Tomato salad with capers,cs | Summer be praised even in autumn

Those are the ways for relatives. Now you have an armful of vegetables from the garden, which requires only: quickly get on with it, because it would be a shame, so that the work came to naught. When cooking for two is a task almost superhuman. I Umázl peppers, but only two, It was a great meal - stuffed with meat and capers, hm. So the situation arose Chain. Co s načatými kapary? And those tomatoes? Piece fell on fresh tomato salsa and work, no, What would you say. Year, again we have a salad.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
A simple salad is really enjoying of food. So get to work, As always with gusto.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
A simple salad is really enjoying of food. So get to work, As always with gusto.
Tomato salad with capers,cs | Summer be praised even in autumn
Need:
Units:
How do you:
  1. Tomatoes cut them lengthwise into quarters, then cut across into slices. One of only přepůlíme tomatoes and cut into slices across. Combination of shapes is not bad.
    Rajčata nakrájáme
  2. mix vinegar, cukr, salt and finely chopped shallots. Add the olive oil and mix well.
    Připravíme suroviny
  3. Do sliced ​​tomatoes, add capers.
    Kapary
  4. All pour dressing and gently toss. Add the chopped basil, dochutíme solí a pepřem.
    Bazalka
  5. When lettuce let stand for at least an hour, tastes good link. Before serving, gently toss again.
    Salát z rejčat

Papriky plněné masem a kapary | Rajčatová omáčka nemůže chybět

Plnit papriky, to bývá oblíbenou sezonní kratochvílí v kuchyních. Už je tady také máme, jen trochu v jiném vydání a ještě podobně. Ale tentokrát do směsi masa přidáme kapary. Cože? Neznáte? Tak tedy kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité, naložená v soli nebo solném nálevu, případně v solném nálevu s vinným octem. Nejlepší kapary pocházejí z francouzského Provence a jsou nazývány „nonpareilles“. Ale možná znáte, jen jste je ještě neochutnali. Tak to zkuste.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
To the meat filling is usually added rice, but why not to change, when as an attachment, we intend to also choose rice. Jena must therefore out of business. And come into play capers. And because they are in brine, otherwise it will conserve salt content in.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
30 minutes
To the meat filling is usually added rice, but why not to change, when as an attachment, we intend to also choose rice. Jena must therefore out of business. And come into play capers. And because they are in brine, otherwise it will conserve salt content in.
Papriky plněné masem a kapary | Rajčatová omáčka nemůže chybět
Need:
The meat filling
Tomato sauce
Příloha
Units:
How do you:
  1. Peppers cut off top and remove the middle part with seeds.
  2. Add to the minced meat finely chopped shallots, egg, finely chopped garlic, kapary, pepper and marjoram. Stir and fill with a mixture of peppers. Returning to the peppers cut tops.
  3. Into buttered baking dish put stuffed peppers, We pour a little water and bake 20 until 25 minut při teplotě 180 °C.
  4. On tablespoon of butter let zesklovatět finely chopped onion, add sugar and let it caramelise slightly.
  5. Přidáme rajčatové pyré, bay leaves and allspice. Simmer for about 3 minutes and then pour in vegetable broth. Let it simmer 10 minutes. If you find it too thick consistency, help you in hot water. Adequately.
  6. Mix the flour with water and add to sauce. Stir and let cook 15 minutes.
  7. In conclusion, add a little sugar, a teaspoon of lemon juice and season with salt to taste.
  8. Podáváme s rýží.
    Podáváme s rýží
Tip:

So just on the edge:

Quality capers depends on the place of origin, their size and the procedure for dealing. They are the best capers from Italy (Sicilian capers), Spain, France, Greece and California. Sorted according to size - from the smallest pareilles having a maximum 7 mm, by surfines, cappucines, condoms, fines, to the largest capers, which says Grossos (over 13 mm). However, the smaller the caper, the greater the delicacy. About those French already been mentioned above.

