A je to tady zase! My favorite chicken wings. I try all sorts of variations and still somehow can not get enough. And because simplicity is power, půjdeme stezkou rovnou, direct and without stones. Už tu máme podobný recept, kde halím křidélka do kypřícího prášku do pečiva, nebo také do škrobu (ochucené cajunským kořením), So this time we go for flour. Ve druhém plánu si můžeme ještě křidélka ozvláštnit ve stylu Buffalo. And that we have, just připravovaná na oleji. So in this recipe scratched oil, budeme mít křidélka vlastně dietní. And they taste, to si pište!

Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
50 minutes |
|
|
|
Need: |
- 350 g kuřecích křídel
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 spoon pepře
- 1 spoon soli
- 1/3 šálku chilli omáčky - zkuste třeba tu sladkou od Vitany
- 2 lžíce butter
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 spoon granulated garlic
- Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech.
- V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Toss, aby mouka obalila maso.
- Let on baking paper spread on trays and bake at 200 ° C for about 45 until 50 minutes, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá.
- Po 20 minutách křídla obrátíme.
- Bake yet 20 minutes, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.
- Tak tady se můžete zastavit. Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem. Ale, když se pustíte ještě do následující omáčky, you will not regret it.
- V malém rendlíku promícháme 1/3 šálku chilli omáčky, 2 lžíce másla, 2 teaspoon Worcestershire sauce and 1 teaspoon granulated garlic; přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla; necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.
- Nalijeme chilli omáčku do rendlíku.
- Přidáme worcester.
- add garlic.
- Přidáme máslo.
- Rozpustíme, promícháme, přivedeme k varu.
- Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- V omáčce obalíme kousky křídel.
- Podáváme třeba s dalamánkem.

Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, where there is no problem,cs
Zapečené těstoviny? Klasika, You are also doing, že jo? But we all have some career, trick, a také jinak mícháme ingredience. Anyway, it's a great dinner.
Need: |
- 120 g pasta
- 150 g ham
- 1 cibuli
- 100 g žampionů
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon soli
- 1/4 lžičky pepře
- 30 g butter
- 1 spoon hrubozrnné hořčice
- 210 g 12% cream
- 50 g grated cheese
- Ham cut into small pieces.
- Chop the onion.
- Přepůlíme mushrooms and cut into slices.
- Melt butter and saute onion. add the ham. And mushrooms.
- Cover and 5 minutes simmer.
- add garlic, osolíme a opepříme.
- Simmer for a while. And we put aside.
- Boil pasta in salted water.
- Into buttered baking dish put a layer of pasta.
- Cover mixture with mushrooms.
- The last layer consists of pasta. layers toss.
- Stir in the cream grated cheese, along with a teaspoon of mustard.
- Cream mixture, pour the pasta with mushrooms and ham.
- Dáme do trouby předehřáté na 190 ° C and bake 25 until 35 minutes, to the upper layer to gold. at last 5 minutes to raise the temperature 220 °C, the upper layer more zezlátla. Ale řiďte se zkušeností s vlastní troubou.
- Podáváme s jednoduchým okurkovým salátem.

