Potato pancakes are definitely already cooked, or at least eat. And so you know, že je pokaždé jiná. Každá rodina má své zvyky a chutě. The same basis, it's still Potato Potato, but it depends, What you add to the soup. So I played a bit. Zkusíme to.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4serving
15minutes
Cook Time
60minutes
Servings
Prep Time
4serving
15minutes
Cook Time
60minutes
Bramboračku můžeme dělit na dva proudy. S houbami a bez hub. To ostatní už záleží na vás. Mám tady variantu bez hub. Ochutnejte.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4serving
15minutes
Cook Time
60minutes
Servings
Prep Time
4serving
15minutes
Cook Time
60minutes
Bramboračku můžeme dělit na dva proudy. S houbami a bez hub. To ostatní už záleží na vás. Mám tady variantu bez hub. Ochutnejte.
Nakrájíme brambory na kostičky. Stejně tak si nakrájíme slaninu.
Nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a česnek.
V kastrolu opečeme kostičky slaniny. Slaninu pak dáme stranou.
Na vypečeném tuku dáme zesklovatět cibulku a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Promícháme a restujeme.
Přidáme česnek a promícháme. Aby dal vůni a nehořkl, stačí mu minuta až dvě.
Přidáme do kastrolu nakrájené brambory, promícháme, aby se tuk dostal na všechny kostičky brambor. Chvíli restujeme.
Vrátíme do kastrolu opečenou slaninu.
Přilijeme kuřecí vývar, tak, aby zakryl všechny ingredience.
Zakryjeme a dusíme do změknutí brambor. Občas promícháme. Podle velikosti brambor by mělo stačit 40 minutes, nechal jsem je déle, aby byly opravdu měkkoučké.
Můžeme po chvíli přidat trochu kmínu.
Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme smetanou a provaříme.
Smetanovou hmotu po částech vpravíme do brambor, helpful in this, jak hustou chceme polévku. Přidáme majoránku a osolíme. Necháme chvilku ještě probublávat.
Tip:
Pokud jste to se smetanovou jíškou trošku přehnali, pomůžete si horkou vodou na zředění.
I do not mean marathoners or world champion, just do a quick chicken, which, of course, enjoy. If nehodlujete food cooked in red wine, reach forchicken broth. You did have on hand. Or try both, half and half.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2serving
Cook Time
30minutes
Servings
2serving
Cook Time
30minutes
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
2serving
Cook Time
30minutes
Servings
2serving
Cook Time
30minutes
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
Dáme vařit brambory ve slupce.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minutes. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.
Játra na víně? Proč ne?! Definitely not drunk! Vína je jen trocha a při vaření se alkohol odpaří. Každopádně to má být rychlý oběd. A také, že jo!
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
The recipe is hidden prosecco, So a friend of champagne, sparkling wine from Italy, which I got a taste in cocktails to Greece. Using a simple, white wine I had just a little, I called for help even prosecco. So it's up to you, What wine do you add livers.
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
12minutes
The recipe is hidden prosecco, So a friend of champagne, sparkling wine from Italy, which I got a taste in cocktails to Greece. Using a simple, white wine I had just a little, I called for help even prosecco. So it's up to you, What wine do you add livers.
Kuřecí prsa jsou trochu oříšek, ale jenom proto, že hodně záleží na tom, aby byla vláčná a ne vysušená. Proto je dobré při pečení povolat spolehlivé pomocníky, kteří maso zjemní. V našem případě jde o anglickou slaninu a pesto. A olej. Používám řepkový, který není tolik aromatický jako slunečnicový.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
35minutes
Servings
Prep Time
2osoby
15minutes
Cook Time
35minutes
Kuřecí prsa jsou trochu oříšek, ale jenom proto, že hodně záleží na tom, aby byla vláčná a ne vysušená. Proto je dobré při pečení povolat spolehlivé pomocníky, kteří maso zjemní. V našem případě jde o anglickou slaninu a pesto. A olej. Používám řepkový, který není tolik aromatický jako slunečnicový.
Závitky dáme do zapékací misky a přelijeme olejem.
Pečeme ve spodní části trouby 25 minutes. Potom závitky otočíme a pečeme ještě 10 minutes. Mezitím si uvaříme brambory v osolné vodě, do které jsme přidali kmín. Připravíme si také šťávu na zalití. Máslo rozpustíme, přidáme trochu oleje z výpeku a rozmícháme lžičku hladké mouky. Zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme.