Tak teď trucuju, chicken aside and give service to summon cattle. Okukuju, co by tak šlo připravit, abych nenarazil. But again i enjoyed. How about something imported from Russia. Ale ne toho současného. Na chytrém webu tvrdí, the most common is Stroganoff with fried onions and mushrooms, served with rice. But also several other ways. Beef Stroganoff or Beef Stroganoff is a Russian dish originally built in the 19th century, the first known recipe for Beef Stroganoff comes from 1861 - Govjadina po strogonovski, s gorchitseju, or in the English variation of "Beef à la Stroganov, with mustard“, Thus Beef Stroganov with mustard. Boil it in Action Boys, Zdeněk Pohlreich, tak proč se do toho také nepustit. Everyone does it differently and after their time. Záleží na mase. Když použijete kvalitní maso na minutkovou přípravu, je to jistě šup šup. It can then consider either tenderloin or sirloin Low. In the case of mature shoulder meat. Jinak byste to zkrátka neužvýkali. I reached for the shoulder and after the timer has become the hour. Ale in this co, hlavní je výsledek. And that was great.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
60 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g hovězího zadního masa z plece
- 1 spoon sweet peppers
- 2 lžičky hladké mouky
- salt
- pepper
- 3 nakládané okurky
- 1 cibuli
- 5 cloves garlic
- 100 g žampionů
- 250 ml beef broth
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce worchestrové sauces
- olive oil
- butter
- Maso nakrájíme na nudličky.
- Osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. mix well. Přidáme trochu hladké mouky. Protřepeme, aby se kousky masa obalily ze všech stran.
- Maso osmahneme na oleji. So 6 minutes. Maso dáme stranou.
- Na másle s olejem osmahneme nakrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky nakrájený česnek.
- Česnek rychle orestujeme, just, aby provoněl. Tak pozor na spálení, bylo by to hořké. Stačí půl minuty.
- Přidáme na nudličky nakrájené okurky.
- Přidáme rozčtvrcené žampiony. Promícháme a necháme chvíli vařit.
- Přilijeme vývar a promícháme. Povaříme.
- Přidáme dvě lžičky hořčice.
- Přidáme tři lžíce zakysané smetany.
- Promícháme a pak vrátíme zpět maso.
- Zakryjeme a dusíme maso doměkka. To pro případ, že jste nesáhli po minutkovém mase. Jinak nezbývá než počkat.
- Podáváme s nudlemi.
Co říká chytrý web? To se dá vygooglovat:
Hovězí Stroganov je masitý pokrm pocházející z ruské kuchyně, který se rozšířil po celém světě. Bývá také označován jako minutkový guláš. Připravuje se z hovězí svíčkové, which is cut into strips and fry in oil abruptly,,cs,pieces of meat are then heats with onions,,cs,sour cream and tomato paste,,cs,as an attachment in Russia are traditional baked potatoes or french fries,,cs,According to an ancient method of administration is ready Stroganov pours vodka or cognac and lights,,cs,The name is probably first appeared in the cookbook gift to young housewives of,,cs,as with beef broth,,cs,mustard and cream,,cs,It has become a specialty among Russian haves layers very popular and after the Bolshevik revolution of emigrants came to the whole world,,cs,such as,,cs, kousky masa se pak prohřejí spolu s cibulí, žampiony, nakládanými okurkami, zakysanou smetanou a rajčatovým protlakem. Podává se horké, jako příloha jsou v Rusku tradiční opékané brambory nebo smažené hranolky, ale používá se také rýže nebo těstoviny. Podle starodávného způsobu podávání se hotový Stroganov polije vodkou nebo koňakem a zapálí.
Jídlo je pojmenováno podle šlechtického rodu Stroganovů. Název se zřejmě poprvé objevuje v kuchařské knize Dárek mladým hospodyňkám z roku 1861, byť recept měl poněkud jednodušší podobu, jako hovězí s masovým vývarem, hořčicí a smetanou. Specialita se stala mezi ruskými majetnými vrstvami velmi oblíbenou a po bolševické revoluci se s emigranty dostala do celého světa. Časem se vytvořila řada krajových verzí, such as. Stroganov popular in Sweden from the local charcuterie Falukorv. V levnějších restauracích se Stroganov často připravuje z vepřového nebo kuřecího masa.
A ještě dodatek k uzenině falukorv:
Falukorv je velká švédská klobása vyrobená z mleté směsi vepřového a hovězího masa. The history of this sausage goes back to the 16th century, kdy se ve švédském městě Falun ve velkém těžila měď. Před příchodem parních strojů, byli v dole využíváni voli, například měď se z dolu tahala za pomocí lan z hovězí kůže. Když pak vůl zemřel stářím nebo vyčerpáním – z masa se udělaly párky německého typu, jehož recept přinesli do regionu němečtí horníci. Maso se hodně nasolilo a udilo po mnoho hodin. The traditional preparation of meat was revived in the late 19th century butcher Anders Olsson and Falukorv since then in Sweden enjoying high popularity.
Jak jíst Falukorv dnes? Můžete jej nakrájet na silnější plátky, osmažit na másle a podávat s bramborovou kaší nebo jíst na „studeno“ jako chleba se salámem, nebo jako základ Korv Stroganoff. Variant je opravdu hodně.
Znalkyně švédské reality nám ještě může dodat další info:
Moje nejoblíbenější dětská knížka je Děti z Bullerbynu. Četla jsem ji nesčetněkrát. Možná si někdo vzpomene na kapitolu, kde si hlavní hrdinka Anna prozpěvuje cestou na nákup: „falunská uzenka, ta nejlepší“. Celé dětství jsem žila v představě, že falunská uzenka je něco naprosto úžasného a domnívala jsem se, že vypadá jako španělská uzená kýta. Po příjezdu do Švédska mne za pultem čekal točený salám, vzhledem připomínající náš Junior. Ale…!
Tak už jenom dodatek: TOHLE BY SE MĚLO NĚJAK IMPLANTOVAT K NÁM. Že bych to někdy vyzkoušel? We'll see.

