Dobrá, je to italské rizoto, ale tak trochu není. Už tu máme jeden recept, dneska si připravíme něco trochu jiného, I would say, že z rizotové rodiny. Připravuje ve stylu pravého italského rizota, takže by se neměla rýže ani sypat, ani být rozvařená.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 ml kuřecího vývaru
- 80 ml bílého vína
- 20 g butter
- 2 šalotky ca. 40 g
- 200 g chicken thigh fillet
- 50 g hrášku
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 g rýže Arborio
- salt
- pepper
- 1 egg
- 3 lžíce rostlinného oleje
- špetku mletého rozmarýnu
- špetku dried parsley
- Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku.
- Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
- Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.
- Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 until 18 minutes, zakryjeme ji a dusíme, aby absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.
- Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, salt, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.
- Podáváme s kuřecími hranolky.
Kuřecí hranolky připravíme obdobným způsobem jako rychlé kuřecí řízky, jen maso rozdělíme na podélné kousky o šíři asi 1 cm. Nerovnosti kousků nejsou na škodu, nejsme fabrika na přesné obrábění kovů, ale kuchaři.
Rosemary chicken with potato salad
Serves do Sovy, coals to Newcastle… So you may find this recipe. At some point you probably also do you have on the table. But why should there be missing? A proč byste si na něm nemohli pochutnat právě dnes?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
25-35 minutes |
|
|
|
Need: |
- 3 potatoes uvařené ve slupce
- 2 egg uvařená natvrdo
- 1 red onion
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 3 lžičky hořčice
- 100 ml mayonnaise
- salt
- pepper
- 2 kuřecí stehenní řízky – cca 300 g
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- salt
- pepper
- 3 lžíce rostlinného oleje – nejlépe řepkového
- 1 tomato – na zdobení (můžete vynechat)
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupané rozkrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.
- Přidáme k nim na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájený stonek řapíkatého celeru. Vejce nakrájíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky a přidáme k bramborám. Osolíme, pepper, přidáme tři lžičky hořčice a asi půl skleničky majonézy, záleží na chuti a zvyku. Mix everything.
- Kuřecí řízky osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej (zvolte spíše střední plamen) a k nim přiložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Opékáme z obou stran, tak celkově 10 until 12 minutes. Při otáčení můžeme nechat rozmarýnové větvičky pod masem. Ovoní se ještě víc.
- Na talíři dozdobíme plátky rajčete.
Kuřecí řízek s tajemstvím | Dvakrát do stejné řeky
Konec korunuje dílo. Tak tuhle pravdu jsem si právě ověřil. Jen tak jsem si v kuchyni hrál. Zkuste to také někdy, je to napínavé a zábavné.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 8 plátků bacon
- 1-2 zelené pálivé papriky
- 2 lžičky hořčice
- 2 egg
- 2 lžičky hladké mouky
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky dried thyme
- salt
- pepper
- 2 lžíce rostlinného oleje
- kousek butter
- 3 boiled potatoes
- hladkolistou petržel
- Nejdříve si dáme vařit brambory v mírně osolené vodě. Pokud máte ty nové, mohou zůstat ve slupce a nebudeme je ani pak loupat. Než se brambory uvaří, stihneme ostatní přípravu.
- Kuřecí řízky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme na kolečka nakrájenou paprikou. Okořeníme špetkou oregana.
- Řízky zabalíme do plátků anglické slaniny. Řízek položíme na tři plátky, čtvrtý položíme kolmo přes řízek a plátky ohneme.
- Rozehřejeme lžíci oleje a řízky opečeme na střední teplotě z obou stran. Just 3 minuty z každé strany. Pak je namočíme do těstíčka z rozšlehaných vajec, které jsme osolili, přidali tymián a mouku. Pak opět opečeme a znova (year, to je dvakrát do stejné řeky) ještě namočíme do těstíčka a opečeme. Pokaždé stačí 2 minuty z každé strany. Řízky uchováme v teple.
- Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a opečeme na osminy nakrájené vařené brambory. Just 5 minutes.
- Podáváme s opečenými bramborami, posypané nasekanou petrželkou a s ředkvičkovým dipem. Pro ozdobu i další chuť můžete přidat nakrájené rajče. Brambory a rajče jemně osolíme.
Pokud chcete zvolit jednodušší variantu, ochutnejte rychlé kuřecí řízky.
Ředkvičkový dip připravíte rychle: Finely chop radishes, add sour cream, teaspoon white wine vinegar, salt, pepper and add the chopped parsley. mix well.
Kuřecí paličky jako od babičky | Do not miss this, and pošmáknete | Dvě přílohy podle chuti
Nevím přesně, jestli takový recept přesně používala babička Antonie, but surely would be just such a dish appeared on her desk, protože měla ráda jídla jednoduchá a lahodná. To, že nejraději vařila na velkém kamnovém sporáku s pláty, kde věčně postávala také nezbytná konvice s kafem, nás nemusí odrazovat, although in the case of, I gave you such a stove in the kitchen, He would have to be a robot and prepare the food itself the voice prompts from afar. But suffice it to smaller stove with oven, ke kterému se dá v jistém slova smyslu i pohodlně vejít.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g chicken drumsticks
- 100 g bacon
- 1 pórek zelenou a bílou část, rozpůlíme a překrájíme
- 3 cloves garlic
- 250 ml kuřecího vývaru – jasně, ten náš domácí je nejlepší
- 1/2 lžíce rostlinného oleje
- 1 spoon hladké mouky
- 1/2 šálku půl na půl – což je 1/4 šálku mléka a 1/4 šálku smetany ke šlehání
- salt
- pepper
- leaf parsley
- Troubu si předehřejeme na 220 °C. Na pánvi opečeme nasucho nakrájenou slaninu.
- Slaninu odhrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme osolené a opepřené kuřecí paličky. Přidáme trochu oleje.
- Opečeme kuřecí paličky dozlatova. Přidáme k nim nakrájený pórek a česnek.
- Zakryjeme a necháme asi 8 minut dusit.
- Dáme do pekáčku a pečeme při 200 °C ve střední části trouby asi 30 minutes.
- Paličky dáme stranou, vše z pekáčku dáme do pánve a zalijeme trochou vývaru. Jakmile se vaří, posypeme vše lžící hladké mouky, promícháme a provaříme. Jakmile směs zhoustne, přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu.
- Pak přidáme směs mléka se smetanou. Toss.
- Směs vrátíme do pekáčku, přidáme kuřecí paličky a necháme už jen asi 5 minut ještě prohřát.
- Podáváme s vařenými brambory nebo rýží. Před podáváním ještě posypeme nasekanou listovou petrželkou.