Chicken breasts stuffed with piquant spices,cs | A whiff of Louisiana in the Czech Republic
Such moreover there. I've done differently roládky, but this time it will be quite an adventure. Because I okouknul trick, how to create a breast slices suitable for wrapping. Just to roll and baking paper. Meat is smashed, Paper adequately protect him. When I speak of a flurry of Louisiana, I am referring to the southern part of Cajun, where they were during the Seven Years War, moved out of the current Canadian francophone residents. I was talking about it in the recipe Cajun fish fillets. Hence the Cajun seasoning mix. Ingredients for her may be different,cs, even onion powder, which I do not, but we make do without him. Much of the taste of this cuisine (so near Creole) closer. No, pochutnáme if.
Servings | Prep Time |
2-4 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 lžičky granulated garlic
- 2 lžičky černého pepře
- 1 spoon white pepper
- 2 lžičky oregana
- 2 lžičky bazalky
- 2 lžičky thyme
- 1 spoon mletého chilli
- 4 lžičky sweet peppers
- 2 a 1/2 lžičky soli
- 2 large chicken breasts ca. 700 g
- 1 more mushroom
- 1 white onion (We use half the attachment)
- 1 yellow minipapriku
- 1 red minipapriku
- 1/2 zelené pálivé papriky
- 1 spoon olivového oleje
- 4 lžíce butter
- seasoning mix
- several sheets pak choi
- 1/2 Pork
- 1/2 white onions
- 1-2 lžíce butter
- several small potatoes
- Chicken breasts put between sheets of baking paper and roll into thin slices tenderize.
- Mix all the ingredients for the seasoning mix.
- Prepare vegetables, peppers rid of the seeds and membranes.
- Prepare a finely chopped white onion half, chopped peppers and sliced mushrooms.
- In high temperature heat oil, We roast some vegetables 5 minutes.
- On the chicken slices put a pinch of grated cheese, 2 until 3 spoon roasted vegetable mixture on top and put again grated cheese.
- Carefully wrap the chicken plate and we close with toothpicks. Place in a baking dish.
- Rolls well sprinkle with seasoning mixture on top and put the pieces of butter.
- Dáme do trouby předehřáté na 200 ° C and bake for about 35 until 40 minutes. In the middle of cooking meat sprinkle with a little hot water.
- Meanwhile, boil the potatoes in their skins in salted water, which add roast meat and about 10 minutes before the end.
- Butter fry sliced leek, crescents on chopped white onion (That left us from preparing fillings) and chopped pak choi. So 3 until 5 minutes on medium heat.
- Serve with a mixture of vegetables and small potatoes.

Wild honey chicken drumsticks,cs | Korejsko-australská inspirace do trouby
Je to korejské jídlo, není to korejské jídlo? Korejská je především inspirace blogerky a milovnice vaření Sue, která žije v Austrálii. Takže je to takový pohled dvou světů – korejského a australského, potažmo evropského. Jak jsem si tak pročítal její recepty, nemusíme si připadat v kuchyni jako exoti a pouštět si korejskou muziku, je to přece jen modifikace. A další modifikací je tenhle recept na divoké kuřecí paličky.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time | Passive Time |
30 minutes | 8-10 hodin na marinování |
|
|
|
Need: |
- 5 chicken drumsticks – 450 g
- 1/3 šálku soy sauce
- 3 lžíce honey
- 1 spoon ground ginger
- 1 spoon granulated garlic
- 3 lžičky pepře
- 3 lžičky pimento chili omáčky – ano, je to Heinz
- Smícháme ingredience marinády, mix well, aby se med rozpustil.
- Paličky dáme do umělohmotného uzaviratelného boxu, přelijeme marinádou. Uzavřeme, protřeseme a dáme do ledničky odležet. Nejlépe přes noc. Než usneme, ještě paličky v boxu protřeseme a pak ještě třeba ráno.
- Paličky přendáme na pečicí papír. Pokud potřebujeme, aby papír vyplnil kulatou formu, zmuchláme ho a namočíme, papír pak lépe kopíruje formu. Paličky přelijeme marinádou. Dáme do trouby předehřáté na 240 ° C and bake 12 minutes.
- Vyjmeme z trouby a opět překropíme marinádou, return to oven, temperature is reduced to 200 °C a pečeme ještě asi 12 until 15 minutes.
- Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem decentně opražíme sezamová semínka, tak asi 2 minuty. Hlídejte si to, abyste sezam nespálili.
- Paličky posypeme opraženým sezamen a nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s bagetou (v našem případě sedmizrnnou) a dipem – sladkou chilli omáčkou.
- Další vhodnou přílohou může být rýže.
