Zapečená makrela s bramborem a olivami | Rybářský experiment

Why fishing experiment,,cs,just an idea,,cs,how to lighten the situation,,cs,Perhaps it is not needed,,cs,& nbsp; cool,,cs,I caught a nice smoked mackerel,,cs,it need network or landing net,,cs,So such hyperbole,,cs,The situation is not difficult,,cs,I call it a simple matter,,cs,I used boiled potatoes,,cs,so that the & nbsp; preparation add some,,cs,A & nbsp; good to have a higher pan,,cs,otherwise you fight & nbsp; space as I and & nbsp; you almost everything there fit,,cs,It is not a & nbsp; to,,cs,ingredients that compose after & nbsp; layers,,cs,but there must be space for watering the & nbsp; egg,,cs,smoked mackerel,,cs? Jen nápad, jak odlehčit situaci. Asi to není potřeba, jsme v pohodě. Ulovil jsem pěknou uzenou makrelu, na to nepotřebujete sítě ani podběrák. Tak taková nadsázka. Situace není nijak obtížná, říkám tomu snadná záležitost.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Použil jsem vařené brambory, takže k přípravě ještě připočtěte asi 20 until 30 minutes. A je dobré mít vyšší pekáček, jinak budete bojovat s prostorem jako já a málem se vám tam všechno nevejde. Nejde o to, že ingredience skládáte po vrstvách, ale ještě musí zůstat prostor na zálivku s vejcem.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Použil jsem vařené brambory, takže k přípravě ještě připočtěte asi 20 until 30 minutes. A je dobré mít vyšší pekáček, jinak budete bojovat s prostorem jako já a málem se vám tam všechno nevejde. Nejde o to, že ingredience skládáte po vrstvách, ale ještě musí zůstat prostor na zálivku s vejcem.
Zapečená makrela s bramborem a olivami | Rybářský experiment
Need:
Units:
How do you:
  1. We will prepare.
    Připravíme si
  2. Misku vymažeme máslem.
    Vymažeme máslem
  3. Rozložíme na dno na kolečka nakrájenou cibuli a poklademe bramaborami.
    První vrstva
  4. Další vrstvou je maso z makrely. Salt and pepper. Přidáme další vrstvu cibule a nakrájenou pálivou papriku.
    Druhá vrstva
  5. Položíme třetí vrstvu – brambory. Přidáme ještě olivy.
  6. Zapékáme asi 20 minut při teplotě asi 190 °C.
    Dáme péct
  7. Rozmícháme vejce se smetanou a rozdrobíme nivu, kterou zamícháme do smetany s vejcem.
    Rozmícháme vejce
  8. Zalijeme smetanou brambory s makrelou.
    Zalijeme
  9. Does not matter, když se niva zcela nerozšlehá a zůstane na povrchu. Dáme zapéct asi na 15 minutes.
    Dáme zapéct
  10. Finished.
    Hotovo
  11. Takto to vypadá
  12. Podáváme s olivami, rajčátky a kyselou okurkou.
    Podáváme

Shrimp with Greek note,,cs,You can also omit ouzo and replace it with white wine,,cs,minutes and even throw in garlic,,cs,Add the oregano and stir,,cs,Cover and let provařit ktrevety,,cs,Serve sprinkled with parsley and crumbled feta cheese,,cs,In this case, the spaghetti were sieved added prior to administration to the pan with shrimps and sauce,,cs,The Greek cuisine is saganaki,,cs,Thus says the food prepared in a small saucepan and Sagan's small píánvička with two handles,,cs,The family is schvají saganaki and shrimp saganaki,,sk,and mussels saganaki,,sk,that include feta and spicy tomato sauce,,cs | Saganaki

Already, birthdays always vyměknu and then try something wilder acceptably. Takže zase jsou to krevety, teď ty větší. Admittedly, že jsem si ještě neodvážil jít do těch nemražených. Ještě na to nemám, but it comes. Tentokrát si víc čichneme Řecka. A summon ouzo. Tudíž anýzovku, sorry, ale má takovou chuť.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Nemusíte si tohle jídlo připravit jenom na oslavu, zkuste ho jako běžnou večeři. Také můžete vynechat ouzo a nahradit ho bílým vínem.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Nemusíte si tohle jídlo připravit jenom na oslavu, zkuste ho jako běžnou večeři. Také můžete vynechat ouzo a nahradit ho bílým vínem.
Shrimp with Greek note,,cs,You can also omit ouzo and replace it with white wine,,cs,minutes and even throw in garlic,,cs,Add the oregano and stir,,cs,Cover and let provařit ktrevety,,cs,Serve sprinkled with parsley and crumbled feta cheese,,cs,In this case, the spaghetti were sieved added prior to administration to the pan with shrimps and sauce,,cs,The Greek cuisine is saganaki,,cs,Thus says the food prepared in a small saucepan and Sagan's small píánvička with two handles,,cs,The family is schvají saganaki and shrimp saganaki,,sk,and mussels saganaki,,sk,that include feta and spicy tomato sauce,,cs | Saganaki
Need:
Units:
How do you:
  1. Cibuli nakrájíme najemno, finely chop garlic. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
    Připravíme si
  2. Necháme rozmrazit krevety.
    Rozmrazíme krevety
  3. Na oleji osmahneme cibuli, na střední teplotě, pěkně pomalu, tak 4 until 5 minut a pak ještě přihodíme česnek. Necháme chvilku provonět, stačí 30 vteřin.
    Osmahneme
  4. Přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
    Přidáme rajčata
  5. Přidáme rajčatovou pastu.
    Přidáme pastu
  6. Přilijeme ouzo. Pokud nechcete kořalku, zkuste použít bílé víno, také se mi osvědčilo. boil so 4 minuty, aby se alkohol částečně odpařil.
    Zalijem ouzo
  7. Přidáme oregano a promícháme.
    Přidáme oregano
  8. Přilijeme vinný ocet.
    Zakápneme octem
  9. Opepříme.
    Promícháme s pepřem
  10. Přidáme nasekanou petrželku.
    Přidáme petržel
  11. Do pánve rozdrobíme sýr feta.
    Přidáme fetu
  12. Krevety přidáme do omáčky.
    Přidáme krevety
  13. Zakryjeme a necháme provařit ktrevety, tak 6 until 8 minutes.
    Zakryjeme
  14. Podáváme posypané petrželkou a rozdrobenou fetou. Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo špagety. V tomto případě byly scezené špagety před podáváním přidány do pánve s krevetami a omáčkou, aby se prohřály.
    Podáváme
Tip:

CO JE SAGANAKI?
V řecké kuchyni je saganaki (řecky σαγανάκι) se tak říká jídlu připravenému v malé pánvi a sagani je malá píánvička se dvěma uchy. Nejznámější je předkrm smaženého sýra. Saganaki je založeno na sýru. Pro saganaki je obvyklá graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri nebo feta. Do rodiny saganaki se schvají i krevety saganaki (řecky garidy saganáki) a mušle saganaki (mýdia saganáki), které obsahují fetu a pikantní rajčatovou omáčku.

Rural sausages with beer,,cs,Such Czech prasárnička,,cs | Taková česká prasárnička

Clearly, tohle mi někdo může hodit na hlavu. Au! But the sausages to beer in this country are doing the same verve as roast sausages on campfire. Jsou různé, ale dost podobné recepty, sám už tu jeden mám. But this does not add another of a different kind. Pivního soudku.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
How do you:
  1. Špekáčky nařízneme podle vlastní volby. Dělám na nich tentokrát šikmé zářezy, které pak udělám ještě opačným směrem – takže křížem.
    Špekáčky pořežeme
  2. Cibule nakrájíme na kolečka a rozložíme do zapékací misky. Přidáme špekáčky.
    Na cibuli dáme špekáčky
  3. Zalijeme rajčaty i se šťávou, přidáme rajčatové pyré a pálivou chilli omáčku. Osolíme.
    Přidáme rajčata a pyré
  4. Zalijeme pivem.
    Zalijeme pivem
  5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C. Po 30 minutách špekáčky otočíme, rajčatům, pokud byla celá, trochu pomůžeme, aby se rozpadla.
    Pečeme 30 minut
  6. Return to oven and bake another 10 minutes.
    Otočíme a pečeme 10 minut
  7. Podáváme s dalamánkem, chlebem či přílohou podle chuti.
    Podáváme
Tip:

Takové špekáčky můžeme využít i jinak. perhaps takhle – s pivem a zelím nebo takhle s fazolemi.

chicken korma,,cs,Even otherwise echo Orient,,cs,it might be a different version than what we have and what probably all well know,,cs,Add the onion to the meat and garlic,,cs,fragmented floodplain and eggs,,cs,Mix and create a compact mass,,cs,We cut off tops of peppers and remove the ovary and the membranes,,cs,in order to become peppers in a baking dish,,cs,Peppers then put in boiling salted water and blanch for about,,cs,Then remove and soak in cold water,,cs,Cover the dish with aluminum foil and place in oven preheated to,,cs,Then remove the foil and bake another,,cs,you can add the paprika steamed rice,,cs | Ještě jinak ozvěna Orientu

Na recept na kuřecí kormu jsem narazil tak při brouzdání po internetu a hledání něčeho úplně jiného. Název mě přitáhl, tak jsem si kliknul na Koloniál, kde nabízí recept Tereza z Foodlover. A tak pátrám dál. Kormu připravuje i Jamie Oliver, jede v tom dost lidí. A co to korma je? Wikipedie mi česky nabízí šílené vysvětlení: Jedná se o středověký nápoj keltského původu. Původně se připravoval tak, že do piva byl přidán med a kmín. V dnešní době je možné se s tímto nápojem setkat v tematických středověkých hospodách (tzv. krčmách). Tam bývá často míchán jako směs piva a medoviny. Tak to je možná pravda, ale v tomhle případě jsme vedle. Anglická verze wikipedie je o něčem jiném: Korma (z turecké kavurmy), též hláskovaná kormaa, qorma, khorma, kurma nebo qovurma, je pokrm pocházející z indického subkontinentu. Skládá se z masa nebo zeleniny restované s jogurtem nebo smetanou, vodou nebo vývarem a kořením, vytvoří se hustá omáčka nebo glazura. Tak to už jsme nějak doma. Že jo?

