Je to zkouška, takže vytahuji laboratorní váhy a jdu do toho. No, Just kidding, ale ověřit si fungování receptu v množství pro dvacet lidí není zrovna nejlepší. Vyzkouším to nejprve na sobě. A fakt, že recept přistál na webu dokazuje, že zkouška dopadla výborně.
Need: |
- 150 g Vienna sausages
- 1/2 cibule sliced into half-moons
- 2 cloves garlic sliced
- 80 ml vody
- 150 ml octa
- 60 g cukru
- 1/4 lžičky chilli flakes
- 1/4 lžičky cayenne pepper
- 4 rings papriček jalapeňo pickled
- 2 cloves
- 1 Bay leaf
- 10 beads pepře
- 4 kuličky allspice
- 1/2 lžičky mustard seed
- 3 capsule kardamonu
- Svaříme water with vinegar, sugar and spice.
- Sausages in a jar, chopped onion, garlic and jalapeno wheels.
- Pour brine and after cooling put in the refrigerator for at least 24 hours.
- Serve with baguette or bread rolls.
PRAZSKÁ lens
Already, lečo. When it was my small kitchen swept ledados, w.egg has the full right is also requesting the floor. Not one of my favorite foods, but I think, we used to have it at home definitely different than in the school cafeteria. So go ahead, You do not lose time.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 100 g Prague ham
- 1 cibuli
- 1 červenou papriku
- 1 zelenou papriku
- 12 cherry rajčat
- 3 egg
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 3 lžíce zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 g cukru
- salt
- pepper
- majoránku
- thyme
- hladkolistou petržel
- Warm-up oil and fry the onions cut into half-moons and diced ham. Přidáme nakrájené papriky, in half the chopped cherry tomatoes and pour in vegetable broth. (Vegetables itself, letting the water and bubbled, but somehow I came, that it wanted to promote something for braising, so came in handy vegetable broth.)
- Add salt and spices, mix well.
- Zakryjeme a necháme asi 20 minut dusit. In the middle of suffocation, add tomato puree.
- Whisk the eggs with a fork, Stir and heat to Leca. Opepříme. Stir in chopped parsley.
- Serve with bread rolls or bread roll.
Stuffed peppers with tomato sauce | A classic with innovation | Potato instead of rice
Maybe it will look, I dig into the open door, Yet everyone knows this. Bah! Even I remember well the school version, which gave food for long stigma almost unpalatability. But I will not weep and tear her hair, jangle memorial old scars, it is time to rehab.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 spoon butter
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 15 g cukru
- 1 Bay leaf
- 3-4 kuličky allspice
- 1 plechovku krájených rajčat
- 100 ml cream
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 spoon citronové šťávy
- salt
- pepper
- Mix the minced meat with egg, finely chopped onion and chopped garlic. add pepper, marjoram and salt to taste. Grate the potato mixture into. Prepare a compact mass.
- Peppers tops cut off the stem and put them aside, testicles and seeds from inside the peppers, remove. Then fill with meat mixture pepper, odkrojenými conclude that the tops of peppers - like lid.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Delete pan with butter, Put the peppers in it and they still put slices of butter. Bake 40-45 minutes. During cooking, you can pour a few tablespoons of hot water.
- Sauté onions in butter, add sugar and let it caramelize slightly. Mix a can of sliced tomatoes and juice. Add the bay leaf and allspice, Add the vegetable broth and simmer for about milder 15 until 20 minutes.
- Meanwhile, boil rice. One part rice, One and a half parts of water. Once the rice boils, pull the temperature and cover. Simmer for about 12 until 15 minutes, by rice.
- Add salt to the sauce, pepper and a teaspoon of lemon juice. pour cream (possibly mixed with a teaspoon of plain flour, if we have the sauce is too thin). Stir and simmer a minute. We still flavored sugar, podle chuti. Of sauces Remove bay leaf (and spices) and tyčovým mixer prošleháme.
- Peppers served with rice, topped with tomato sauce.
Špekáčková variace na spetzofai | Řecká reminiscence
Když jsem si na Corfu, Corfu or Kerkyra (it's still the same island) The Little Prince ordered a menu for a bargain price, obsahovalo ovečku, kterou jsem chtěl také ochutnat, pořád jsem se k tomu nějak nedostával, a také pak za 9 euro měla přijít zmrzlina. Kdybych si to všechno dal zvlášť, platit bych víc, proletělo mi (správně) hlavou. Když mi přinesli na stůl prskající pánev s čímsi, co jsem si neobjednal, protesty byly marné – je to součást menu, prostě předkrm. Zatímco se skopovou kotletou by se mohl jít kuchař vycpat, moc mě nepřesvědčila, ten předkrm byl boží. Tak jsem se seznámil se spetzofai, což asi nebudeme překládat, prostě spetzofai čili σπετζοφάϊ.
V nouzovém programu využít zásobu špekáčků, původně určených na skvělé utopence, ovšem na jejich recept budu muset nejprve přijít, tedy padla myšlenka na onen předkrm z dovolené. Řekové mi jistě odpustí, že do toho montuju místo klobásy české špekáčky. Jistě, protože je to moje variace na spetzofai.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 4 sausages
- 1 červenou papriku
- 1 zelenou papriku
- 1 Green paprika
- 4 salad tomatoes
- 200 g rajčatového pyré
- 1 červenou feferonku
- 1 red onion
- 4 cloves garlic
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml červeného vína
- 1 spoon cukru
- 1 Bay leaf
- špetku červené papriky
- salt
- pepper
- Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a špekáčky nakrájené na kolečka opečeme dorůžova. Dáme je stranou.
- Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm nakrájenou hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré a nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme.
- Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, Bay leaf, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minutes, covered, papriky musí změknout.
- Teď vrátíme do pánve špekáčky, zvýšíme teplotu a prohřejeme ještě asi 5 minutes. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti.
- Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.