Goulash | A little different

Základem jsou kvalitní špekáčky, dobré brambory a koření. Vaří se leckde, i v polních podmínkách, a pořád chutná. No, v restauraci vám nic takového nenabídnou, jsou to jinačí kabrňáci, ale doma si tenhle guláš s klidem připravte. Už tu máme jeden, tenhle je zase trochu jiný. K masitým špekáčkům jsem přidal ještě pikantní klobásu, takže to bude peprnější.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Takové guláše bývaly hitem, buřtguláš or stew kabanos, kotlíkový guláš… Když nebylo maso (Can you imagine today?) or for reasons of economy reached after the sausage, He appeared on the table of this type of stew. And sometimes with potatoes. Ale při tom brouzdání po receptech jsem narazil na jednu nečekanou podivnost. Na závěr mám chlístnout do guláše ocet. Bojoval jsem s tím, ale pak to risknul. A obavy z octa se rozplynuly jako guláš na patře.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
35 minutes
Takové guláše bývaly hitem, buřtguláš or stew kabanos, kotlíkový guláš… Když nebylo maso (Can you imagine today?) or for reasons of economy reached after the sausage, He appeared on the table of this type of stew. And sometimes with potatoes. Ale při tom brouzdání po receptech jsem narazil na jednu nečekanou podivnost. Na závěr mám chlístnout do guláše ocet. Bojoval jsem s tím, ale pak to risknul. A obavy z octa se rozplynuly jako guláš na patře.
Goulash |
Need:
Units:
How do you:
  1. Rozpustíme sádlo. Špekáčky i klobásu nakrájíme na čtvrtkolečka. Opečeme dobře na sádle.
  2. Opečené uzeniny dáme stranou a do sádla dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
  3. Přidáme nasekaný česnek a promícháme.
  4. add the cumin, mletou papriku...
  5. ...a hladkou mouku.
  6. Promícháme a zalijeme trochou vody. Rozmícháme, dobře prošleháme metličkou. Postupně přidáme vývar a necháme vařit tak 5 minutes.
  7. Vrátíme uzeninu.
  8. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a promícháme. Salt and pepper. Vaříme na mírném ohni, aby brambory dobře změkly. So 20 until 30 minutes.
  9. Na závěr přidáme promnutou majoránku a ocet. Promícháme a necháme ještě chvíli dojít.
  10. served. Třeba zdobené nakrájenou jarní cibulkou.
Tip:

Tekutý bujón hovězí od Vitany má podle vyzkoušení jinou chuť než kostka. Tenhle je bez konzervantů, a chuť je skvělá.

Tekutý hovězí bujón

Pease pudding | It's already ours

Ve školních jídelnách nás kaší docela hustě častovali. Až po létech jsem hrachové kaši přišel n chuť. Asi proto, že jsem si ji připravil.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Bývá vhodné loupaný hrách přebrat a odstranit z něj případné kamínky, nečistoty a nehrachové příměsi. Půlený hrách se nemusí předem namáčet a navíc se uvařené půlené luštěniny parádně rozpadají, až v konečném stádiu vytvoří kaši. Takže vám hrách jde tímto vstříc. Paku už to chce jen klid, včas si připravit cibulku na zdobení i volské oko s klobásou.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Bývá vhodné loupaný hrách přebrat a odstranit z něj případné kamínky, nečistoty a nehrachové příměsi. Půlený hrách se nemusí předem namáčet a navíc se uvařené půlené luštěniny parádně rozpadají, až v konečném stádiu vytvoří kaši. Takže vám hrách jde tímto vstříc. Paku už to chce jen klid, včas si připravit cibulku na zdobení i volské oko s klobásou.
Pease pudding | It's already ours
Need:
Units:
How do you:
  1. Cibuli rozpůlíme a polovinu nakrájíme na měsíčky. Ty vložíme do rozpuštěných dvou lžic sádla a necháme volně jemně probublávat. 30 minutes.
  2. Přebraný hrách několikrát propereme.
  3. V kastrolu zalijeme vodou, aby byl hrách ponořený. Přidáme malou špetičku sole. Vaříme na mírném ohni.
  4. Když se tvoří pěna, odebereme ji a pak zakryjeme. Vaříme na mírném ohni tak 49 minutes.
  5. Druhou polovinu cibule nakrájeme nahrubo na kostičky. Vyjmeme z kastrolu osmahnuté měsíčky a dáme stranou. Na zbylém sále osmahneme kostičky cibule.
  6. Přidáme mouku a promícháme.
  7. Vytvoříme jíšku.
  8. Jakmile se mouka zpění, zalijeme vývarem a rozmícháme.
  9. Hrách ještě trochu osolíme a smícháme s vývarem. Promícháme a necháme probublávat.
  10. Přidáme nasekaný česnek.
  11. Přidáme majoránku.
  12. Dobře promícháme a necháme ještě tak minutu provařit, aby česnek hrách provoněl. Mezitím si uděláme volské oko a opečeme na sádle klobásu, kterou jsme křížem krážem nařízneme.
  13. Kaši propasírujeme přes cedník obrácenou stranou měchačky. Je to docela crcání, ale výsledek vás odmění. Pokud při pasírování kaše vychladne, znovu ji ohřejeme.
  14. Podáváme s vejcem, klobásou a okurkou. Kaši zdobíme osmaženými měsíčky cibule.

Mušle na víně |Slávky jako v Řecku, udělejte si doma pecku

Tenhle recept se vám objeví hned dvakrát. Ve verzi, kdy jsem si osahával wordpress a třídil recepty jinak a teď. Pro lepší přehlednost si to ještě zopakujeme.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
It was such a challenge of my own, Mussels in wine. When I tasted in Greece, it was clear, that initial skepticism soon I will break. Worry, that this does not have less than the, that if it does not, Can you have problems. But do not panic like I, scallops or mussels can still indulge. Is this jednoduché, Fast and effective. Tenhle recept už vychází ze zkušenosti, takže ingredience se mírně liší.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
12 minutes
It was such a challenge of my own, Mussels in wine. When I tasted in Greece, it was clear, that initial skepticism soon I will break. Worry, that this does not have less than the, that if it does not, Can you have problems. But do not panic like I, scallops or mussels can still indulge. Is this jednoduché, Fast and effective. Tenhle recept už vychází ze zkušenosti, takže ingredience se mírně liší.
Mušle na víně |Slávky jako v Řecku, udělejte si doma pecku
Need:
Units:
How do you:
  1. Chopped shallot and garlic slices and fry in oil. just as 5 minutes. Zprvu jen restujeme šalotku! V závěru přidáme česnek, aby vše rozvoněl. Pozor dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
  2. Fried shallots to put shells.
  3. Pour over dry white wine and cook 5 until 7 minutes, covered. Right now would be with mussels and chopped parsley. Pictured, But add it.
  4. POZOR! Do not serve these mussels, They must be out of business, did not open during cooking! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
  5. Finished. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou.
  6. Mussels with wine and baguette. Remembering Greece. Enjoy your meal!