I wanted to really be ranked cabbage and so I reached for the idea to cabbage pies, cabbage pancakes or whatever you want to call. Just such a potato pancake from sauerkraut. Try it withsharp tomato chutney with chilli or sweeter versions. Cold cabbage pies you can put in the oven for a while and are just as good as fried. It can be equally as great snack and breakfast.
Servings | Prep Time |
2-4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g sauerkraut
- 125 g Olomouc cheese
- 150 g bacon
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky smoked paprika
- 3 lžičky garlic paste and 30% soli
- 1 egg
- 50 ml mléka
- 2 lžičky majoránky
- 1 spoon pepře
- sádlo na smažení
- Připravte si vše, co potřebujete.
- Cabbage toes in a bowl of split, if larger pieces, Good cabbage překrájet.
- Chop the bacon into small pieces.
- Olomouc cheese cut into smaller pieces.
- Curd cheese with bacon aside the.
- The cabbage, add flour.
- Rozklepneme eggs into flour.
- Add the smoked paprika and garlic paste.
- Add bacon and cheese.
- Všechno dobře promícháme, must hand or by robot. I prefer toes. It is such patlání, but then just wash your hands.
- Pour in the milk and incorporate more fingers in the dough.
- Přidáme majoránku.
- Opepříme. you salted, But in garlic paste, salt and enough for me.
- mix well, This time I have used a big spoon.
- Griddles to put the pieces of fat and then pour the dough portion. Fry on medium heat, tak asi 4 minuty.
- Turning (Better is a thin spatula, but I had to help out gently with a fork, It was not a wooden spatula) and bake another 4 minuty.
- Finished!
- Serve with dip, chutney or jam - to taste.
- Zelnik can be served for lunch, dinner or snack and the next day for breakfast. Just a little warm in the oven.
And already the recipe jednoduchý? It is, You see yourself in VIDEO.
A že nekecám, It is also evidence:
Quick cucumber salad with peppers
So again Salad. Whether I have something light for dinner, otherwise I would have had to replace wardrobe. No, to trochu přeháním, but this salad you can prepare a dinner or serve it - like salad.
Zeleninové saláty jsou opravdu pro začátečníky, nic složité, nic, co by se dalo připálit a tak... Zkuste tento salát s okurkou a dvěma barvami paprik. Protože jsem hospodář a zbyly mi půlky paprik z přípravy svižných kuřecích jater s kapary, tak bylo vlastně docela jasné, že tohle nemůže skončit jinak než dalším receptem. S octem se tentokrát mírním, takže ředím vodou. |
Need: |
- 1/2 cucumbers
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 red onion
- 1/3 šálku apple cider vinegar
- 2 lžíce cukru
- 2 špetky soli
- 2 špetky pepře
- 2 špetky mletých chilli vloček
- vodu
- Okurku nakrájíme na jemnější kolečka, papriky na drobné kousky, cibuli na čtvrtměsíčky a půlměsíčky. K 1/3 šálku jablečného octa přilijeme vodu, abychom měli 1/2 šálku tekutiny. Přidáme cukr, salt, pepper, chilli a dobře promícháme, aby se cukr se solí rozpustily.
- Do uzavíratelného boxu dáme promíchanou zeleninu, přelijeme octovou zálivkou, uzavřeme a třepáním promícháme. Dáme tak na 10 minut do chladu.
- Přendáme salát z boxu do misky nebo misek a podáváme.
Wild honey chicken drumsticks,cs | Korejsko-australská inspirace do trouby
Je to korejské jídlo, není to korejské jídlo? Korejská je především inspirace blogerky a milovnice vaření Sue, která žije v Austrálii. Takže je to takový pohled dvou světů – korejského a australského, potažmo evropského. Jak jsem si tak pročítal její recepty, nemusíme si připadat v kuchyni jako exoti a pouštět si korejskou muziku, je to přece jen modifikace. A další modifikací je tenhle recept na divoké kuřecí paličky.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time | Passive Time |
30 minutes | 8-10 hodin na marinování |
|
|
|
Need: |
- 5 chicken drumsticks – 450 g
- 1/3 šálku soy sauce
- 3 lžíce honey
- 1 spoon ground ginger
- 1 spoon granulated garlic
- 3 lžičky pepře
- 3 lžičky pimento chili omáčky – ano, je to Heinz
- Smícháme ingredience marinády, mix well, aby se med rozpustil.
- Paličky dáme do umělohmotného uzaviratelného boxu, přelijeme marinádou. Uzavřeme, protřeseme a dáme do ledničky odležet. Nejlépe přes noc. Než usneme, ještě paličky v boxu protřeseme a pak ještě třeba ráno.
- Paličky přendáme na pečicí papír. Pokud potřebujeme, aby papír vyplnil kulatou formu, zmuchláme ho a namočíme, papír pak lépe kopíruje formu. Paličky přelijeme marinádou. Dáme do trouby předehřáté na 240 ° C and bake 12 minutes.
- Vyjmeme z trouby a opět překropíme marinádou, return to oven, temperature is reduced to 200 °C a pečeme ještě asi 12 until 15 minutes.
- Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem decentně opražíme sezamová semínka, tak asi 2 minuty. Hlídejte si to, abyste sezam nespálili.
- Paličky posypeme opraženým sezamen a nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s bagetou (v našem případě sedmizrnnou) a dipem – sladkou chilli omáčkou.
- Další vhodnou přílohou může být rýže.
Cajunské rybí file | Česká rekonstrukce tradičního jídla
Cajun cuisine is also described as rustic, I would say, it also pretty wild. It is a cuisine of southern Louisiana with strong French and Creole influences. But it is not a direct inheritance from the days, When Louisiana belonged to France. Based on the traditions of the francophone population in the area of today's eastern Quebec, Canada. How did she get so south? According to available sources, when English Canada did order after its, resettled people from Acadie in Acadiana. It was during the Seven Years War, when Louisiana was still king in Madrid and north again in London. it Is, it is tangled. And if you do not name Acadie somehow suspiciously familiar, pak proto, the explorer Giovanni da Verrazzano, The Florentine in the service of King Francis I. francouského, named after the area north from Virginia after the Greek Arcadia. This could also be interpreted as “refuge” or “idyllic place”. After years dropped from the name of the letter “r” and finally they had the original areas “fall out” i Cajunové. With the permission of the Spanish governor got up south Louisiana and it, a couple of years Spaniards secretly handed over the territory of France and then sold it to the Americans, that's really the icing on the cake historic Goulash.
So after this taste of history still tasting recipe.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g fillet of Alaskan cod
- 1 spoon pepře
- 1/2 lžičky mletého chilli or cayenne pepper
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon dried thyme
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 spoon butter
- Smícháme papriku, chilli, pepper, salt, česnek a tymián.
- File posypeme z každé strany směsí koření.
- Opečeme z obou stran na oleji s máslem (na středí teplotě), z každé tak 3 until 4 minuty.
- Podáváme s jednoduchými šťouchanými bramborami a marinovaným rajčátky.
Tento recept navazuje na marinovaná rajčátka (ta připravíte za 30 minutes) a jednoduché šťouchané brambory (dejte jim také 30 minutes). U rajčátek strávíte asi 10 minut a pak už jen čekáte na marinování, u brambor je čekání napřed, při vaření brambor, pak už je to otázka pár minut.