Chicken breast in mushroom sauce | Not just for warming up

Dostal jsem chuť na oběd s omáčkou a tak volba padla na kuřecí prsa, kterým bude slušet houbová omáčka. Ke slovu se dostanou krémové žampiony, ke který ještě přidám trochu lesních hub nasbíraných sousedy. Dají jídlu skutečně houbovou chuť. To se sice snaží žampiony také, ale lesní příchuť nemají. Ale žampiony nezatracuji, jsou záchranou pro takové nesběrače, jako jsem já.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes + 20 minut odležení
Cook Time
30 minutes
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Chicken breast in mushroom sauce | Not just for warming up
Need:
Units:
How do you:
  1. Prsa omyjeme a osušíme. Podélně je rozřízneme na plocho...
  2. ... a naklepeme. Jemně, žádné mlácení, protože pak vám zbydou jen cucky, když to přeženete.
  3. Plátky kuřete potřeme olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem.
  4. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu tak 20 minut odležet.
  5. Připravíme si zeleninový vývar.
  6. Houby nakrájíme na plátky.
  7. Chop the onion
  8. Na rozpuštěném másle s trochou olivového oleje zpěníme cibuli se špetkou tymiánu.
  9. Podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit.
  10. Smetanu smícháme s hladkou moukou.
  11. Dobře prošleháme.
  12. Do cibulového základu přidáme houby a orestujeme.
  13. Přilejeme vývar a podusíme tak 5 minutes.
  14. Přilejeme smetanu s moukou...
  15. ... a povaříme tak 15 minutes.
  16. Breasts with salt and pepper.
  17. Na olivovém oleji s trochou másla opečeme kuřecí prsa.
  18. Z obou stran dozlatova.
  19. Serve with dumplings.
Tip:

option is, že prsa necháme vcelku a po opečení je teprve nakrájíme na plátky, takže krok 1 bude bez krájení na plocho vypustíme. Po opečení maso nakrájíme na plátky.

Kuřecí paličky | Like no other

Kuřecí paličky je téma, do kterého se nakonec pustí každý. Už proto, že si chce připravit doma to, co mu nabízejí fastfoody a doufá, že to bude lepší. Mohu vás ujistit, že to bude jiné, ale stejně chutné. Pokud nekopnete recept dřív než vás vykopnou s fastfoodu coby zaměstnance. Ale ani ti neodhalí všechny finesy a navíc platí zásada, že co se připravuje ve velkém je mírně odlišné od toho, co si připravíte doma. A receptu na paličky je stejně snad jako kuřat na světě. Už tu máme paličky s tymiánem amedové afastfood doma or paličky nasucho, ale to už si najdete.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 30 + 20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 30 + 20 minutes
Všechny metody jsou v téhle disciplíně povoleny, záleží na výsledku. Pokud chcete při přípravě použít pivo nebo třeba kakaový prášek, why not? Omrknul jsem několik fíglů kuchařů na síti a jeden se docela opakoval, což jsem předtím nikdy neudělal. Je to naříznutí paliček. Určitě to přiměje všechny spoluingredience proniknout hlouběji do masa.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 30 + 20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 30 + 20 minutes
Všechny metody jsou v téhle disciplíně povoleny, záleží na výsledku. Pokud chcete při přípravě použít pivo nebo třeba kakaový prášek, why not? Omrknul jsem několik fíglů kuchařů na síti a jeden se docela opakoval, což jsem předtím nikdy neudělal. Je to naříznutí paliček. Určitě to přiměje všechny spoluingredience proniknout hlouběji do masa.
Kuřecí paličky | Like no other
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Na jedné straně stehna uděláme tři zářezy.
  2. Salt and pepper. Dáme tak na 30 minut do chladu.
  3. Rozehřejeme olej a přidáme máslo. Vložíme kuřecí paličky a na středním ohni opékáme.
  4. Z obou stran tak 5 minutes.
  5. Mezitím smícháme sojovou omáčku s protlakem.
  6. add pepper, česnek a med.
  7. Přidáme cukr. Vše dobře promícháme.
  8. Marinádou zalijeme pečící paličky.
  9. Paličky dobře obalíme v marinádě.
  10. Bake yet so 5 minutes, obracíme.
  11. Zakryjeme a na středním ohni dusíme asi 5 minutes.
  12. Served.
  13. Podáváme s rýží, přelité marinádou. Zdobíme koriandrem.
  14. Paličky

Sour lentils | Same and different again

Máme ji tu několikrát, a pořád je co zkoušet. Samozřejmě hraje prim New Year's, and even one and even další . Vařená čočka patří mezi oblíbené novoroční pokrmy, neboť se o ní říká, že pomůže zajistit dostatek peněz. A proč si nepřilepšit, dostatečně chuťově podložené, i jindy, that? A to tu máme ještě Turkish a třeba ibylinkovou. Šéfkuchař Roman Paulus mě poučil čemu se říká velouté, což není nic jiného než, když vodu z vařené čočky vmícháme do připravené jíšky. So let's try.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Tahle čočka je skutečně vyvedená a nebojím se říct i vymazlená. Ne, že by ostatní tady uvedené nebyly. Někdo nepřidává česnek, to je ale škoda, pokud tedy česnek můžete. Dokonce se dá škrtnout i mouka, k zahuštění se pak použijte část uvařené čočky, kterou rozmixujete. Pak vmícháte do čočky a je hotovo. Podáváme s uzeným masem nebo klobásou a cibulkami s korničoky.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
50 minutes
Tahle čočka je skutečně vyvedená a nebojím se říct i vymazlená. Ne, že by ostatní tady uvedené nebyly. Někdo nepřidává česnek, to je ale škoda, pokud tedy česnek můžete. Dokonce se dá škrtnout i mouka, k zahuštění se pak použijte část uvařené čočky, kterou rozmixujete. Pak vmícháte do čočky a je hotovo. Podáváme s uzeným masem nebo klobásou a cibulkami s korničoky.
Sour lentils | Same and different again
Need:
Units:
How do you:
  1. Čočku zalijeme studenou vodou, aby byla ponořená, a necháme odstát alespoň 2 hodiny. Namočenou čočku slijeme, zalijeme čistou vodou asi 1 cm nad okraj, přidáme bobkové listy a vaříme do poloměkka. I guess 25 minutes could be enough. Následně se čočka ještě dovaří. Uvařenou čočku scedíme a odlitou vodu odložíme stranou na později. Na velouté.
  2. Rozpustíme sádlo a osmahneme cibulku.
  3. Přidáme mouku a necháme zpěnit. Necháme chvíli stranou, aby cibulová jíška zchladla.
  4. Do cibulové jíšky přilijeme vodu z čočky, just enough, abychom měli dobrý základ. To odhadnete. Nechcete přece omáčku, takže buďte opatrní. Necháme provařit. Ano to je velouté.
  5. add the thyme.
  6. Přidáme cukr.
  7. Přidáme ocet. A bobkový list. Ještě přidáme nasekaný česnek.
  8. Osolíme a opepříme a necháme tak 10 minutes probublávat.
  9. Přidáme do základu čočku.
  10. Na mírném ohni ještě necháme chvíli vařit.
  11. Podáváme s cibulkami, menšími okurkami a ohřátou rolovanou plecí.
  12. Variantou je také klobáska.

Cabbage with sausage | The right life booster | Vše v jednom hrnci

Záměrem byla slovenská zelňačka, ale chybějící ingredience mě nasměrovaly na úspornější a přece stejně chutnou polévku. Je to takový eintopf, ale neberte to jako nadávku. Už tu máme several variant, třeba 2.0 a také něco pro Watsona avyprošťovák,cs a pořád je co vylepšovat.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Tentokrát si zahraje pikantní maďarská klobása v duu se špekem s chilli. Takže ostřejší než obvykle. A nesmíme zapomenout na čepičku ze zakysané smetany. Kdo nerad pikantní, ale chce i tak poctivou zelňačku blížící se slovenské kvalitě (pokud ji tato verze nepředčí), zapomeňte na chilli.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Tentokrát si zahraje pikantní maďarská klobása v duu se špekem s chilli. Takže ostřejší než obvykle. A nesmíme zapomenout na čepičku ze zakysané smetany. Kdo nerad pikantní, ale chce i tak poctivou zelňačku blížící se slovenské kvalitě (pokud ji tato verze nepředčí), zapomeňte na chilli.
Cabbage with sausage | The right life booster | Vše v jednom hrnci
Need:
Units:
How do you:
  1. Klobásu nakrájíme na kolečka, smoked bacon (je to vlastně uzený vepřový bok s chilli) cut into small cubes.
  2. Na rozpáleném kastrolu osmahneme slaninu, pustí dostatek tuku. Poté ji vyjmeme.
  3. Na tuku ze slaniny osmahneme klobásu. Opět dáme stranou.
  4. Zbylý výpek doplníme kousek sádla a osmahneme cibuli dosklovata.
  5. Přidáme lžíci sladké papriky.
  6. Toss, rychle, aby paprika nezhořkla.
  7. Přidáme lžíci hladké mouky.
  8. Dobře promícháme a máme základ pro jíšku.
  9. Zalijeme trochou vývaru a dobře prošleháme, pak přilijeme zbytek vývaru.
  10. Přidáme na kostičky nakrájené brambory.
  11. Vrátíme zpět do hrnce opečenou klobásu se slaninou.
  12. add the cumin, bylinky a bobkový list. Salt and pepper.
  13. boil so 5 minutes.
  14. Přidáme zelí. Z pytlíku můžete odlít šťávu, aby polévka nebyla přílš kyselá. Zelí můžete překrájet, já to nedělám.
  15. cook for about 20 minutes, so the potatoes soften.
  16. Pokud je polévka přílš hustá, přidáme trochu vody.
  17. Promícháme a necháme po přivedení do varu vypnuté dojít.
  18. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Tip:

*) Tekutý bujón Vitana. Vcelku dobrá záležitost, namísto kostek i vaniček. Je bez konzervanů, při vaření pak chybí takový ten dříve klasický odér. Takže doporučuji.

Slovenská kapustnica, tedy po našem zelňačka se připravuje třeba z vývaru z uzených žeber, ve hře může být více druhů masa, třeba hovězí zadní, vepřová plec, vepřová žebra a pak ještě jednu ingredienci slovenské kuchařky přidávají - sušené švestky. Někdy jsou ve slovenské polévce i houby...