Meat, maso, maso. This categorical imperative, I hear quite often, also usually prepare meat. And that I served as a springboard for preparing great soups, I mean wild kohlrabi soup, It is a big plus.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 30 minutes |
Cook Time |
16 minutes |
|
|
|
Need: |
- 350 g smoked pork shoulder
- 350 g spinach
- 2 jarní cibulky actually only the white part
- 2 lžičky olivového oleje
- broth of smoked meat
- 100 ml suchého bílého vína
- 3 lžičky granulated garlic
- 3 lžičky citronové šťávy
- salt
- Bay leaf
- 4 kuličky černého pepře
- 3 kuličky allspice
- Smoked meat you předvaříme in water with added bay leaf, pepper and pimento. Just 30 minutes. Drain broth and put aside.
- Store meat slices on a layer of spring onions sliced and gently pour the broth. (Of the remaining broth still we can prepare kohlrabi soup.)
- In the middle of the oven grill on each side about 6 until 8 minutes (by pipes).
- In a frying pan heat the olive oil, Pour the wine and add the spinach. If you use frozen, leave covered for about 6 until 8 minutes on low heat.
- Add the granulated garlic and lemon juice, little přisolíme. Mix well and still covered over low heat for leave to 2 minuty.
- Serve with potato dumplings.
If you want a little "prohnat pipes", Try wild kohlrabi soup. Why wild? she asked me one cookbook. Because it is quite hot peppers and chilli. But do not make the full version for firefighters, hotness can regulate it, it will be less hot peppers and pimentos add. For children and vegetarians this soup is not too much, but inrecipe They are also variants.
Ředkvičkový dip | A brisk affair
I've tried cucumber, This time it is the turn radishes. Will play in sour cream, because we need a quick dip, exporting and delicious flavors, served meals. Meet. The main role of radish and sour cream.
Finely slice the radish, it is the only complications. For some, certainly banality, so you can skip the next text, take a knife and go for it. Radish simply be cut in half lengthwise, then another two layers and we can carve like an onion. Thick slices lengthwise and then transverse. preferably, radish that I managed to cut this last mrtě, while at the end of the onion mi layers slip. I've seen it many times on TV and the video, as is happening to me, While some chopped onion briskly, ride a motor Mouse. But here we do not resolve onions, so calm. |
Need: |
- 3 větší radishes
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 spoon bílého vinného octa
- salt
- pepper
- hladkolistou petržel
- Finely chop radishes, add sour cream, teaspoon white wine vinegar, salt, pepper and add the chopped parsley. mix well.
- We can give a moment to put in the refrigerator rozležet, but it is not necessary.
- Served, need a quick chicken schnitzel or chicken schnitzel with a secret, but it is also suitable for other fried or roasted meat.
Have you tried chicken fillet with a secret? It is further diversify your diet. A dinner, you will be on the table in minutes. As Fast chicken fillet.
Kuřecí řízek s tajemstvím | Dvakrát do stejné řeky
Konec korunuje dílo. Tak tuhle pravdu jsem si právě ověřil. Jen tak jsem si v kuchyni hrál. Zkuste to také někdy, je to napínavé a zábavné.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 8 plátků bacon
- 1-2 zelené pálivé papriky
- 2 lžičky hořčice
- 2 egg
- 2 lžičky hladké mouky
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky dried thyme
- salt
- pepper
- 2 lžíce rostlinného oleje
- kousek butter
- 3 boiled potatoes
- hladkolistou petržel
- Nejdříve si dáme vařit brambory v mírně osolené vodě. Pokud máte ty nové, mohou zůstat ve slupce a nebudeme je ani pak loupat. Než se brambory uvaří, stihneme ostatní přípravu.
- Kuřecí řízky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme na kolečka nakrájenou paprikou. Okořeníme špetkou oregana.
- Řízky zabalíme do plátků anglické slaniny. Řízek položíme na tři plátky, čtvrtý položíme kolmo přes řízek a plátky ohneme.
- Rozehřejeme lžíci oleje a řízky opečeme na střední teplotě z obou stran. Just 3 minuty z každé strany. Pak je namočíme do těstíčka z rozšlehaných vajec, které jsme osolili, přidali tymián a mouku. Pak opět opečeme a znova (year, to je dvakrát do stejné řeky) ještě namočíme do těstíčka a opečeme. Pokaždé stačí 2 minuty z každé strany. Řízky uchováme v teple.
- Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a opečeme na osminy nakrájené vařené brambory. Just 5 minutes.
- Podáváme s opečenými bramborami, posypané nasekanou petrželkou a s ředkvičkovým dipem. Pro ozdobu i další chuť můžete přidat nakrájené rajče. Brambory a rajče jemně osolíme.
Pokud chcete zvolit jednodušší variantu, ochutnejte rychlé kuřecí řízky.
Ředkvičkový dip připravíte rychle: Finely chop radishes, add sour cream, teaspoon white wine vinegar, salt, pepper and add the chopped parsley. mix well.
Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou
Meat! Meat! Already, tak jo. Náhoda tomu chtěla, aby to nebyly klasické výpečky, které jsem zamýšlel. But I encountered in trade in pork tails (after I've been blinking for a long time and now it has switched), ke kterým jsem přihodil ještě trochu bůčku, hlavně kvůli tuku, který by měl zahrát ve šťávě. A jdeme na to.
Need: |
- 700 g vepřových ocásků
- 200 g bůčku plátky připravené na gril
- 2 červené cibule
- 5 cloves garlic
- salt
- kmín
- 250 ml zeleninového vývaru
- 250 g kedlubny
- 1 spoon dried thyme
- 2 snítky fresh thyme
- 3 lžíce butter
- 100-150 ml zeleninového vývaru
- 1 spoon octa
- 1 spoon octa na dochucení
- 5 g cukru
- pepper
- salt
- Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na cibuli dáme ocásky a bůček.
- Dáme do trouby předehřáté na 190 ° C and bake for about 30 minut ve spodní části trouby.
- Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru. Bake yet 30 minutes, občas maso přelijeme dalším vývarem nebo vypečenou šťávou, pak ocásky i bůček otočíme a necháme v troubě ještě 30 minutes. Občas přelijeme šťávou nebo ještě vývarem pokud se šťáva odvařila.
- Mezitím si připravíme kedlubny. Nastrouháme je, dáme na rozpuštěné máslo (2 lžíce), do kterého jsme zamíchali sušený tymián a přidali i snítky čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.
- Přidáme zeleninový vývar a lžíci octa. Zakryjeme a dusíme asi 10 minutes. Přidáme cukr a podle chuti ještě lžičku octa, pokud je potřeba, zakryjeme a dusíme ještě 10 minutes. V závěru přidáme kousek másla. Toss.
- Podáváme s bramborovými knedlíky.