Posunutý guláš | Proč ne?
I touched the beef cubes for stew and when all efforts to diet diversity, jsem najednou dostal chuť na guláš. Klasika, you know it, there is nothing to invent. So perhaps not to boast. But this site is not about bragging, je to moje kuchařka pro případ, that I want to return to any recipe. In your head all recipes? Jestli jo, tak smekám. Já kolikrát musím šedé kůře mozkové pomoci, jinak to dopadne tak jako když zapomenu (nevím co je to za fóbii) add egg and then wonder, že se mi směs pořád drobí. No, už jsem se tohoto kiksu několikrát za sebou zdárně vyvaroval, ale je přece dobré mít napovědu, It has also in some theater professionals. Prostě někdy chci mít jistotu, other times I cast headlong doexperiemntů. Ale, if I want to have dinner and I have little time, tedy na přípravu, to žádná, jistota vyhrává, can also be a proven recipe just a bit zašpásuji. Jen jsem tenhle skoro hospodský guláš posunul někam jinam.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
120 minutes |
|
|
|
Need: |
- 460 g beef
- 3 červené cibule
- 1 yellow onion
- 3 lžíce sádla
- 6 dried tomatoes naložených v oleji
- 2 lžičky flotsam
- 3 lžičky sweet peppers
- 2 lžičky granulated garlic
- 1-2 lžičky kmínu
- 1 spoon římského kmínu
- 4 lžičky rajčatového pyré
- 2 lžičky majoránky
- salt
- pepper
- vodu
- Rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso nakrájené na kostky. Musí se zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli, stačí na půlměsíčky. Přidáme kmín a římský kmín, garlic, promícháme a zasypeme paprikou. Po osmahnutí papriky vše zalijeme vodou tak, aby pokryla maso. Necháme vařit, osolíme a opepříme.
- Přidáme nakrájená sušená rajčata, kapary a rajčatové pyré. Provaříme a pak snížíme teplotu, zakyryjeme a na mírném ohni pomalu dusíme. Postupně přiléváme horkou vodu. Necháme guláš mírně probublávat, občas promícháme. In the end, add the marjoram rozemnutou,cs.
- Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami, posypané nakrájenou cibulí.

Kuřecí křídla bim bam zvon | Pálivá křidélka
K tomuhle receptu mě inspiroval Mario Batali, který ten svůj nazval Big Games Wings, which I translated somehow after his high game as ailerons. Něco jako Vysoká hra patriotů, občas mě takové blbiny napadají. Ale protože vzdoruji tupému opisování receptů odkudkoliv, I'll do it your way. Kind of like when you want to pass the cabinet from Ikea and you come out on the table. And there remains plenty of screws. No, Just kidding. To play with this did not fare so his.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes + marinování |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 700 g kuřecích křídel
- 2 lžičky smoked paprika
- 1 spoon chilli
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky Italian herbs
- 2 lžičky sweet peppers
- 3 lžičky tabaska
- 4 lžičky čerstvé chilli papričky
- 1/4 šálku oleje – použil jsem řepkový
- 1 large handful papriček jalapeňo i se semínky, nasekáme nadrobno
- Nasekaná jalapeňo dáme k vypraným křídlům. Smícháme suché koření a zasypeme jím křídla. Zakapeme tabasko a chilli omáčkou. Zalijeme olejem a v boxu všechno protřepeme, aby se marináda dostala úplně všude. Dáme odležet, tak na 3 until 4 hodiny do chladu. Když necháte přes noc, too good.
- Marinovaná křídla poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
- Pak křídla pečeme při teplotě 200 almost 15 minutes. Po přečení převrátíme a dopečeme ještě tak 5 until 8 minutes.
- Podáváme s chilli omáčkou a dalamánkem.

Paprikové kuřecí paličky | Něco mezi perkeltem, nebem a zemí
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
75 minutes |
|
|
|
Need: |
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sweet peppers
- salt
- pepper
- 1 Bay leaf
- 460 g chicken drumsticks
- 25 g butter
- 1 spoon rostlinného oleje
- 250 ml vody
- 10 g cukru
- 1 a can krájených rajčat - tedy 240 g of solid content
- 2 cibule
- 2 cloves garlic
- 1 zakysanou smetanu - 190 g
- Připravíme paličky a mouku, kterou smícháme s paprikou, osolíme a opepříme.
- Paličky obalíme v okořeněné mouce.
- Rozpustíme máslo a paličky opečeme. Like that 5 minutes.
- Opečeme ze všech stran.
- Paličky dáme stranou, nakrájíme cibuli a česnek.
- Přilijeme trochu oleje do kastrolu. Osmahneme cibuli do měkka, tak 3 or 4 mminuty, a přidáme česnek. Ještě tak necelou minutu restujeme.
- Přidáme nakrájená rajčata a cukr.
- Přidáme bobkový list a zalijeme vodou. Chvíli povaříme. Vlastně stačí přivést k varu.
- Vrátíme paličky do kastrolu, promícháme a na mírném ohni vaříme tak 60 minutes. Občas promícháme.
- Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
- Zakryjeme a dusíme ještě 15 minutes. Mezitím si uvaříme těstoviny, třeba farfale.
- Podáváme s farfale.