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
20 minutes
Is this ozvěna Orient,,hr,the fast food,,cs,please soul and & nbsp; the taste buds,,cs,When you drop into it,,cs,A & nbsp; už one,,hr,whether to & nbsp; prepare to use chicken breast or thigh fillets,,cs,A bit of chilli flakes and & nbsp; chilli throws Orient While in Mexico,,cs,Greek yogurt type,,cs,Chicken fillets odšlašíme,,cs,my letter,,hr,and & nbsp; dice,,cs,You can also pare & nbsp; all the fat,,cs,I'll leave,,cs,I do not mind,,cs,korma a P1020947,,ru,pepper and & nbsp; a little zpikantníme years of chilli flakes,,cs,Only a few times turn the grinder,,cs,no large wilderness,,cs,korma b P1020949,,ru. Svižné jídlo, které potěší duši i chuťové pohárky. Když se do něho pustíte, you will not regret it. A už je jedno, jestli k přípravě použijete kuřecí prsa nebo stehenní řízky. Trocha chilli vloček a feferonka hází Orient sice do Mexika, ale proč ne?!
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 35 minutes
Cook Time
20 minutes
Is this ozvěna Orient,,hr,the fast food,,cs,please soul and & nbsp; the taste buds,,cs,When you drop into it,,cs,A & nbsp; už one,,hr,whether to & nbsp; prepare to use chicken breast or thigh fillets,,cs,A bit of chilli flakes and & nbsp; chilli throws Orient While in Mexico,,cs,Greek yogurt type,,cs,Chicken fillets odšlašíme,,cs,my letter,,hr,and & nbsp; dice,,cs,You can also pare & nbsp; all the fat,,cs,I'll leave,,cs,I do not mind,,cs,korma a P1020947,,ru,pepper and & nbsp; a little zpikantníme years of chilli flakes,,cs,Only a few times turn the grinder,,cs,no large wilderness,,cs,korma b P1020949,,ru. Svižné jídlo, které potěší duši i chuťové pohárky. Když se do něho pustíte, you will not regret it. A už je jedno, jestli k přípravě použijete kuřecí prsa nebo stehenní řízky. Trocha chilli vloček a feferonka hází Orient sice do Mexika, ale proč ne?!
chicken korma,,cs,Even otherwise echo Orient,,cs,it might be a different version than what we have and what probably all well know,,cs,Add the onion to the meat and garlic,,cs,fragmented floodplain and eggs,,cs,Mix and create a compact mass,,cs,We cut off tops of peppers and remove the ovary and the membranes,,cs,in order to become peppers in a baking dish,,cs,Peppers then put in boiling salted water and blanch for about,,cs,Then remove and soak in cold water,,cs,Cover the dish with aluminum foil and place in oven preheated to,,cs,Then remove the foil and bake another,,cs,you can add the paprika steamed rice,,cs | Ještě jinak ozvěna Orientu
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí řízky odšlašíme (moje slovo, sorry) a nakrájíme na kostky. Můžete okrájet i veškerý tuk, já ho nechávám, nevadí mi.
    Maso nakrájíme na kostky
  2. salt meat, opepříme a trochu zpikantníme mletými chilli vločkami. Jen párkrát otočíme mlýnkem, žádná velká divočina.
    Okořeníme
  3. Maso dáme do boxu a přidáme jogurt.
    Dáme do boxu
  4. Toss, uzavřeme a dáme do chladu. Necháme v chladu minimálně 30 minutes.
    Promícháme, uzavřeme a dáme do chladu
  5. Připravíme si ingredience na pastu.
    Připravíme si
  6. Nakrájíme nadrobno cibuli, feferonku, nahrubo nasekáme česnek a vše rozmixujeme spolu se zázvorem na pastu. Přidáme nadrcené arašídy.
    Rozmixujeme
  7. Heat the olive oil, přidáme římský kmín a krátce orestujeme.
    Osmahneme římský kmín
  8. Přidáme pastu a kari. Ještě chvilku restujeme.
    Přidáme pastu a kari
  9. Přidáme kuřecí kousky naložené v jogurtu.
    Přidáme maso s jogurtem
  10. Zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme. Necháme na mírném ohni probublávat asi 15 minutes.
    Zalijeme vývarem
  11. Odkryjeme a omáčku necháme redukovat, pokud je třeba.
    Promícháme a provaříme
  12. Podáváme s rýží.
    Podáváme s rýží