Servings | Prep Time |
4 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1,5 lžíce sádla
- 300 g maďarského točeného salámu
- 2 cibule plus malá cibule na ozdobení
- 2 papriky pálivější
- 100 g žampionů
- 425 g krájených rajčat s bazalkou, tj. 1 konzerva
- 200 ml vody nebo vývaru
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- 2 lžičky hladké mouky
- penne nebo jiný druh těstoviny
- Salám nakrájíme na menší díly podélně na poloviny a pak napříč na plátky. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran asi 4 minuty, zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
- Žampiony také přepůlíme podélně a nakrájime napříč na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka. Přidáme s základu a promícháme. Resto 4 until 5 minutes. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Opět promícháme a přidáme nakrájená rajčata spolu se 100 ml vody. Zakryjeme a necháme dusit asi 10 minutes. Pokud je guláš příliš hustý, přidáváme ještě vodu, nemělo by jí být tolik, aby nám vznikla polévka.
- Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody. Dáme vařit těstoviny. Mouku vmícháme do guláše, přidáme nasekanou bazalku, případně ještě trochu vody, zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Nakrájíme na kolečka malou cibuli na zdobení.
- Podáváme s těstovinami, dozdobené kolečky cibule.

Brambory sarladaise v české verzi | Thus, potatoes a la sarladaise the meatier form | French, nekamenujte me please
The French are well acquainted with Pommes de Terre Sarladaises, a canonical French potato dish made of three components: potato, garlic and fat. Thus duck fat and fit as a supplement to confit kachničce. During a long search, it is not just about fat duck, but also is used goose fat, clarified butter or ghee, an Indian clarified butter. Duck fat you get when cooking duck, Goose again when roasting geese, Logic. Ghee buy the healthy foods (little wild designation, as if to say, elsewhere they are junk food, But now it does not solve). Pommes de Terre jsou v překladu brambory. Původní myšlenka byla udělat francouzské brambory, but we know how to do? The closest they all potatoes are just sarladaise. Forget variants šunkofleků, a place where you put the pasta potatoes, It's just something a bit different. I came across on the Czech variant, where they are in the recipe extra fresh mushrooms. And already we scored ... Admittedly, this will be a little residual cuisine, But do not think about those remnants in a pejorative plane. Prostě doma zbyl kousek vepřového kolena, tak co s ním?! Pokud chcete připravit originál, zapomeňte na další přísady a zůstaňte pouze u brambor, tuku a česneku. |
Need: |
- 4 potatoes
- 8 cloves garlic
- 2-3 lžíce sádla (Duck, goose or clarified butter)
- salt
- pepper
- hladkolistou petržel
- 1 lžíce vody
- vepřové koleno
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi se silným dnem rozhřejeme 3 lžíce sádla a opečeme na něm na kousky nakrájené libovější část vepřového kolena. Po opečení vyndáme z pánve a v tuku osmažíme osolené a opepřené plátky brambor. Do zlatohněda, takže asi 5 minutes each side. Then reduce temperature, přidáme trochu vody, zakryjeme a dusíme 10 minutes.
- Stroužky česneku nakrájíme na jemné plátky, petrželku nasekáme (část si ještě odložíme). Přidáme spolu s opečeným masem k bramborám a ještě 10 minut necháme dusit, aby byly brambory měkké.
- Nakonec pánev odkryjeme, zvýšíme teplotu, přidáme případně ještě trochu sádla a smažíme 2 until 3 minuty, aby brambory víc zhnědly, přidáme zbylou petrželku a otočíme brambory. Už pečeme jenom chvilku.
- Na tuku nejprve osmahneme pečené vepřové koleno
- Maso dáme stranou
- Osolené a opepřené plátky brambor osmahneme na tuku
- Brambory podusíme a pak přidáme maso, česnek a petržel
- Přidáme trochu vody, opět přikryjeme a dusíme
- Finále! Teď přidáme ještě trochu petrželky a promícháme.
- Finished. Enjoy your meal.
Jen tak na okraj: Kde vzaly takto upravené brambory jméno? Everything points to Sarlat-la-Caneda, francouzské akvitánské město v departementu Dordogne, historické oblasti Périgord. Když si na mapě Francie najdete Bordeaux a uděláte si linku na východ a ještě najdete Toulouse a čáru povedete kolmo na sever, obě čáry se protnou tak v místě, které hledáme. Sarlat je desetitisícové město s zrekonstruovaným středověkým jádrem a historií datovanou již do 9. století, kdy zde byl postaven benediktinský klášter. Mezi hlavní sarlatské architektonické památky patří katedrála Saint-Sacerdos (směs románské, gotické a barokní architektury), kuželovitá věž "Lanterne des Morts" z 12. století a místní hřbitov "Jardin des Enfeus". [Tyhle věmodomosti jsem získal na Wikipedii.]

Hovězí ragú | Combination dinner
This time we will combine information from pochycených it and to make something good must come out.
Need: |
- 350 g Rear beef
- 2 lžíce sádla
- 1 cibuli
- 100 g žampionů
- 150 ml kuřecího vývaru
- salt
- pepper
- sladkou smetanu
- Maso nakrájíme na kostky, salt, opepříme a obalíme v solamylu a na rozpáleném sádle opečeme.
- Maso dáme stranou, na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a zalijeme vývarem. Chvíli krátce povaříme a přilijeme sladkou smetanu. Osolíme, opepříme a chvilku ještě povaříme.
- The meat back into the sauce, promícháme, zakryjeme a dusíme. Teplotu samozřejmě snížíme, aby omáčka jen jemně probublávala. The meat should be soft. Shut down and add sour cream (aši 2 lžíce).
- Podáváme s šunkovým knedlíkem bez šunky a s pažitkou.

Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou
Fast, easy, delicious. This is today's recipe. Though it has three phases, cooking, roasting and baking, but it's entirely easy steps.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
- In salted water cook pasta, tak asi 10 minutes, Drain them and put aside.
- Ham cut into strips, onion into slices and fry in a little lard.
- Salt and pepper.
- Grease a baking dish with a little butter.
- TREASURES first layer of pasta and put the ham with onion.
- We gently promíchnout, so that the layer slightly mixing.
- Add the top layer of pasta and put in the oven to let slightly toasted (oven preheated to 170 °C), bake 10 minutes.
- Prepare eggs and cream.
- Mix the egg with cream.
- Rozšleháme.
- Pour over the pasta and return to the oven for 15 minutes.
- After baking again pour the pasta cream and other egg.
- Treasure strips of hard cheese, must Emmental. Return to oven and bake another 10 minutes.
