Papriky plněné taliány | Potted tomato sauce,cs

Když jsem hledal správnou surovinu na skotské vejce, zvolil jsem bílou klobásu (ne tu vinnou, jak si to mnozí pletou), ale ve hře byly ještě taliáni. nebo taliány,hu. Ty jsem vlastně nikdy nezkoušel ani jako takové. A přitom je to místní vynález, dokonce pražský! Takže teď je čas ověřit, jak chutnají, když z nich uděláme naprosto jiné jídlo. Což takhle je zkusit nadívat do paprik? To se přece dělává, a filling of peppers varies,cs. Také tu mám plněné papriky aještě jedny, takže můžete porovnávat.

Emmental, You can, however, equally successfully used mozzarrellu
Podáváme také s rýží, zdobené petrželkou. Pro tuto porci bylo ještě v závěru pečení přidáno trochu strouhaného ementálu, můžete však stejně s úspěchem použít mozzarrelu.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Taliány jsou vařené, ne uzené, takže se blíží spíše oněm bílým klobásám. Přílohou může být rýže natural nebo klasická bílá. Pro delikátní jazýčky doporučuji taliány spíše rozemlít na jemnější hmotu, i když větší kousky, that arise simply pulverizing fingers, jsou také dobré.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
45 minutes
Taliány jsou vařené, ne uzené, takže se blíží spíše oněm bílým klobásám. Přílohou může být rýže natural nebo klasická bílá. Pro delikátní jazýčky doporučuji taliány spíše rozemlít na jemnější hmotu, i když větší kousky, that arise simply pulverizing fingers, jsou také dobré.
Papriky plněné taliány | Potted tomato sauce,cs
Need:
Filling
Plus
Units:
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need. Na fotce je i mozzarrela, ale nemusíte ji použít, třeba sáhněte po jiném sýru, which at the end of cooking sprinkle with peppers uncovered.
    Připravíme si vše, co potřebujeme
  2. Paprikám uřízneme vršky, odstraníme semeníky i membrány.
    Očistíme papriky
  3. Zahřejeme větší množství vody, salt and water when it comes to the boil, vložíme papriky. cook for about 2 minuty. Pak vyjmeme a necháme okapat.
    Vaříme 2 minuty
  4. Necháme okapat
  5. Začneme připravovat náplň do paprik. Taliány zbavíme střívka a rozmělníme. Can in hand, Can you give possibly even more chop the robot on the finer matter or the grind. Já použil jenom ruce.
    Taliány svlékneme
  6. Nakrájíme cibuli a žampiony na drobno. Česnek nasekáme. Mix the meat.
    Nakrájíme cibuli a žampiony
  7. Add the egg and 2 teaspoons capers.
    Přidáme kapary a vejce
  8. Opepříme.
    Opepříme
  9. Osolíme.
    Osolíme
  10. Přidáme majoránku.
    Přidáme majoránku
  11. Vše dobře promícháme. Opět můžeme pracovat rukama nebo nasadíme dostupnou techniku. Šlehač není si nejoptimálnější, metly by posloužily jistě lépe. Každopádně si hlídáme, aby se při šlehání nerozprskla hmota po kuchyni. Either we have a bowl with a hole (dobrá vychytávka) nebo vršek mísy chráníme třeba rukou.
    Promícháme
  12. Začneme připravovat omáčku. On tablespoon of butter let zesklovatět finely chopped onion, add sugar and let it caramelise slightly.
    Cibuli osmahneme
  13. Přidáme bobkové listy a nové koření.
    Přidáme koření
  14. Přidáme rajčatové pyré a nakrájené rajče – rajče podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na jemnější plátky. Promícháme a vaříme asi tak 3 minuty.
    Přidáme pyré a rajčata
  15. Přilijeme zeleninový vývar. Pokud je konzistence omáčky moc hustá, přidáme ještě trochu horké vody. Let it simmer 10 minutes. In conclusion, add a little sugar, lžičku limetkové šťávy a dosolíme podle chuti.
    Přidáme vývar
  16. Jdeme na plnění. Troubu máme předehřátou na 200 °C, pokud ne, zapněte ji.
    Jdeme na plnění
  17. Papriky naplníme masovou směsí, jak je vidět každá paprika pojme tak 100 g taliánu, tudíž 300 g vyšlo na 3 papriky. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní postavíme naplněné papriky.
    Papriky naplníme
  18. Naplněné papriky
  19. Rajčatovou omáčku přelijeme přes papriky.
    Přelijeme omáčkou
  20. Přelito
  21. Překryjeme papriky jejich vršky.
    Zakryjeme
  22. Misku překryjeme alobalem. Bake in a preheated oven at 200 ° C 15 minutes.
    Překryjeme alobalem
  23. Pak alobal sundáme a pečeme ještě 20 minutes. Pokud zvolíme sýr (mozzarrelu či jiný), Grate the peppers at the end of cooking.
    Sejmeme alobal
  24. Serve with rice natural.
    Podáváme
  25. Or with classic white rice, dozdobíme patrželkou.
    Podáváme
Tip:

Cože, taliány?
Na stránkách rozhlasu jsem našel příběh, který je zajímavý. In the late 19th century settled in Prague butcher Uggé. Říkalo se, že je Talián. In Rybné street in Old Town began producing a new commodity, zvláštně kořeněného. Nebylo uzené, ale jen vařené a nemělo jméno. Zákazníci vymysleli hned dva názvy: „užovky“ a „taliány“. The second title lasted dodnes.A know how to deal with ima? Když si taliána koupíte, doma si ho připravte takto – ohřívejte ho stejně jako párky, jen delší dobu, about 30 minutes. Voda by měla jen mírně probublávat. Pak Taliani z vody vylovte, svlékněte ho ze střívka, Place on a plate and should be eaten with horseradish, hořčicí, čerstvým chlebem a dobrým pivem. Italians made from spiced and salted pork shoulder, okořeněné a odleželé kýty. Sooner they were made of beef.

Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | Se šťouchanými bramborami

Copak podnikneme s prejtem, tedy konkrétně s jelítkovým prejtem? Narážím na recepty se zapékaným a do toho se mi moc nechce. Pečené jelítko se šťouchanými bramborami, které měli premiér s prezidentem v Lánech, to také nebude. Potřebuju přece jen měkčí jídlo pro člověka, který má problémy s kousáním. Když jsem narazil na to, že z prejtu může být i dobrá smaženice, bylo rozhodnuto. A jdeme do laboratoře, podniknout pokus, který musí vyjít. A když zbyde, můžete si dát ještě studenou smaženici ke snídani. Třeba na opečeném plátku dalamánku.

Varianta snídaně – cmaženice na opečeném plátku dalamánku
Varianta snídaně – smaženice na opečeném plátku dalamánku

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Clearly, můžeme jelítka prostě minout a nic s nimi nepodnikat, případně si je dát jako jelita. Ale můžete to být začátek ještě další dobré večeře.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Clearly, můžeme jelítka prostě minout a nic s nimi nepodnikat, případně si je dát jako jelita. Ale můžete to být začátek ještě další dobré večeře.
Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | With mashed potatoes,cs
Need:
Units:
How do you:
  1. Nakrájíme nadrobno cibuli, nasekáme česnek i feferonku.
    Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek i feferonku
  2. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.
    Cibuli osmahneme
  3. Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Toss.
    Přidáme fazole
  4. Dáme si vařit brambory v osolené vodě.
    Dáme vařit brambory
  5. K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
    Přidáme prejt
  6. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.
    Vmícháme vejce
  7. Vejce srazíme
  8. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.
    Brambory rozšťoucháme
  9. Šťoucháme
  10. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou.
    Podáváme
  11. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.
    Smaženice za studena

Karbanátky v červené omáčce s cizrnou | Se šťouchanými bramborami

Tak tohle jídlo bude takové trošku jako na hlavu. Ale nekruťte hlavou, try it. Karbanátky s bramborovou kaší, to tak asi bude klasika, dumal jsem už nad bramborami v kastrolu. A také jsem si nebyl moc jistý, zda to k sobě sedne podle představy. Tak jsem si to nakonec rozmyslel už za běhu a místo kaše budou šťouchané brambory. A k tomu mix sekaných rajčat s cizrnou. Oboje mám pořád po ruce, kdyby udeřil nápad nebo byla nutná rychlá improvizace.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Burgers I've prepared several, always with finely chopped onion, This time it is omitted, hlaďoučké need the dough mass. So we join together just minced meat (a mixture of pork and beef), egg, sůl a pepř. Meat work our way wet hands. if you want, you can tease with stirring spoons.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Burgers I've prepared several, always with finely chopped onion, This time it is omitted, hlaďoučké need the dough mass. So we join together just minced meat (a mixture of pork and beef), egg, sůl a pepř. Meat work our way wet hands. if you want, you can tease with stirring spoons.
Karbanátky v červené omáčce s cizrnou | Se šťouchanými bramborami
Need:
meatballs
Sauce
Příloha
Units:
How do you:
  1. Chop the onion and fry in olive oil. add tomatoes, chickpeas and simmer for a while. add the broth. cook and 5 minutes on medium heat. Add a teaspoon basil, zakryjeme a dusíme ještě 5 minutes.
    Připravíme si omáčku
  2. We'll have to cook nadrobnější diced potatoes in salted water.
  3. Meanwhile, mix the minced meat with egg, pepper and salt.
    Připravíme si směs na karbanátky
  4. Create patties using a large spoon, which then shape the still wet hands, which then fry in oil on medium-high flame, tak 4 until 5 minutes each side.
    Pečeme karbanátky
  5. Get rid of the oil in a skillet, rub it lightly necessary kitchen roll. Sprinkle with olive oil, Warm and put burgers back into the pan. For each pancake put a good pinch of grated cheese, Pour each spoonful of sauce and cover with. Leave it to rest 3 minuty, make the cheese melted. Then add the remaining sauce, the meatballs, Cover and slow fire 3 minutes, then heat through.
    Přidáme strouhaný sýr
  6. It is thus time to prepare annexes - mashed potatoes. potatoes, pour off, smash mačkadlem and polokaši, Stir in butter and chopped parsley. Possibly even slightly season with salt.
  7. Serve meatballs with mashed potatoes.
    Podáváme se šťouchanými bramborami

Breakfast in the palms | Leaky toast with egg and mushrooms | The second version

Thus one leaky toast here anymore,cs we have. On topreceptech someone reproached me, that nothing is visible, because I hid the eggs tomato slice. No, Good. So I'll put it differently.

Toast with egg and mushroom mixture,cs
Toast with egg and mushroom mixture,cs. Left baked with parsley added,cs, right without parsley.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
1-2 osoby 5 minutes
Cook Time
10 minutes
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Breakfast in the palms | Leaky toast with egg and mushrooms | The second version
Need:
Units:
How do you:
  1. Na středním plameni rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
    Restujeme žampion
  2. V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
    Opečeme toast
  3. Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu s petrželkou.
    Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu
  4. Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit.
    Rozklepneme vejce
  5. Bake 2 minuty.
    Převrátíme
  6. Vykrojená kolečka opečeme na oleji, přidáme k toastu s vejcem.
    Vykrojená kolečka opečeme na oleji
  7. Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.
    Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky