Today I wanted to fish. Experts recommend a healthy diet, doctors and my taste buds. So I caught garfish Cape, which experts call Merluccius Capens / paradoxus. Hunted in the South-East Atlantic, oblast FAO 47, seiners. These are the paradoxes, the paradox we know almost everything.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 8 minutes |
Cook Time |
50 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g fillet of sea pike
- 4 potatoes divided into quarters
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky fresh thyme
- 10 cherry rajčat
- black olives
- 2 lžičky flotsam
- 4 cloves garlic prolisovaného
- 1/4 šálku bílého vinného octa
- salt
- pepper
- Preheat oven to 200 ° C. To be ready, let's get into the first round.
- Sliced potatoes, pour a spoon of olive oil, add about 1/4 teaspoon salt, teaspoon thyme and pepper. a good mix.
- On a plate lined with baking paper and spray some oil Spread over potatoes. Put it in the oven and bake until golden brown, about 30 until 35 minutes.
- Mix cherry tomatoes and olives, kapary, garlic and a teaspoon of olive oil. Přidáme 2 tablespoons wine vinegar and a teaspoon of fresh thyme. A changing of the guard takes place. Fried potatoes and set aside on a plate Spread over mixture rajčátkovou. We can still sprinkle with oil, if you spray, it is fajnovější. Leave in the oven for about restovat 10 minutes.
- mix about 3 teaspoons olive oil, teaspoon fresh thyme, 2 tablespoons white wine vinegar, 1/4 teaspoon salt and pepper. Spread this mixture pike fillets.
- Place the fillet brushed with tomatoes on a baking sheet and bake more 5 minutes, then add the fish and fried potatoes and bake more 5 minutes. Ve finálových minutách už zmírníme teplotu trouby na 180 °C.
The symbol on the packaging recommends cooking fish fillets in the oven for about 5 until 7 minutes. That's enough.

Sauce of yellow peppers | Špagety s omáčkou ze žlutých paprik a parmazánem
This nedospalé per night, or rather very early and rainy morning I made a search on the net and stumbled upon a solid and pleasantly chat Gurmetgurua, páchajícího their texts for Hospodářské noviny. When reading rumors about companies, that it is advisable to visit (or maybe not) I came to the discovery KARE Café, here and there along the road okukuji, because they have interesting design pieces to the apartment. And while here you can eat. Bingo! I stopped by sentence, which quotes: Gourmetguru here he is seen with his own eyes Italian, který si objednal dvě po sobě jdoucí porce špaget s omáčkou ze žlutých paprik a olizoval se (in the Czech Republic!) - And it intrigued me. Around yellow peppers go in the store, Dumas, what would happen to them could take one and I are familiar with my kitchen, I obeyed the risotto and meat. What about trying something completely different? And because cooking, I try and take pictures, I began to search for help in English and colleagues accepted an offer from the New York Times. So let's do it!
Fígl (nebo záludnost) receptů z novin a časopisů spočívá v tom, že si musíte dávat pozor, jestli to bude nebo může fungovat. I vcelku nenápadný návod vám může dát zabrat, byť máte po ruce všechny ingredience a víte, jak na to. Pak už je to jako zkouška bojem nebo ohněm. Mám s tím oboustrannou zkušenost. A někdy ujede i odborník, natož pak entuziasta v kuchyni. Při troše odvahy a už nabytých zkušeností si s tím vždycky poradíte. Nebo ty zkušenosti získáte. Tak odvahu. Prostě si to vyzkoušíme a ochutnáme. |
- Papriky můžete sežehnout flambovací pistolí nebo je dejte pod gril. Měly by být opáleny ze všech stran. Necháme zchladnout, můžeme si pomoci tekoucí studenou vodou a spálenou slupku oloupeme. Odřízneme vršky, papriky zbavíme jádra i semínek. [Ono by stačilo papriky v troubě opéct, tak 15 minutes, jen tu teplotu ohulte, ale papriky si hlídejte. Slupka na žlutých paprikách je jemná, když necháte papriky vychladnout aspoň na teplotu dotyku, slupku sundáte, byť je s tím trochu crcání.]
- Rozehřejeme lžíci másla, přidáme šalotku, garlic, rozmarýn a víno. Přivedeme k varu a necháme redukovat, asi tak na polovinu množství. Je dobré stát u plotny a míchat.
- Přidáme smetanu a přivedeme opět k varu. Za stálého míchání drátěnou metlou vaříme asi 10 minutes.
- Připravíme jíšku – smícháme mouku se zbývajícím máslem a přidáme ji za stálého míchání do omáčky.
- Žluté papriky nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré pak přidáme do omáčky a vaříme asi 5 minut za stálého míchání.
- Přidáme ještě ocet, sůl a pepř. Omáčka by měla být hladká, pokud není, propasírujte si přes jemné síto. [Když zvážíte bod 2, pochopíte, že se vám hladká omáčka asi nepovede. Cibulka ještě drží svůj tvar, byť už je měkká... Pasírování tedy smysl má, ale také můžete zvolit expresnější a expresivnější metodu pro dosažení hladkosti – tyčový mixer. Připadalo mi škoda vylisovat z toho všeho jenom "mošt" a ochudit se o cibulku i česnek. Ať si pochutnáme.]
- Špagety uvaříme v osolené vodě, zalijeme paprikovou omáčkou a posypeme parmazánem. Oceníte příjemnou paprikovou chuť.

Plněné papriky v rajčatové omáčce
Servings | Prep Time |
2 osoby | 30 minutes |
Cook Time |
60 minutes |
|
|
|
Need: |
- 4 white pepper
- 250 g mletého masa
- 1 cibuli
- 4 cloves garlic
- wild spices celý pepř, nové koření, Bay leaf
- 1 tomatoe sauce
- 1 can krájených rajčat
- 2 rajčata
- 2 lžíce strouhanky
- 100 ml mléka add gradually as needed
- 5 g cukru
- salt
- olej
- The pepper and cut off the tops of the peaks - just a short walk (will better meet, cut off the tips because air escapes), We get rid of the seeds.
- Mix the minced meat with breadcrumbs and milk (gradually add milk, Have a stronger mass), Add the crushed garlic and salt.
- Mixture into peppers. If a bit of the mixture is left, We do it balls, which add to the pepper.
- On the hot oil and fry the finely chopped onion, Throw paprika tip. Stuffed peppers and fry on all sides and add the tomato puree, wild spices, chopped fresh tomatoes and a can of chopped tomatoes and sauce, pour water, Mix well and simmer.
- Serve with bread dumplings or bread.

Kuřátko na zelenině s rýží
Attempt rychtě food, that should come. A také, I confess, vyšel. Jinak by neměl šanci, že vám ho budu doporučovat. Chicken breast butcher is worth two in a supermarket, so satisfy two people, without having the feeling, will nenajedli. Trochu vás zdrží marinování, ale protože je maso nakrájené na nudličky, nepotřebuje na to celou noc. Komu nějak vadí sezam, může ho vynechat. To je finální záležitost. Jen se zbavíte o další zajímavou chuť.
Need: |
- 1 kuřecí prsní řízek - about 350 g
- 150 ml soy sauce
- 3 lžičky cane sugar
- 2 lžičky starch
- 1,5 cm čerstvého zázvoru
- 6 cloves garlic
- 1 spoon chilli flakes
- 1 zelenou papriku
- 1 červenou papriku
- 1 mrkev
- 1/2 rose brokolice
- 2 lžičky sesame seeds
- vegetable oil year, rapeseed
- scallions green leaves
- salt
- pepper
- Put into a bowl with soy sauce, add sugar, starch, prolisovaný česnek, chilli a nastrouhaný zázvor. mix well.
- Chicken breast fillet, cut into strips. Put it in the marinade and chill and marinate. Just 20 minutes.
- Into the pan put a tablespoon of oil, the Heat a, add chopped peppers, broccoli florets divided, onion, finely chopped. Resto until tender, about 5 minutes. Set aside and keep warm.
- Into the pan put a tablespoon of oil, the Heat a fry it and chicken, about 3 minuty.
- Then add the sauteed vegetables, jdeště roast about 2 minutes and then pour the marinade (in part it's better). Bring to a boil and let simmer 5 until 7 minutes. Season with salt and pepper if appropriate.
- Podáváme s rýží. On the portion of rice stacked mixture of meat and vegetables, sprinkle with sesame seeds. (If you want a stronger flavor of sesame, Just slightly roasted lightly in a dry skillet.)