Hráškové rizoto s kuřecími hranolky | Italská inspirace

Dobrá, je to italské rizoto, ale tak trochu není. Už tu máme jeden recept, dneska si připravíme něco trochu jiného, I would say, že z rizotové rodiny. Připravuje ve stylu pravého italského rizota, takže by se neměla rýže ani sypat, ani být rozvařená.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Zvyk přidávat do rizota cokoliv, je považováno za trestuhodnou troufalost. Nenechte se mýlit, Italové také nejedou jedno a totéž a leckdy si přidají třeba i sušená rajčata. Základem je ovšem správná rýže – kulatá, třeba Arborio.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
20 minutes
Zvyk přidávat do rizota cokoliv, je považováno za trestuhodnou troufalost. Nenechte se mýlit, Italové také nejedou jedno a totéž a leckdy si přidají třeba i sušená rajčata. Základem je ovšem správná rýže – kulatá, třeba Arborio.
Hráškové rizoto s kuřecími hranolky | Italská inspirace
Need:
Units:
How do you:
  1. Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku.
    Opečeme šalotku
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
    Přidáme rýži
  3. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.
    Přidáme víno
  4. Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 until 18 minutes, zakryjeme ji a dusíme, aby absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.
    Přidáme vývar
  5. Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, salt, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.
    Hranolky z kuřecího masa
  6. Podáváme s kuřecími hranolky.
    Podáváme s kuřecími hranolky
Tip:

Kuřecí hranolky připravíme obdobným způsobem jako rychlé kuřecí řízky, jen maso rozdělíme na podélné kousky o šíři asi 1 cm. Nerovnosti kousků nejsou na škodu, nejsme fabrika na přesné obrábění kovů, ale kuchaři.

Pomerančová salsa | Hodí se k rybě

Bylo to pro mě překvapení, když jsem narazil na pomerančovou salsu. Míchání ovoce s masem nebo zeleninou mi nedělá problémy. Někomu však propojení chutí vadí a hned utíká od stolu. Vyzkoušel jsem pomerančovou salsu smakrelou a mé překvapení pokračovalo.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Pomerančová salsa předčila mé očekávání a zbořila poslední pochybnosti, které v člověku, který zkouší něco nového, přece jen v hloubi duše hlodají. A také máte na vybranou – zkusíte to se mnou, ale když vám chuťově nebude sedět, tak ji na talíři necháte. Ale doporučuju ochutnat, stojí to za to.
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Pomerančová salsa předčila mé očekávání a zbořila poslední pochybnosti, které v člověku, který zkouší něco nového, přece jen v hloubi duše hlodají. A také máte na vybranou – zkusíte to se mnou, ale když vám chuťově nebude sedět, tak ji na talíři necháte. Ale doporučuju ochutnat, stojí to za to.
Pomerančová salsa | Hodí se k rybě
Need:
Units:
How do you:
  1. Pomeranč skrojíme na obou koncích.
    Seřízneme konce pomeranče
  2. Odstraníme kůru i dužinu.
    Oddělíme
  3. Dílky pomeranče rozkrojíme podélně mezi membránami.
    Rozkrojíme
  4. Olivy, šalotku i petržel nasekáme.
    Připravíme salsu
  5. Dobře opepříme, smícháme a je hotovo, můžeme servírovat.
    Salsa s pomerančem
Tip:

Trochu informací:

Salsa je španělský a italský výraz označující obecně omáčku. V mexické kuchyni označuje specifickou pikantní omáčku vyrobenou z různých druhů zeleniny a ovoce (nejčastěji z rajčat či kukuřice), která je určena k namáčení tortilly nebo různých chipsů, případně k dochucení rozličných pokrmů.

Recept na salsu je znám už ze spisů z období aztécké říše a v nespočetných obměnách se používá dodnes. Pokud jde o pikantnost, mexická salsa se připravuje a prodává v provedení od mild přes medium až po hot, tedy od jemné přes střední až po pálivou.

Ovšem salsa může být i pomerančová, s avokádem nebo třeba s mangem.