Utopené párečky | Utopenci trochu jinak

Je to zkouška, takže vytahuji laboratorní váhy a jdu do toho. No, Just kidding, ale ověřit si fungování receptu v množství pro dvacet lidí není zrovna nejlepší. Vyzkouším to nejprve na sobě. A fakt, že recept přistál na webu dokazuje, že zkouška dopadla výborně.

Votes: 3
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
1 person
Servings
1 person
Pickled have a distinctive flavor, sausages, is another, gentler affair.
Votes: 3
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
1 person
Servings
1 person
Pickled have a distinctive flavor, sausages, is another, gentler affair.
Utopené párečky | Utopenci trochu jinak
Need:
Units:
How do you:
  1. Svaříme water with vinegar, sugar and spice.
  2. Sausages in a jar, chopped onion, garlic and jalapeno wheels.
  3. Pour brine and after cooling put in the refrigerator for at least 24 hours.
  4. Serve with baguette or bread rolls.
    Párečky servírujeme s dalamánkem

Stuffed peppers with tomato sauce | A classic with innovation | Potato instead of rice

Maybe it will look, I dig into the open door, Yet everyone knows this. Bah! Even I remember well the school version, which gave food for long stigma almost unpalatability. But I will not weep and tear her hair, jangle memorial old scars, it is time to rehab.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
45 minutes
Whenever I discover a recipe for stuffed peppers, filling necessarily includes rice. It's probably a ritual all cooks. But this time we change the assignment, because the rice will be as a supplement and it would, it seemed přerýžované. When mixing the meat filling was evident, It will need some thickening. That did procure rice, I've knocked out of action. So what you need to try a potato.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 20 minutes
Cook Time
45 minutes
Whenever I discover a recipe for stuffed peppers, filling necessarily includes rice. It's probably a ritual all cooks. But this time we change the assignment, because the rice will be as a supplement and it would, it seemed přerýžované. When mixing the meat filling was evident, It will need some thickening. That did procure rice, I've knocked out of action. So what you need to try a potato.
Stuffed peppers with tomato sauce | A classic with innovation | Potato instead of rice
Need:
Filling
Sauce
Do you prepare
Units:
How do you:
  1. Mix the minced meat with egg, finely chopped onion and chopped garlic. add pepper, marjoram and salt to taste. Grate the potato mixture into. Prepare a compact mass.
  2. Peppers tops cut off the stem and put them aside, testicles and seeds from inside the peppers, remove. Then fill with meat mixture pepper, odkrojenými conclude that the tops of peppers - like lid.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Delete pan with butter, Put the peppers in it and they still put slices of butter. Bake 40-45 minutes. During cooking, you can pour a few tablespoons of hot water.
  4. Sauté onions in butter, add sugar and let it caramelize slightly. Mix a can of sliced ​​tomatoes and juice. Add the bay leaf and allspice, Add the vegetable broth and simmer for about milder 15 until 20 minutes.
  5. Meanwhile, boil rice. One part rice, One and a half parts of water. Once the rice boils, pull the temperature and cover. Simmer for about 12 until 15 minutes, by rice.
  6. Add salt to the sauce, pepper and a teaspoon of lemon juice. pour cream (possibly mixed with a teaspoon of plain flour, if we have the sauce is too thin). Stir and simmer a minute. We still flavored sugar, podle chuti. Of sauces Remove bay leaf (and spices) and tyčovým mixer prošleháme.
  7. Peppers served with rice, topped with tomato sauce.
    Podáváme s rýži a přelijeme omáčkou

Špekáčková variace na spetzofai | Řecká reminiscence

Když jsem si na Corfu, Corfu or Kerkyra (it's still the same island) The Little Prince ordered a menu for a bargain price, obsahovalo ovečku, kterou jsem chtěl také ochutnat, pořád jsem se k tomu nějak nedostával, a také pak za 9 euro měla přijít zmrzlina. Kdybych si to všechno dal zvlášť, platit bych víc, proletělo mi (správně) hlavou. Když mi přinesli na stůl prskající pánev s čímsi, co jsem si neobjednal, protesty byly marné – je to součást menu, prostě předkrm. Zatímco se skopovou kotletou by se mohl jít kuchař vycpat, moc mě nepřesvědčila, ten předkrm byl boží. Tak jsem se seznámil se spetzofai, což asi nebudeme překládat, prostě spetzofai čili σπετζοφάϊ.

