 3 plátky bacon flow tank cut into small cubes
- 1 střední cibuli
- 3 cloves garlic
- 3 drops worchestrové sauces
- 1 spoon kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 spoon sušeného oregano
- 1 can chopped tomatoes 260 g
- 1 can black beans 260 g
- sour cream
- cheddar cheese
Units:
How do you:
- Fry the bacon over medium heat in a pan with thick bottom. Bacon should be crispy. Add finely chopped onion and finely chopped garlic and sauté, to onions vitrified.
- Add the mince and fry. If we have excess fat in the pan, Drain or remove with a spoon. Cook then on medium heat, přidáme koření, lautered beans and tomatoes. Once the effect var, reduce heat and simmer gently for about 20 minutes. Let it bubble through and occasionally toss.
- Serve with sour cream and grated cheddar or noodles.

Chicken with lemon scent
Pokud neholdujete kombinaci sladkého a slaného, zkuste tuhle variantu – slané a kyselé. Hlavní roli hraje citron, takže si jistě umíte představit, jak bude výsledek chutnat.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Chicken with lemon scent
Need: |
- 500 g chicken thighs
- 100 ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 spoon wholegrain mustard
- 1 spoon lemon zest
- 1 spoon oregana
- 1/2 lžičky dried thyme
- 1/4 lžičky soli
- 1 citron use the juice
Units:
How do you:
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Mix 1 lžíci olivového oleje, hořčici, lemon zest, oregano, thyme and salt in a bowl.
- Then spread the mixture on the chicken thighs. Fingers rub the mixture into the thighs. It's not very good, but still after a while the mixture on the meat sticks. Let it rest for a while.
- In a large bowl, whisk together chicken broth, lemon juice and lemon zest; aside the. If you want lemon chicken lightly ovonět, just add the juice of half a lemon.
- Heat the olive oil in a pan over medium heat, Fry until golden brown chicken thighs. I guess 6 minutes each side. Add the chicken broth. Switch off and let it bubble up to the minute stock.
- Thighs, and with the stock Transfer to baking dish (if you pan, which can withstand oven, you do not bother with this one intermediate step) and bake at 150 almost 30 minutes. If you want to have more legs baked, enough juice to lose and still leave in the oven 15 minutes. But to watch your, the meat to dry out.
- Serve with potatoes or rice.

Beef with mushrooms and green peas
Beef with Mushrooms
Need: |
- 400 g hovězího třeba falešnou svíčkovou
- 60 g bacon
- 1 yellow onion finely chop
- 1 red onion cut into half-moons
- 1 Bay leaf
- 1 sprig rozmarýnu
- salt
- pepper
- 100 g žampionů
- 200 g strilovaného hrášku
- 2 lžíce butter
- 2 lžičky hladké mouky
Units:
How do you:
- Bacon into small cubes, osmahneme a pak přidáme drobně nakrájenou žlutou cibuli a půlměsíčky cibule červené. Přidáme plátky masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Osmahneme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli zalijeme trochou horké vody, stáhneme teplotu, zakryjeme a dusíme. Počítejte určitě s hodinkou a půl, aby maso bylo úžasně měkké.
- Na másle orestujeme žampiony, přidáme hrášek po 2 minutách trochu teplé vody, zakryjeme a vše podusíme 10 minutes. Přidáme k masu.
- Mouku rozmícháme v troše vody, pak ji přidáme k dušenému masu a chvilku povaříme. Teplotu stáhneme a necháme dojít. Uvaříme rýži.
- Podáváme s rýží.
