Cabbage Soup | spicy vyprošťovák | Soup, which strengthens and warms

Cabbage soup you've probably ever have had on the menu. And the reason is not essential, even this soup has a reputation vyprošťováka. But you do not need to be in a state, which would come in handy. There are moments, which comes in handy so itself.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Chodil jsem kolem kysaného zelí, tak nějak nevšímavě, pak minul pikantní klobásu a rázem mi to seplo. Což takhle dát si zelňačku? Pikantnost jí dodá jak klobása, tak chilli.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Chodil jsem kolem kysaného zelí, tak nějak nevšímavě, pak minul pikantní klobásu a rázem mi to seplo. Což takhle dát si zelňačku? Pikantnost jí dodá jak klobása, tak chilli.
Cabbage Soup | spicy vyprošťovák
Need:
Units:
How do you:
  1. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na osminky nakrájená rajčata (můžeme je spařit a zbavit slupky, then chop), přidáme vločky chilli (ale opatrně, nechceme přece při jídle hořet!) a orestujeme. Ještě přisypeme trochu sladké papriky, promícháme a zalijeme horkou vodou, just enough, aby pokryla všechny ingredience.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, koření, opět trochu vody a zvolna vaříme až budou brambory měkké. Malé kostičky brambor se uvaří vcelku rychle.
  4. Přidáme zelí, pokud se vám zdá v příliš velkých kusech, nakrájejte je. Za stálého míchání vaříme 12 minutes. Můžete připad horkou vodu, pokud s vám zdá polévka moc hustá.
  5. Na závěr přidáme kysanou smetanu a ještě prohřejeme.
  6. zelňačka v pohotovosti

Fragrant chicken with herbs | Fast matter for the impatient

Time is money, We hear this often enough. And sometimes you want to speed just because, to save money or earn, prostě někdy máte všeho tak nějak plné kecky a chcete mít jídlo rychlé. You greased bread, But it is not the right thing every time. In a small kitchen, where the preparation of individual parts running fight for a place on the stove, This acceleration was not so evident, but just good organization and it's also.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Fragrant chicken with herbs | Fast matter for the impatient
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže. Salt and pepper.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotě a stehna opečeme z obou stran dozlatova. Je to tak 5 until 8 minutes, podle výkonu vašeho vařiče.
  3. Stehna vyjmeme z pánve, dáme stranou a do pánve dáme podélně přepůlené stroužky česneku. Osmahneme a přidáme brandy nebo trochu vývaru. Resto about 2 minuty, to garlic nezhořkl.
  4. Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn a rychle promícháme. Do pánve vrátíme stehna a vše zalijeme kuřecím vývarem. Necháme probublávat asi 8 minutes.
  5. Prepare rice, což trvá asi 15 minutes.
  6. Stehna servírujeme s rýži, zdobenou petrželkou. Zalijeme šťávou.
Tip:

Pokud často potřebujete kuřecí vývar, je nejlepší si ho připravit dopředu a mít v pohotovosti v lednici.

Když zbavíte stehna kůže, dejte je povařit v malé troše vody, může posloužit jako rychlá náhražka vývaru, třebaže se tomu připravenému nevyrovná.

Stehna můžete před přípravou vykostit, lze také sáhnout rovnou po stehenních řízcích.

Rychlé kuře se šťouchanými bramborami

I do not mean marathoners or world champion, just do a quick chicken, which, of course, enjoy. If nehodlujete food cooked in red wine, reach forchicken broth. You did have on hand. Or try both, half and half.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
Servings
2 serving
Cook Time
30 minutes
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Rychlé kuře se šťouchanými bramborami
Need:
Units:
How do you:
  1. Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
  2. Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
  3. Dáme vařit brambory ve slupce.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
    Kuře oshneme
  5. Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minutes. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
    Kuře ozdobíme petrželkou
  6. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
  7. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.