V nouzovém programu využít zásobu špekáčků, původně určených na skvělé utopence, ovšem na jejich recept budu muset nejprve přijít, tedy padla myšlenka na onen předkrm z dovolené. Řekové mi jistě odpustí, že do toho montuju místo klobásy české špekáčky. Jistě, protože je to moje variace na spetzofai.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Spetzofai nebo spetsofai je směs klobás, paprik a rajčat. Fígl kuchaře v taverně Malý princ spočíval v tom, že před hosta číšník postavil pánev ještě s prskajícím obsahem, proto byla také na prkénku a číšník vám v takovém případě nadzvedne papírový ubrus, abyste nepřišli k úhoně. Do také divočiny se pouštět nebudu, ale jinak, prostě jdeme do toho.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
45 minutes
Spetzofai nebo spetsofai je směs klobás, paprik a rajčat. Fígl kuchaře v taverně Malý princ spočíval v tom, že před hosta číšník postavil pánev ještě s prskajícím obsahem, proto byla také na prkénku a číšník vám v takovém případě nadzvedne papírový ubrus, abyste nepřišli k úhoně. Do také divočiny se pouštět nebudu, ale jinak, prostě jdeme do toho.
Špekáčková variace na spetzofai | Řecká reminiscence
Need:
Units:
How do you:
  1. Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a špekáčky nakrájené na kolečka opečeme dorůžova. Dáme je stranou.
  2. Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm nakrájenou hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré a nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme.
  3. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, Bay leaf, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minutes, covered, papriky musí změknout.
  4. Teď vrátíme do pánve špekáčky, zvýšíme teplotu a prohřejeme ještě asi 5 minutes. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti.
  5. Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.
    Spetzofai ze špekáčků

Rýžový pilaf | Hlavní jídlo v roli přílohy

Věděl jsem, že pilaf je dost oblíbeným, někdy až zásadním jídlem na východ od nás. Na západ od nás, dokonce až za Velkou louží, je pak také jako příloha. Při cestování se hodí vědět, že řecky si to přečteme na jídelním lístku jako πιλάφι , rusky pak je to plov, tedy “плов”, turecky pilav. Co se o pilafu dozvíte z dostupných zdrojů, najdete v tipu. Pokud se vám někdo bude snažit namluvit, že je to snadné a rychlé na přípravu, tak mu věřte jen tak napůl. Snadné to je určitě, ale výsledek budete mít tak za 50 minutes.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Pokud si usmyslíte, že místo dušené rýže uděláte jako přílohu právě pilaf, tak počítejte s mírným zpožděním, especially, když jídlo, ke kterému pilaf chystáte, patří mezi rychlé recepty.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Pokud si usmyslíte, že místo dušené rýže uděláte jako přílohu právě pilaf, tak počítejte s mírným zpožděním, especially, když jídlo, ke kterému pilaf chystáte, patří mezi rychlé recepty.
Rýžový pilaf | Hlavní jídlo v roli přílohy
Need:
Units:
How do you:
  1. Troubu si předehřejeme na 190 °C. A nachystáme si zapékací misku (pekáček) vymazanou máslem. Prepare rice, cibulku, tentokrát jsem použil jarní, protože jsem několikrát potřeboval jenom zelenou nať. Rozehřejeme máslo.
    Příprava
  2. Na pánev s máslem přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět, tedy tak asi 3 until 5 minutes.
    Cibulku osmahneme
  3. Vmícháme rýži a osmahneme ji dozlatova.
    Přidáme rýži
  4. Přilijeme kuřecí vývar...
    Přidáme vývar
  5. ...a přidáme bobkový list a osolíme. Ještě mírně povaříme tak 5 minutes.
    Přidáme bobkový list a osolíme
  6. Připravenou rýži přendáme do zapékacího pekáčku a necháme v troubě asi 30 until 40 minutes, dokud rýže vývar kompletně neabsorbuje. Čas záleží na množství rýže, vývar se má absorbovat, ale rýže má zůstat měkká.
    Přendáme do zapékací misky
Tip:

Zkuste pilaf s kuřecími řízky s koprem a citronem.

INFO:

Pilaf nebo také pilav je jídlo, kde tvoří základ rýže nebo pšenice (bulgur).

Většinou se osmaží na oleji a potom vaří v kořeněném bujónu. Je spousta druhů pilafů, helpful in this, v které zemi se vaří, může obsahovat různé příměsi - zeleninu, ovoce, různé druhy masa a nesmí chybět koření.

Pilaf a podobná jídla jsou obvyklá ve východní Evropě, na Středním východě, nebo v jihoasijské kuchyni. V Ázerbájdžánu je pilaf národním jídlem. Velmi často se vaří např. v Turecku, zemích bývalého SSSR, na Balkáně nebo v Íránu.